Neler Oluyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 12:33

Neler Oluyor

reklam
Neler Oluyor
Son Güncelleme :

04 Haziran 2016 - 0:05

5.993 views

Hatay CHP il yönetimi üç ay önce yapılan il kongresinden sonra ciddi bir toparlanma sürecine girmiş bulunuyor. Örneğin dün İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve çok sayıda yönetici Erzin ,Dörtyol ,Payas,İskenderun ve Belen ilçe örgütlerini ziyaret ederek kelimenin tam anlamıyla alkışlanması gereken yoğun bir parti içi çalışma yaptılar. CHP yöneticileri Erzinde Kurban kesilerek karşılandı. Sanırım Hatay CHP il yönetimi olası bir erken seçime yönelik hazırlıklarına başlamış gibi görünüyor.

Sayın İl Başkanı Güzelmansur tüm Hatay CHP ilçe örgütleri kadın ve gençlik kolları ile partili belediye başkanları bu güne kadar olumlu bir çalışma yürütmüş durumda. Bu durumun devamını diliyorum.

Ancak bu uyumlu ve verimli süreçte tek Sünni kökenli il başkan yardımcısı Hüseyin Ata Kaşgöz’ün katkılarını takdirle karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Kaşgöz daha önce Hatay CHP de iki dönem il başkanlığı yapmış son derece deneyimli bir siyasetçi. Zaten iki dönem il başkanlığı yapmasından sonra bu günlerde partinin Hatay da toparlanması için özveride bulunarak il başkan yardımcılığı görevini kabul etmiş olması da takdir edilmesi gereken bir anlayış. Hüseyin Ata Kaşgöz cok ciddi bir CHP siyasi terbiyesiyle ömrünü geçirmiş bir insan olmasına rağmen, bu gün çocuğu yaşındaki İl Başkanı Mehmet Güzelmansur’a yardımcılık görevini yürütüyor. Ve bence Kaşgöz’ün bu göreve getirilmiş olması,Hatay CHP için çok ciddi bir şanstır.  İl Başkanı ,Kadın kolları başkanı v.s çok sayıda birim Alevi kökenli simalar tarafından doldurulmuş olmasının kamuoyunda verdiği olumsuz görüntüyü Kaşgöz’ün il başkanlığına ara sıra vekalet etmesi ile bu görüntü düzeltilmiş görünüyor.

Ancak üzülerek ifade ediğim ki ,bu güzel tabloyu parti içerisinde bozmak isteyenler var. İl yönetiminden ve yönetim dışından bazı insanlar, üç aydır olumlu işleyen bu süreci bozmak için düğmeye basmış görünüyor. Öyle sanıyorum ki İl Başkanı Mehmet Güzelmansur bu sürecin bozulmasına izin vermeyecek.

Burada izin verirseniz olayın iç yüzünü biraz açmak istiyorum. Önceki gün Samandağ da Hatay CHP il yönetim kurulu üyesi olan Tahsin Çobancı ile sohbet ediyoruz. Tahsin Çobancı , sohbet arasında bana söylediği iki cümle bu yazının kaleme alınmasına neden oldu. Tahsin bey diyorki ”bundan sonra Hüseyin Ata Kaşgöz’e il başkanı asla vekalet vermeyecek”.. neden diye sorduğumda ,, biliyorsun Hüseyin bey bir süre önce iL başkanı ABD gezisindeyken  bazı kararlar için il yönetimini toplamaya çalıştı ama biz izin vermedik. Bundan sonra da vekalet almasını engelleyeceğiz bu gerçeği il başkanına söyledik “ diyor. Belli ki Tahsin bey il yönetiminde yalnız hareket etmiyor.

Tahsin beyin bu sözlerine oldukça canım sıkıldı. İl Başkanı ile bu konuyu konuşma fırsatım olmadı. Öyle sanıyorum ki İl Başkanı Güzelmansur bu gün yada yarın yine Hüseyin Kaşgöz’e vekalet verip şehir dışına çıkacak. Ama bazı yöneticiler bu Vekaletin Kaşgöz’e  verilmemesi için el altından İL  Başkanı Güzelmansur’u olumsuz şekilde yönlendiriyor. lL Başkanı Güzelmansur BU OYUNA GELMESİ HALİNDE HEM ÜÇ AYDA İNŞA ETTİĞİ PARTİ İÇİ BİRLİK BERABERLİK SÜRECİNİ OCAĞINA ADETA İNCIR AĞACI DİKMİŞ OLACAK VE DAHADA ÖNEMLİSİ ,HÜSEYİN ATA KAŞGÖZ’ÜN ÜÇ AYDIR GÖSTERDİĞİ FEDAKARLIĞI BİR ÇIRPIDA YOK ETMİŞ OLACAK.

Belediye Başkanları dönüşümlü olarak meclis üyelerine vekâlet verebilirler. Burada bir sakınca görmüyorum. Ama Hatay CHP il yönetiminde bu süreçte sağlanmış olan uyumun zarar görmesine özellikle İl Başkanı Güzelmansur asla ve asla bence izin vermemelidir.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.