Defne Değişim Hareketi’nden ihale eylemi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 14:43

Defne Değişim Hareketi’nden ihale eylemi

Defne Değişim Hareketi, Defne Belediyesi tarafından yapılmak istenen satışlara karşı olduklarını açıkladı.

reklam
Defne Değişim Hareketi’nden ihale eylemi
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2021 - 16:10

140 views

Defne Değişim Hareketi’nden ihale eylemi

Defne Değişim Hareketi, Defne Belediyesi tarafından yapılmak istenen satışlara karşı olduklarını açıkladı.

Değişim Hareketi öncüleri konuyla ilgili bir protesto gösterisi düzenlediler. Düzenlenen protesto gösterisinde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Defne Belediye yönetimi yaklaşık bir ay önce aldığı bir karar ile 31 Ağustos’ta 12 parsel için kiralama ihalesine gidilecektir. Öncelikli talebimiz; Harbiye Darmaşta bölgesinde yer alan 11 parsel ve Çekmece Mahallesinde yer alan 1 parsel olmak üzere açık arttırmaya çıkarılan 12 parsel için 31 Ağustos Salı günü yapılacak olan ihalenin iptal edilmesidir. Defne’nin birilerine peşkeş çekilmesine karşı duracağız. Halkın mallarına göz koyanlar, halkın sırtından geçinenler, Defneli olamaz, bunlar olsa olsa Defne’yi iliklerine kadar sömüren, Defne halkını kandıran Defne düşmanlarıdır. Öyle olmasa çocuklarımıza yaşanılabilir bir Defne bırakmak yerine Defne ilçemiz para babalarına peşkeş çekilir miydi. Yeşile dair ne varsa betonlaştıran, ucubeleştiren bir Defne belediye yönetimi ile karşı karşıyayız. Rant uğruna Belediye Meclis’inde çıkarılan kararlar, birileri istedi diye halka sorulmadan alınan kararlar. Bu kararlarda kimin imzası varsa hepsi Defne halkının düşmanlarıdır.  Maalesef görülüyor ki; Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’in ve bazı Belediye Meclis üyelerinin Belediye yönetiminden anladıkları şey; Belediyenin taşınmazlarını peşkeş çekmek, kişiye özel ihaleler yapmak ve imar ile ilgili çıkar amaçlı kararlar almaktır. Defne halkımız; Uçuruma doğru hızla giden bir Defne Belediye yönetimini görüyoruz. Doğru, hızlı ve yerinde müdahaleler olmazsa, ne yazık ki Defne’nin gidişatı çokta iyi görünmüyor. Tüm bu gidişe dur diyebilecek, sese ihtiyacımız var ve bu ses kapalı kapılar ardında değil alanda çıkan ses olan Defne Değişim Hareketidir. Defne Belediyesi Defne Halkının aklıyla alay ediyor!

Arazilerde işgalci olduğunu belirten bir açıklama yaptılar. Herkesin bildiği bu topraklarda işgal varsa şimdiye kadar neden müdahale etmediklerini veya neden ecrimisil (kira bedeli) almadıkları konusunda bir açıklamaları yok. Meclis’te konu tartışılmadan birden bire, üstelik 9 yıl gibi uzun bir süre için direk ihaleye gidilmesi konusunda kamuoyunun şüphelerini giderecek bir açıklama yapmadılar.

DEFNE BELEDİYESİ HALKIN AKLIYLA ALAY EDİYOR!

Herkese eşit yaklaşıyoruz edasıyla herkes ihaleye girebilir diyor. Oysa kiralama ihalesi açık arttırma yoluyla olacaktır. Ve hepimiz biliyoruz ki açık arttırma yoluyla yapılacak ihalede, ihaleyi Defne’nin halkı değil parası olan kişi alacaktır. Zaten bu durum önceden planlanmıştır. Defne Belediyesi Halkın aklıyla alay ediyor! Hem satış değil sadece kiralama diyor hem de ihaleyi 9 yıllığına yapıyor. Hepimiz biliyoruz ki İhaleye çıkartılan araziler 9 yıllık bir kiralamadan sonra o ihaleyi alacak kişinin mülküne dönüşecektir. Defne Belediye başkanı ve encümenleri kendilerinin olamayacakları 9 yıllığına kiraya vermesi doğru da değil. Kaldı ki Bu parselleri işgal edenler hedeflenmiş olsa ihale değil ecri misil yoluyla kiraya verilirdi. Burada amaç toplam 12 parseli birilerine peşkeş çekmektir.

BİZDE KAMUOYU ÖNÜNDE BU SORULARIN CEVAPLANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ.

1-            Bu ihale kararı, neden Belediye Meclisinde tartışılmamıştır?

2-            Bu ihale zengin yapmak için söz verdiğiniz müteahhitler için mi yapılmıştır?

3- Ortakları arasında siz İbrahim Güzel ve Mehmet Guzelmansur ‘un da bulunduğu Lütfü Savaş in kurduğu Hatay Girişim ve Gıda A.Ş.’ ye topraklarımızı peşkeş çekmek için mi yapılıyor?

4- Belediyeye gelir getirmek için yapıldığı söylenen bu ihale aslında bir satış ihalesi midir. Belediyeye gelir sağlamak için yapılıyorsa neden bu araziler için, işgal edenlerden kira bedeli ( ecrimisil) almıyorsunuz?

5- Defne Belediyesi bildiği halde işgalcilere şimdiye dek bir şey yapmaması mevzuata göre görevi ihmali kabul etmek değil midir?

6- Belediye Başkanının bu arazileri kendi hizmet süresi dışında 9 yıllığına kira vermesinin sebebi nedir?

reklam

DEFNE HALKINA ÇAĞRIMIZDIR.

İLERDE ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNE ONURLU BIR ŞEKİLDE BAKABİLMEK İÇİN BU YAĞMAYA BU TALANA HEP BERABER KARŞI ÇIKALIM.

BURDAN DEGERLI DEFNE HALKINA SESLENİYORUZ.

HERKES BU SAÇMALIĞA  KARŞI OLMALI !!!

Defne İlçemiz, Maddi açıdan talan edildiği kadar manevi açıdan da talan ediliyor. Bu halka zarar veren her şeyi bir kalıba sokup pazarladılar. Defne halkının yaşam standardı ve yaşam kalitesi her geçen gün daha çok düşmekte, bir çözüm arayışı içinde değillerdir. Defnede belediye üzerinden politik yozlaşma benimsetilmektedir. Ranta dayalı kent toprağının kullanımı, rant kollama, çıkar amaçlı görevi kötüye kullanma, plansız borçlanarak geleceği ipotek altına alma, her türlü kaynak israfı Defne belediyesinde sıradanlaştı. Defne Belediyesinin mevcut yönetilme biçimi iflas etmiştir. Bizler Defne Değişim Hareketi olarak bu anlayışa dur diyeceğiz, bu yönetim anlayışına karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Buradan tüm Defne halkına sesleniyoruz. Darmaşta ve Çekmece mahallelerindeki topraklar halkın topraklarıdır. 31 Ağustos’ta yapılacak olan ihale aslında ihaleye çıkartılacak toprakların satışının ön ayağıdır. Bu topraklar birilerine peşkeş çekilmektedir. BU İHALEYE DUR DİYELİM” denildi.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.