YEŞİLOĞLU: “BİZ HER ŞEYİ GENÇLİĞE BIRAKACAĞIZ” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 19:01

YEŞİLOĞLU: “BİZ HER ŞEYİ GENÇLİĞE BIRAKACAĞIZ”

reklam
YEŞİLOĞLU: “BİZ HER ŞEYİ GENÇLİĞE BIRAKACAĞIZ”
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2019 - 16:50

325 views

YEŞİLOĞLU: “BİZ HER ŞEYİ GENÇLİĞE BIRAKACAĞIZ”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili CHP Defne İlçe Yön. Kur. Adına bir açıklama yapan Başkan ALİ KEMAL YEŞİLOĞLU : “19 Mayıs 1919, bir milletin kendisine giydirilmeye çalışılan zorba işgal gömleğine karşı isyan bayrağını açtığı, varlığını ve bütünlüğünü tarih sayfasına yeniden yazmak için ayaklandığı, dünya siyasi tarihinin örnek aldığı devrimci bir niteliğe sahip özel bir gündür.

Türk milleti kendi egemenliğini, zor şartlarda kısıtlı imkanlarla kendi eliyle kazanmıştır. Türk insanının bağımsız, özgür ve mutlu yaşaması için çok büyük bedeller ödenmiş ve bu bedellerin karşılığında Türkiye, önce Cumhuriyet’e, sonra da demokrasiye sahip olmuştur. Milleti esas alan, milletin kendi kaderi üzerinde mutlak egemenliğine inanan bir anlayış ile Türkiye çağdışı bir despotluk rejiminin elinden kurtulmuş, kendi kendini yöneten ve halka hesap veren bir ülke zihniyet içerisinde milletler ailesi içerisindeki yerini almıştır.

“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğe olan inanç, güven ve heyecanını dile getirmiştir.

Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün emanet edildiği milyonlarca genç ile Cumhuriyet değerlerine gönülden inanmış milyonlarca insanımız güzel yarınlara olan inancını yitirmeden 100 yıldır aydınlığı, barışı, demokrasiyi ve Cumhuriyet’in temel niteliklerini korumuş, korumaya da devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bu bağımsızlık mücadelesinde emeği geçen Başkomutanımız Atatürk ve aziz silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, ülkemizin daha aydınlık yarınlara kavuşmasını temenni ediyorum “dedi.   (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.