Tahsilat çetesi iki kişiyi bacağından vurdu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 03:28

Tahsilat çetesi iki kişiyi bacağından vurdu

İstanbul polisi, yasa dışı yollarla 3 milyon liralık alacak tahsil etmek için 2 kişiyi bacağından vuran çeteye operasyon düzenledi. Şebeke elebaşının da aralarında bulunduğu 6 şüpheli yakalanırken, 3 tabanca ele geçirildi.

reklam
Tahsilat çetesi iki kişiyi bacağından vurdu
Son Güncelleme :

04 Haziran 2016 - 17:27

184 views

Polisi harekete geçiren olay, 15 Mart’ta Bahçelievler’de meydana geldi. Bir tekstil firmasına giren silahlı saldırganlar, içerideki 2 kişiyi bacağından vurdu. Olayın ardından İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı.

ÜÇ MİLYON

Araştırmalarda, tekstil firmasının sahibinin, bir işadamına 3 milyon lira borçlu olduğu iddialarına ulaşıldı. Araştırmalarda, saldırının da bu para sebebiyle gerçekleştirildiği belirlendi. İddiaya göre, ismi gizli tutulan işadamı, alacacağı parayı tahsil etmek için bir suç örgütü ile anlaştı. Çete üyeleri tehditle parayı alamayınca devreye silahlar girdi.

YAKALANDILAR

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, saldırı anını kaydeden güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Silahı kullananan şüpheliyi belirleyen polis, teknik ve fiziki takip başlattı. Şebeke elebaşının Barış S., olduğu delillendirilince operasyon kararı alındı. İstanbul ve Düzce’de eş zamanlı baskınlarla şebeke elebaşının da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 3 tabanca 4 şarjör ve 52 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadeleri alınan şüpheliler, “Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak, tehtit” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.