Van TSO seçimlerinde kimler ceza alacak? « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 12:02

Van TSO seçimlerinde kimler ceza alacak?

22 Ekim 2022 Cumartesi günü Van TSO organ seçimleri yapıldı. Seçim yapıldı ama seçimin arkasındaki şaibeler bitmek bilmedi. Seçim sürecinde resmi evrakta usulsüzlük yapanların ceza alabileceği iddia ediliyor.

reklam
Van TSO seçimlerinde kimler ceza alacak?
Son Güncelleme :

27 Ekim 2022 - 16:37

385 views

Van TSO seçimlerinde kimler ceza alacak?

22 Ekim 2022 Cumartesi günü Van TSO organ seçimleri yapıldı. Seçim yapıldı ama seçimin arkasındaki şaibeler bitmek bilmedi. Seçim sürecinde resmi evrakta usulsüzlük yapanların ceza alabileceği iddia ediliyor.

REKLAM

Kulis haberlerine göre; Van Ticaret ve Sanayi Odası ( Van TSO) seçimlerinde 19 meslek grubu içerisinde en çok 1. Grup olan “Tarım ve Hayvancılık” grubunda 14 sahte yetki belgesi ile oy kullandığı tespit edildi. 1. Grupta oy kullanan kişilerin sayısı az olduğundan daha erken sonuçlar ortaya çıkabildi. Diğer bazı gruplarda da sahte yetki belgesi ile oy kullanıldığı herkes tarafından bilinmektedir.

REKLAM

Sahte oy kullanan kişiler kesin olarak ceza alacak

Van Havadis Gazetesinin yerel kulislerden edindiği bilgilere göre; 1. Grupta 14 sahte yetki belgesi ile oy kullanan kişiler kesin olarak ceza alacak. Fakat bu sayının 14 kişi ile sınırlı kalmayacağı ifade edildi. 14 kişinin arkasında kimler var, bu sahte belgeleri kim yada kimler hazırladı? Bu belgeler nereden temin edildi? Sahte yetki belgeleri kaç para karşılığında temini sağlandı?  Bunlara finansman destek nereden sağlandı? Sahte yetki belgesi üzerinde basılı olan resmi mühür, Van Ticaret ve Sanayi Odasından gelmediğine göre başka gruplarda yer alan hangi STK yetkilisi yada hangi STK’ya yakın kişiler tarafından yada nereden temin edildiği en çok konuşulan konular arasında yer almaya başladı. Çünkü sahte yetki belgeleri üzerinde resmi mühür var “ama”! Adamlar resmi barkodun ne işe yarayacağını tam olarak düşünememişler.

REKLAM

Resmi mühür nereden temin edildi?

Şimdi araştırılıyor, sahte yetki belgesi üzerine vurulan resmi mühür hangi STK yada hangi odadan temin edilmiş? Şeytanın bile aklına gelmeyen oyunlar.. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, yapılacak araştırmalar sonucunda bu olayın çok kolay bir şekilde ortaya çıkacağı söyleniyor. Tüm detaylar, yapılacak olan kriminal Laboratuvar sonucu çok kolay ortaya çıkacaktır.

Reklam

Sahteciliği değil, doğruluğu öğretmeliyiz

Bilindiği üzere kriminal teknik işlemler, özellikle suç delillerinin ivedilikle incelenerek suçların ve suçluların tespiti ve olayların aydınlatılmasında yargıya büyük hizmetlerde bulunmaktadır. Van TSO seçimlerinde oy kullanan bazı esnaflar; “1. Grupta sahte yetki belgesi ile oy kullanan 14 kişinin tespiti sonucunda her şey çorap söküğü gibi gelecektir. Devlet güçlüdür ve devlet sadece zenginler için yoktur. Devlet ve kanun herkes için geçerli ve lazımdır. Burada suçlu kim varsa hiç önemli değil, kim varsa, kim suç işlediyse ortaya çıkmalıdır” diyen seçimlerde oy kullanan bazı esnaflar, “Çocuklarımıza sahteciliği değil, doğruluğu öğretmeliyiz. Çocuklarımıza işin üçkâğıtçılığını değil, işin dürüstlüğünü öğretmeliyiz. Para ile her şeyin çözülemeyeceği, kanun, adalet ve dürüstlükle her şeyin çözüleceğini öğretmeliyiz” diyerek, sahte yetki belgeleri ile oy kullanan ve kullandıran kimler varsa, gerekli cezaya çarpıtılmaları gerektiğini özellikle belirtiler. Bir grup esnaf; “İşlenen suçlar neticesinde, bilimsel ve teknik yöntemleri yardımıyla inceleyip değerlendirerek yürütülen adli, idari ve siyasi soruşturmalara yön verme, suç ve suçlunun kesin olarak belirlenip ispatlanması suretiyle yargı organları karşısına çıkarılmasını, adaletin doğru ve süratli biçimde işlemesini sağlamak demokratik, hukuk devletlerinin en önemli görevlerinden biridir” diyerek olayın aydınlığa kavuşmasını talep ettiler.

 

Reklam

 

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.