TÖB SEN’den 1 MAYIS ÇAĞRISI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 07:16

TÖB SEN’den 1 MAYIS ÇAĞRISI

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası TÖB SEN Yürütme Kurulu tüm emekçi, kendini ifade etmek isteyen ,kamu kurum ve halkı  1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına davet etti.

reklam
TÖB SEN’den 1 MAYIS ÇAĞRISI
Son Güncelleme :

28 Nisan 2023 - 21:30

389 views

TÖB SEN’den 1 MAYIS ÇAĞRISI

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası TÖB SEN Yürütme Kurulu tüm emekçi, kendini ifade etmek isteyen ,kamu kurum ve halkı  1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına davet etti.

TÖB SEN yazılı basın açıklamasıyla  yayımladığı açıklamasında:”TÜM HALKIMIZI ÜYE VE DOSTLARIMIZI 1 MAYIS’A TÖB SEN KORTEJİNE BEKLİYORUZ! KÜRSÜMÜZ ORTAK! KATILIM GÖSTERMEK İSTEYEN VE KENDİNİ İFADE ETMEK İSTEYEN BENİM DE SÖYLEYECEKLERİM VAR DİYEN TÜM KURUMLARI VE HALKIMIZI BEKLİYORUZ!
1 Mayıs Pazartesi günü saat 15.30’da UĞUR MUMCU BULVARI SOSYETE (SALI)PAZARI önünde buluşalım.
Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın TÖB-SEN

Değerli halkımız tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Depremin ilk günlerinde müdahalede bulunulmaması ve daha sonra ihmal edilmeden dolayı bir kırıma uğradık. Öyle bir kıyım ki tarihin en büyük felaketi, tarihin en büyük acısıyla sonuçlandı. Bizleri üç gün boyunca enkaz altında bırakan, toplu mezarlara gömen, sağlık hizmeti sunmayan bu katil düzene karşı elbette söyleyeceklerimiz vardır. Yerleşim alanlarına moloz dökmekten geri kalmayan, tüm itirazlara rağmen bizleri kansere mahkum eden düzene ve  bu düzene hizmet edenlere karşı elbet söyleyeceklerimiz var. Söylemek yetmiyor hesap da soracağız.
Değerli halkımız için günlük yaşam giderek daha zor bir hale dönüşmektedir. Açlık, sömürü, işsizlik devam ederken önlenemeyen enflasyon karşısında bir önlem alması gereken iktidar, tüm kaynakları halka değil bir avuç sermeyaye aktarmış, bize yoksulluğu reva görmüstür. Bu yetmiyormuş gibi hukuk dışı, antidemokratik uygulamalar devam etmektedir. Halkı 20 yıldır talan ve sömürü düzenine mahkum eden iktidar, bir taraftan da güvencesiz iş koşullarını dayatmaktadır.
Bizlerin Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası olarak bu  sömürü düzenine itirazımız var ve artık yeter diyoruz!
Ülkenin yüzde 70’i asgari ücret ile geçinmekte yani ülkenin yüzde 70’i açlık sınırının altında yaşamaktadır., Temel ihtiyaç ürünlerine yönelik zamlar  pervasızlaşarak devam ediyor. Ülkeyi yabancı sermayeye ucuz emek cennetine dönüştüren iktidar, bunun tek sorumlusudur. Yine öğretmenler  yoksulluk sınırının altında maaş almaktadır. İşçiler sağlıksız, güvensiz ortamlarda çalışmaya  ve ölmeye mahkum edilmişken patronları ödüllendirilmektedir. Gençler gelecekten ve ülkenin var olan durumundan umudunu kesmiş durumdadır.
1 Mayıs işçinin ve yoksul halkın katlanan yoksulluğa, zamlara karşı ayağa kalkacağı, sesini yükselteceği gündür.
1 Mayıs sesimizin yankılanacağı bir bayram olmalıdır.1 Mayıs’ta ağır iş koşullarında ölüme mahkum edilen işçilerin, maden işçilerinin, bebeğine mama alamadığı için intihar eden annenin, ataması yapılmadığından intiharı seçen öğretmenlerin, işsizlikten dolayı bunalıp intihar edenlerin sesi olmalıyız, Fabrikada, okulda, sokakta, sanayide yaşamın her alanında var olan ve yaşamı var eden emekçilerin sesi olmalıyız.
Bizler eğitim emekçileri olarak halk için, eğitim demek için, fırsat eşitliği ve kamusal eğitimi savunmak için, içi boşaltılmış müfradata hayır demek için, gerici eğitime son demek için, en önemlisi bizleri  ‘Deprem’de ölüme mahkûm edenlerden hesap sormak için alanda olacağız. Laik, bilimsel ve akademik eğitim ve halk çocuklarının eğitimi için yeterli bütçe talebimizle 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız.
Tüm halkımızı, üye ve dostlarımızı TÖB SEN KORTEJİNDE bir arada olmaya, sesimize ses katmaya davet ediyoruz.
Yaşasın 1 Mayıs
HATAY PROGRAMI:
SAAT 15.30 ‘da SÜMERLER DOĞUŞ OKULLARININ ÖNÜNDE TOPLANILACAKTIR.” Denildi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.