Yeral: Alevilik siyasi figür olarak kullanılamaz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 21:02

Yeral: Alevilik siyasi figür olarak kullanılamaz

EHDAV (Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı) Genel Başkanı Ali Yeral, Aleviliğin siyasi figür olarak kullanılmasına karşı çıktığını belirtti.

reklam
Yeral: Alevilik siyasi figür olarak kullanılamaz
Son Güncelleme :

13 Ağustos 2022 - 19:33

314 views

Yeral: Alevilik siyasi figür olarak kullanılamaz

EHDAV (Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı) Genel Başkanı Ali Yeral, Aleviliğin siyasi figür olarak kullanılmasına karşı çıktığını belirtti.


Yakın zamanda saldırıya uğrayan cemevleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Yeral, Cumhurbaşkanı’nın cemevi ziyaretinin önemli olduğunu belirtti. Ziyarette bazı fotoğrafların kaldırılmasını eleştiren Yeral, yaptığı açıklamada; “Geçen hafta Ankara’da 5 cemevine ve STK’ya hain kişilerce saldırı yapıldı. Toplum ayağa kalkmış, hainlerin iç kargaşa çıkarmak için harekete geçtiğini haber aldık. Biz bu karanlık ellere inat Türkü, kürdüyle, arabı ile barış ve kardeşlik içinde yaşamayta devam edeceğiz. Hristiyan, yahudi ve diğer inançlı ve inançsız vatandaşlarımızın her görüşüne saygı duyarken, hak Muhammed Ali diyen canların Alevi, bektaşi, kızılbaş ve Türkmrn kardeşlerimizin muharrem orucunun, dua ve niyazlarının yapıldığı gün bu çirkin saldırıarın yapılması bizi kaygılandırmaktadır. Birkaç gün içinde de İstanbul’da Alevi Vakıfları Federasyonu ikinci başkanı Selami Bey’e saldırı gerçekleşmiştir. 2 gün önce sayın Cumhurbaşkanı cemevine ziyarette bulundu. Bu ziyaret çok önemli. Biz de destekliyoruz.

Reklam

SALDIRIYA UĞRAYAN CEMEVİNE GİDİLMELİYDİ
Ama aldığımız haberler bizi endişelendirmiştir. Ziyaret ettiği Hüseyin Gazi cemevinde 3 fotoğraf vardı. Biri Ali efendimizin, diğeri de Hacı Bektaş-i Veli’nin, diğeri de Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi. Bunların çekilen resmin görülmemesi için orada kaldırıldığının haberini aldık. Saldırıya uğrayan cemevine gidilmeliydi. Başka bir cemevine gidildi. Ama bu İmam Ali efendimizin resminin, Hacı Bektaş-i Veli’nin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin kaldırılması toplumun barış ve huzuruna katkı mı sağlayacaktı. Bu davranışı kınıyoruz. Bu yanlış tutumları ve Aleviliğin siyasi figür olarak kullanılmasını kabul etmiyoruz. Hem oraya gelenlere, hem de bu isteği onaylayan cemevi çalışanlarının akıllarını başlarına almalarını öneriyoruz. Alevilerin seçim döneminde hatırlanmasını değil eşit yurttaşlık istiyoruz. Ülkemizin ve hepimizin barış, kardeşlik ve huzur ortamının ülkemize, coğrafyamıza ve dünyamıza hakim kılınmasını istiyoruz” dedi.

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.