Reyhanlı’da Meslek Yüksek Okul Öğrencileri Kep Attı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:22

Reyhanlı’da Meslek Yüksek Okul Öğrencileri Kep Attı

reklam
Reyhanlı’da Meslek Yüksek Okul Öğrencileri Kep Attı
Son Güncelleme :

03 Haziran 2016 - 9:02

178 views

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.
MYO’daki törende okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Duruel, 20 yıl önce 60 öğrenci ile bir ilkokulun üst katında başladıkları eğitimde her yıl büyüyerek 7 programda 1170 öğrenciye ulaştıklarını söyledi.
Reyhanlı MYO’nun bölgenin en önemli eğitim kurumları arasında yer aldığını ifade eden Duruel, “Üniversitelerin bulundukları bölgelerin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısının değişim, dönüşüm ve gelişimi noktasında önemli görevler üstlenmektedir. Okul olarak 20 yıldır bölgemizin iktisadi yapısı doğrultusunda Dış Ticaret, Lojistik, Muhasebe, Bankacılık ve Sigortacılık, Menkul Kıymetler ile Sermaye Piyasası programlarında iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu nitelikte ara eleman yetiştirme görevimizi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Okul olarak, Toplumsal Hizmet Projeleri dersi kapsamında 40’ı aşkın proje hazırladık. Bu çalışmamız üniversite ile halk bütünleşmesinin önemli bir örneği oldu” dedi.
MKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen ise öğrencilerin mezun olduktan sonra da çok çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, “Yıllarca emek verip hak ettiğiniz diplomalarınızı alacaksınız. Bu aslında son değil başlangıç olduğunu unutmayın. Buradan çıkarken bazı özelliklerinizi bırakmayacaksınız. Bunların başında okuldaki çalışkanlığınızı devam ettirecek, daha çok çalışacaksınız. Ayrıca dürüstlük ilkesinden vazgeçmeyeceksiniz. Kendinizi yenileyeceksiniz yani format atacaksınız” dedi.
Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Saruhan, üniversitelerin kentin gelişiminde, kalkınmasında son derece önemli olduğunu söyleyerek, Reyhanlı’nın sadece meslek yüksek okulu ile yetinmeyeceği bu nedenle de Reyhanlı’ya lisans düzeyinde eğitim yapacak olan 4 yıllık fakülte kurulması için çalışma yaptıklarını kaydetti. Saruhan, 4 yıllık fakülte için Mustafa Kemal Üniversitesi’nin eğitim öğretim komisyonundaki başvurunun en kısa sürede sonuçlanacağına inandığını söyledi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisinden sonra mezun olan 200 öğrenciye plaket ve diplomaları verildi. Öğrenciler geleneksel hale gelen kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.