‘Bu kararı asla kabul etmiyoruz’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:18

‘Bu kararı asla kabul etmiyoruz’

Başbakan Yıldırım: Irkçı Ermeni lobisinin kararını, Alman Meclisi kabul etti. Bu karar hatalı bir karar. Yüz kızartacak başımızı öne eğdirecek hiçbir olay yok

reklam
‘Bu kararı asla kabul etmiyoruz’
Son Güncelleme :

03 Haziran 2016 - 9:33

184 views

Başbakan Binali Yıldırım Alman Parlamentosu’nun aldığı sözde karara sert tepki gösterdi. Yıldırım konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

HATALI BİR KARAR:
Ne tesadüftür ki anamuhalefet partisi yabancı elçilerle AK Parti’den kurtulma muhabbeti yaparken, Türkiye’nin önemli bir müttefiki Almanya’da, ırkçı Ermeni lobisinin kararını, Alman Parlamentosu kabul etti. Bu hatalı bir karar. Türk milletinin geçmişi belli. Bu millet geçmişiyle övünen bir millet. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak başımızı öne eğdirecek hiçbir olay yok.

Başbakan Binali Yıldırım “Bu karar hatalı bir karardır”

KABUL EDİLEMEZ:
Tarihçilerin bile aralarında anlaşamadığı, Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi’nin aksi kararlarının olduğu bir yerde Alman Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi asla ve asla Türkiye’nin kabul edeceği bir şey değildir. Türkiye’nin Almanya büyükelçisini istişareler için Türkiye’ye geri çağırdık.

TEREDDÜT ETMEYİZ:
Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz. Bu millet hiç kimseden emir almadı, hiç kimseye boyun eğmedi, biz Allahın önünde eğiliriz, milletimizin karşısında onun ne isterse onu yerine getiririz.

ORTAK BİLDİRİDE HDP YİNE YOK
AK Parti, CHP ve MHP 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren karar tasarısını onaylayan Alman Federal Meclisi’ni ortak bildiri ile kınadı. Ortak kınama bildirisine, AK Parti, CHP ve MHP grup başkanvekilleri imza koyarken HDP bildiriye imza vermedi. Bildiri, HDP’nin imza vermemesi nedeniyle Başkanlık Divanı’nca okunamadı. Bunun yerine AK Parti, CHP ve MHP grup başkanvekilleri ortak açıklamayı Meclis kürsüsünden okudu. “Almanya Federal Meclisi’nin 1915’te Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşanan tehcirle ilgili asılsız iddiaları esas alan haksız kararını Yüce Türk milletinin temsilcisi olan bizler kabul etmiyor, esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz” ifadeleriyle başlayan bildiriyi AK Parti, CHP ve MHP’li milletvekilleri ayakta alkışladı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.