HER MEZARLIĞA BİR TAZİYE EVİ SEVABI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 12:27

HER MEZARLIĞA BİR TAZİYE EVİ SEVABI

reklam
HER MEZARLIĞA BİR TAZİYE EVİ SEVABI
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2017 - 15:42

189 views

18 TEMMUZ 2017 Salı günü Benim bu dünyada yaşamama vesile olan sevgili babam Hakk’ın rahmetine kavuştu.  Allah kendisine ve ölmüşlerinize rahmet eylesin.

Bu acı günümüzde yanımızda bulunan, bizi ziyaret eden, telefonla arayan. Elektronik posta vasıtasıyla bizlerin acısını paylaşan siz çok değerli dostlarımıza şükranlarımızı sunarız. Ölmüşlerinize rahmet, hastalarınıza acil şifalar,   Sağlıklı olanlarınıza da sevdiklerinizle birlikte uzun ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.

Aynı günün akşamında canım, biricik dayımın eşi,  yani gerçekten çok sevdiğim melek ruhlu yengem vefat etti.  Ertesi sabah hastane işlemleri akabinde defnedildi. Şimdi benim belirtmek istediğim konu bir aileden iki cenaze ama evler farklı.  Arada mesafe var. Yani biz misafirlerimizi bırakıp o cenazeye katılamama riskini yaşayabilirdik.  Ya da ailenin çoğu, çok sevdikleri, ailemizin bir parçası olan yengelerinin cenazesine katılamayabilirdi.  Ha tabi ki katılabilirdik ama bizim acımızı paylaşmak üzere gelen siz sevgili dostlarımızı nasıl ağırlayabilecektik?  Evet, bu kadar zor iki acımızı bir nebze olsun dindiren bir TAZİYE EVİMİZ VARDIR.

Babamın ikinci günü taziyeleri kabul ederken bir anons sesi duyuldu. Cenazemiz geldi. Biz ve misafirlerimiz cenazemizi karşıladık, defnettik ve mezarlığın yanındaki taziye evimizde misafirlerimizi ağırlamaya devam ettik. Ben yengemin cenazesine ve babamın taziyesine gelen dostlarımızı ağırlamanın huzurun yaşadım. Kesinlikle bilerek yazdım. HUZUR ve vicdan rahatlığı sağladı bu bizlere çünkü ikisine karşı sorumlu hissediyoruz kendimizi.  Bu taziye evinin faydaları saymakla bitmez. Halk ise bir hafta içinde 4 cenaze evini ziyaret etmekten ve yollarda zaman kaybetmekten de kurtulmuş oldu. Ortak kullanım alanı olan bu taziye evine, vefat eden şahısların adına aileleri, maddi gücü doğrultusunda bütün ihtiyaçları gideriliyor bağışlarda bulunuluyor (Para değil, Eksikliği gideriliyor.) ve ortak bir şekilde gayet medenice ve örnek teşkil edecek bir şekilde kullanıma sunuluyor.

İnsanlık tarihinde doğum var ise; ölüm de vardır. İnsanlar var oldukça; doğumlar kadar ölümler de devam edeceği malumumuzdur. O zaman yarın değil hemen bugün her mezarlığın yanında bir tane taziye evi yapılması için; bu yazımı okuyan bütün dostlarımı harekete davet ediyorum.  Yapılan hayır işleri, kurbanlıklar ve adaklar ya da kişiye göre değişebilen inançlarınız doğrultusunda sizlere sevap ve huzur getireceğine inandığınız faydalar kadar bu taziye evlerinin yapılmasına vesile olmanız da o kadar sevap ve hayırlı dualar ve dayanışma olarak sizlere getirisi olacaktır. Bizzat bu kolaylığı yaşayan biri olarak, Katkısı ve Emeği geçen herkese sevgiler saygılar. Allah’ın selamı üzerinize olsun.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.