Parlakyıldız’dan iddialı açıklama « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Mayıs 2024 - 12:20

Parlakyıldız’dan iddialı açıklama

CHP Defne ilçe Başkanı Akın Parlakyıldız; Defne ilçesinde aday belirleme yöntemininim nasıl olması gerektiğini katıldığı bir sosyal medya tv programında açıkladı:

reklam
Parlakyıldız’dan iddialı açıklama
Son Güncelleme :

11 Ocak 2022 - 20:57

237 views

Parlakyıldız’dan iddialı açıklama

CHP Defne ilçe Başkanı Akın Parlakyıldız; Defne ilçesinde aday belirleme yöntemininim nasıl olması gerektiğini katıldığı bir sosyal medya tv programında açıkladı:

REKLAM

Defne ilçe örgütü olarak eğilim yoklamasından yana olduklarını net bir dille ortaya koyan Parlakyıldız, “Sandığı koyarız çıkan isimleri genel merkeze bildiririz” dedi. Internet üzerinden yayın yapan SüperTv ekranlarında Mehmet Nur ve Türker Özkaya’nın sorularını yanıtlayan Akın Parlakyıldız, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde aday belirleme süreciyle ilgili genel merkezden dilekçe gelir. Gelen dilekçede ilçe örgütünün dilek, temenni ve önerileriyle ilgili bir metin istenir; Ben, böyle bir yazının gelmesi durumunda bir salon kiralayıp, partinin yetkili yöneticilerini, sandık başına dizip bir eğilim yoklaması yaptırmayı düşünüyorum. Şu an sayıları 7,200 olan üyelerimizin oraya gelerek önerilerini, kanaatlerini ortaya koymalarını isteyeceğim.

KİM OLURSA OLSUN İFŞA EDECEĞİM

Aday olmayı düşünenlerin isimlerini yazacağız. Oylamada isimleri çıkan aday adaylarını genel merkeze bildirip, Defne İlçesindeki kanaatin bu yönde olduğunu ve bu yetkiyi üyelerime armağan etmek istediğimi belirterek, aday belirleme sürecinin demokratik bir şekilde gerçekleşmesi için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum” dedi. Söz konusu yöntemin demokratik bir yöntem olduğunun altını çizen Parlakyıldız, “Milletvekilleri ve belediye başkanlarına söylüyorum. Önümüzdeki dönemde bir sandık koyulursa; Bu resmi olabilir, gayri resmi de olabilir. Parti üyesi ilgili bu üye yapısı sağlıklı değildir diyebilecek milletvekilleri ve belediye başkanları ya da adayları kim olursa olsun ifşa edeceğim. Hiç kimse partimin üyelerini sağlıksız diyemez. Üyeler, seçim tutanaklarını kovalarken sağlıklı, seçim çalışması yaparken sağlıklı, sandıkları korurken sağlıklı ama aday belirleme sürecine geldiğinde mi sağlıksız oluyor. Peki, mahalle delegelerini, ilçe üye genel başkanı seçerken sağlıklı ama milletvekili ya da belediye başkanı adayını seçerken sağlıksız öyle mi? Sandıktan çıkamayacaklarını anlayanlar, suçu kendilerinde değil, üye yapısının sağlıksız olduğunu savunuyor” dedi.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.