İŞSİZLİK YOK, SORUMLULUKTAN KAÇIŞ VAR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 12:55

İŞSİZLİK YOK, SORUMLULUKTAN KAÇIŞ VAR

reklam
İŞSİZLİK YOK, SORUMLULUKTAN KAÇIŞ VAR
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2017 - 14:02

34.989 views

İŞSİZLİK YOK, SORUMLULUKTAN KAÇIŞ VAR

İnsanlar; tarih boyunca daha refah, daha huzurlu hayat yaşamak ve sevdiklerine yaşatmak için günden güne artan çaba ve fedakârlık göstererek bu günümüzün sonsuz nimetlerini önümüze serdiler.

Onlar İcat etti. Onlar çalıştı. Onlar yoruldu, gerektiğinde ağır bedeller ödedi ve insanlığın yolunun oluşturulması için öncülük ettiler. Tanımasak da, adlarını bilmesek de her birine ayrı ayrı minnet ve şükran borçluyuz. Kim ne derse desin hayat şartları günden güne iyileşiyor. Ama biz 21. yüzyıl insanları ne yapıyoruz, ZORLAŞTIRIYORUZ. Doğru yolda yürümenin ve hakkını istemenin ayıp sayıldığı bu günümüzde; kanun çiğneme, sınır tanımama, ayıplanma ve dışlanma korkusu olmadan karşımızdaki insanın hakkını yeme yarışını birincilikle bitirme çabası içerisindeyiz.

 

İşsizlik var diyen arkadaşlar; Hangi alanda özverili, donanımlı, iş yapma sevdalısı olduğunuza inanıyorsunuz da boş duruyorsunuz? Hedefi ve azmi olan insan işsiz olamaz, zaman ona yetmiyor diye sızlanıp durur. Devletten veya işverenlerden iş bekleyip de şartları kendisi listeleyenleri görünce; Vermeden almanın yarattığı bilinçsizliği burada vurgulamak istedim. Potansiyelin daha çok fazlası sende var zaten. Yeter ki önce kendini tanıma zahmetinde bulun. Her zaman duyduğumuz birkaç zararlı cümleleri sizinle paylaşınca biliyorum ki bana hak vereceksiniz.

Anne – Babalar övünerek: Yemedim yedirdim! İçmedim içirdim! Ben gezmedim onlar gezsin! Ben okumadım onlar okusun! Derler.  Çok vahimdir ki; böyle yetişen nesil aynı özveriyi bu sefer Belediye yönetimlerinden ve siyasilerden beklemektedir. Hal böyle olunca, üç beş belediye başkanının yaptığı güzelliklerin görülememesi kadar doğal ne olabilir ki?

Yok, eğer birlikten kuvvet doğar diye bildiğimiz atasözüne uygun hareket edecek isek,

Hep beraber hem aile bütçesine hem de ülke bütçesine katkı sağlamak üzere; büyük küçük, kadın erkek demeden herkes elini taşın altına koymalı ve bugün işe koyulmalı. Olmaz diyorsanız da saygı duyarım, ama ağlamalarınızı asla duymam. Bu kadar insanı kim mi denetleyecek, çok basit: VİCDAN

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.