Tıraş: Madımak katliamını unutmadık « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:33

Tıraş: Madımak katliamını unutmadık

Eğitim-Sen Yürütme Kurulu üyesi Özgür Tıraş, Madımak Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

reklam
Tıraş: Madımak katliamını unutmadık
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2022 - 20:29

379 views

Tıraş: Madımak katliamını unutmadık

Eğitim-Sen Yürütme Kurulu üyesi Özgür Tıraş, Madımak Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Tıraş yayınladığı mesajda; ” Bundan tam 29 yıl önce Pir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri kapsamında Sivas’a giden yüzlerce canımızdan 33′ canımız gerici ve katil bir sürü tarafından vahşice katledildiler. Bu katliam, son derece planlı ve organize bir çalışmanın sonucunda gerçekleştirildi. Katliamın öncesinde gerici ve şeriatçı örgütler haftalarca nefret ve düşmanlık içeren bildiriler dağıtıp “kıyam” çağrılarıyla Sivas’a gelecek olan aydınlarımızı ve canlarımızı hedef gösterdiler. Katliamın yaşandığı gün yetkililer şeriatçı güruhun toplanmasını ve kalabalıklaşmasını saatlerce seyrettiler. Bu insanlık düşmanı katiller kan ve intikam sloganlarıyla katliam için harekete geçerlerken onlara değil müdahale etmek, herhangi bir hamlede dahi bulunulmadı. Katliamcı güruh önce etkinliğin yapıldığı Kültür Merkezine saldırdı. Ancak orada bulunan canların direnişiyle püskürtüldüler. Şeriatçı-yobaz katil sürüsü nefret saçarak, sloganlar ve tekbirler eşliğinde otele yönelip güvenlik güçlerinin gözleri önünde bu barbarca katliamı gerçekleştirdiler. Açıkça görüldüğü gibi Sivas Madımak Oteli Katliamı egemenlerin organize ettiği ve katil güruhun tetikçiliğiyle hayata geçirdiği planlı bir katliamdı. Sonra bu katliamda yer alanlar içinden sadece, çok küçük bir grup hakkında dava açıldı. Uzun süren yargılamalar sonunda bu katillerin çoğu ya hiç ceza almadılar ya da küçük cezalarla kurtuldular. Hiçbir sağlık sorunu olmayan, katliamda başı çekenlerden biri olduğu kanıtlanan ve mahkemede hiçbir pişmanlık belirtmeyen kişi de tamamen hukuksuz bir kararla affedildi. Haklarında dava açılan katillerin bir kısmı ise hiç bulun(a)madı. Daha sonra bu katillerin bazılarının Sivas’tan hiç ayrılmadan yaşamlarına devam ettikleri, hatta resmi olarak haklarında arama kararları olmasına rağmen evlendikleri, askere gittikleri, işe girip çalıştıkları, ehliyet aldıkları anlaşıldı. Bir kısmı da arama kararlarına rağmen hiçbir engelle karşılaşmadan rahatça yurtdışına çıktılar. Bu gün özellikle Almanya’da yaşadıkları tespit edilen bazı katillerin ise hala iade edilmediği gibi, içişleri bakanlığının ”aranan teröristler…” listesinde de olmadıkları avukatlar tarafından tespit edilmiştir.

Reklam

Sivas-Madımak katliamı ne ilk ne de son katliamdır
Sivas Katliamı’ndan sonra 19 Aralık, Gazi, Roboski, Reyhanlı, Suruç başta olmak üzere pek çok katliam yaşanmıştır. Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı 10 Ekim Ankara Gar Katliamı ile yüreğimize 103 bıçak daha saplanmıştır. Yaşanan onca katliam gibi Sivas katliamının da gerçek sorumlularının açığa çıkarılıp hesap sorulması engellenmiştir. Bu gün çok daha net görüyoruz ki o gün Madımak otelini kuşatan zihniyet, mafyalaşarak ülkeyi kuşatmış durumdadır. Her geçen gün daha çekilmez hale gelen baskı, zor ve sömürü düzenine teslim olmamızı, insanlığa karşı işlenen katliamları unutmamızı bekliyorlar. Katliamlara, ölümlere alışmayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Aleviler, Demokratlar, Laikler, Devrimciler, Yurtseverler ve Ezilenler olarak asla karanlığa teslim olmayacağız. Karanlığa karşı aydınlığı, zulme karşı adaleti, zorbalığa karşı özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz. Şah Kalender’den Koray Kaya’ya Pir Sultan Abdal’dan Hasret Gültekin’e uzanan bu onurlu tarih bizimdir. Ve asla onların yolunu terk etmeyeceğiz. Sivas’ın ışığını söndürmeyeceğiz. Sivas Madımak katliamını unutmadık affetmiyoruz.!” ifadelerini kullandı.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.