MHP İL BAŞKANI LÜTFİ KAŞIKÇI BASIN İLE KAHVALTILI TOPLANTIDA BULUŞTU  « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:14

reklam

MHP İL BAŞKANI LÜTFİ KAŞIKÇI BASIN İLE KAHVALTILI TOPLANTIDA BULUŞTU 

MHP İL BAŞKANI LÜTFİ KAŞIKÇI BASIN İLE KAHVALTILI TOPLANTIDA BULUŞTU 
Son Güncelleme :

17 Kasım 2017 - 14:59

223 views

   MHP İL BAŞKANI LÜTFİ KAŞIKÇI GÜNDEM İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Hatay il ve ilçe yöneticileri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. MHP Antakya Merkez ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı Sultan Evi’nde yapıldı.

MHP Antakya Merkez ilçe Adnan Akdaş, MHP Kadın Kolları il başkanı Dilek Demirdöven ile çok sayıda il ve ilçe yöneticisinin katılım gösterdiği toplantıda önemli açıklamalar yapan MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)’nın İdlib’te başlattığı operasyonların yerinde ve zamanında olduğunu söyledi.

MHP olarak bu operasyonları desteklediklerini ifade eden Kaşıkçı, konu ile ilgili şunları söyledi; “İdlib, Türkiye ile sadece sınırı olan Hatay ilimiz. Bugün Türkiye’nin ana gündem maddelerinden biri olan bu coğrafyaya Türkiye ile kara bağı olan Hatay’la var. Yaklaşık 140 kilometrenin üzerinde bir sınır birlikteliğimiz var. Dolayısıyla İdlib’te yaşanan gelişmeler, bizim kendi coğrafyamızı, Hatay’ımızı birinci dereceden ilgilendiren bir konu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib’e yapmış olduğu operasyona tabi bir takım çevreler ‘TSK’nın İdlib’de ne işi var?’ gibisinden bir takım açıklamalar yaptı. Onları ya İdlib’te yaşanan gelişmeleri bilmemenin verdiği bir cahillik olarak görüyoruz, ya da ülkeye farklı  bir gözle bakıyorlar.  Ama ben bunu net bir şekilde ifade etmek isterim ki, Allah korosun İdlib’te yaşanan en küçük bir olumsuzluk dahi bizim şehrimizi özellikle Hatay’ı çok yakından ilgilendirecek. Bu gün, İdlib dediğimiz coğrafya, Hatay’ın nerdeyse üç kat büyüklüğünden bir coğrafya. Burada yine Hatay’ın neredeyse iki kat nüfusuna sahip de bir nüfus yaşıyor. Tabi Irak’da sıkışan ve Suriye’nin çeşitli yerlerinde kendine yaşam alanı bulamayan bir takım terör örgütlerinin de gelip İdlib’te konuşlandığını biliyoruz. Bu gün orada yaşayan yaklaşık 3 buçuk milyon insan, şayet İdlib’te o terör örgütlerinin gölgesi altında en ufak bir istikrarsızlık ortamı sezdikleri an, Hatay’ımıza gelecek. Çünkü İdlib’in Türkiye’ye giriş kapısı Hatay. Bu 3 buçuk milyon insanın, bir milyonunun dahi Hatay’a geldiğini düşünürsek, zaten 400 bini ilimizde misafir olarak yaşıyor. Bu gün yeni bir göç dalgasını Hatay’ımız kaldırabilecek mi?  O yüzden TSK’nın o bölgeye girip oranın terör örgütlerinden arındırılmasını Hataylılar olarak çok önemsiyoruz. O bölgenin terör örgütlerinden arındırılmasıyla birlikte, orada yaşan o 3 buçuk milyonluk insan nüfusu kendi bölgelerinden hiç değilse yaşama şansı bulacaklar.”dedi.

O PARTİ İÇİNDE MEMELEKET DÜŞMANLARI VAR…

Konuşmasında yeni kurulan İyi Parti ile ilgili bazı konulara da değinen Kaşıkçı, “Türkiye’de benim bildiğimiz 200 parti vardı, 201 oldu ve Türk siyasi hayatında yerini aldı. Yakın zamanda da ilimizi bir il başkanı atadılar. Ona da başarılar diliyorum. Fakat gördüğümüz bir gerçek var bu parti ile ilgili ki, bu parti kendini merkeze konumlandırmaya çalıştığını her ne kadar ifade etmeye çalışsa da, bir türlü MHP’ye sanki paralel bir yapılanma gibi bir yapı görüyoruz. Bunların amacı tıpkı 1991 yılındaki MHP’nin bölünmesi gibi, MHP’yi bölme ve zayıflatma üzerine kurulu bir kurgu gibi değerlendiriyorum. Parti içinde memleketin düşmanı kalemler var. Bu kalemlerin övdüğü bir siyasi parti bizim için geçersizdir” dedi.

BİR OPERASYON DA AFRİN İÇİN…

TSK’nın İdlib’teki operasyonun ardından bir operasyonunda Afrin kampları için yapılmasını dileyen MHP il başkanı Kaşıkçı; “İdlib’ten sonra beklediğimiz bir operasyon daha var Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletimizden. O da, yine yaklaşık 132 kilometre kara bağımız olan Afrin bölgesinde yaşanan gelişmelerde yine Hataylılar olarak çok yakından takip ediyoruz. Orda da milyona yaklaşan bir nüfusun olduğunu biliyoruz ve yine çeşitli terör örgütlerinin o bölgede de silahlı eylemler yapmak üzere bir hazırlık yaptıklarını da biliyoruz. Dolayısıyla inşallah biran önce TSK’nın İdlib’teki terör operasyonu temizliği biter ve akabinde de Afrin’de temizlik operasyonuna başlar diye arzu ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak TSK’nın sınır ötemizde başlatmış olduğu bu operasyonları heyecanla takip ediyoruz. Elbette ki biz savaş yanlısı değiliz  fakat bir gerçekte var ki bölgede siyasetin, diplomasinin çok da para etmediğini hepimiz görüyoruz. Bizimde caydırıcı gücümüz olan TSK’nın o bölgenin huzur ve refaha kavuşması süresinde orada olmasının gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“HÜKÜMETE OLAN DESTEĞİMİZ, SINIRSIZ DEĞİL”

Açıklamasında, İktidar parti ile olan destek anlaşmasına da değinen Kaşıkçı, o desteğin sadece Türkiye Cumhuriyetinin bekası için olduğunu, bu desteğin sınırsız olmadığının altını çizdi. Kaşıkçı, burada şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeniden sağlam bir zemine oturması için mevcut iktidar ile birlikte, bir takım projelerine destek verdik. Hükümetin eleştirdiğimiz yönleri de var elbet. Yani hükümete verdiğimiz destek sınırsız bir destek değil. Hükümete verdiğimiz destek, Türkiye’nin beka problemi yaşadığı alanlarla ilgili desteklerimiz sınırsızdır. Onun dışında, hükümetin belediyelerle ilgili, sağlıkta, eğitim gibi bir çok uygulamalarını da eleştiriyoruz ve çözüm önerileri sunmaya devam ediyoruz.” dedi.

“İSTE’NİN ELEMAN ALIMLARINI TAKİP EDİYORUZ”

Konuşmasında, İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nin kadro ve idare elemanı alımlarını yakından takip ettiklerini söyleyen Kaşıkçı, “İskenderun Teknik Üniversitesinin idare ve kadro alımlarını yakından takip ediyoruz. Oradaki rektörümüzden ricamız, üniversiteye yerli olan yani Hataylı olan kişilerin alınmasıdır. Burada o görevleri layıkıyla yerine getirecek insanlarımız var. Samandağ’dan Erzin’e, Payas’tan Yayladağı’na, Defne’den, Antakya’dan çıkmış okumuş ve görev bekleyen Hataylılar durmuşken dışardan adam alımı yapmak şık olmaz. Bu konunun takipçisi olacağız.” dedi.

Kaşıkçı, açıklamasının ardından gazetecilerin yönelttiği soruları da cevapladı. (Haber Merkezi)

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.