LEVENT AŞKAR: “HATAY BİR BÜTÜNDÜR, PARÇALANAMAZ” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 16:07

LEVENT AŞKAR: “HATAY BİR BÜTÜNDÜR, PARÇALANAMAZ”

Yıllardır sürdürdüğü ilkeli habercilik anlayışıyla Hatay’a değer katan haberlere imza atan Hatay Yeni Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Yazı işleri müdürü deneyimli gazeteci Levent AŞKAR, İskenderun’nun il olması ile ilgili ortaya atılan iddialara noktayı koydu.
Hatay’ın bir bütün olarak ATA yadigarı olduğunu ve parçalanamayacağını söyleyen Aşkar, Hatay üzerinde oyun kurmak isteyenlere cevap niteliği taşıyan tarihi yazısında şu ifadelere yer verdi.

reklam
LEVENT AŞKAR: “HATAY BİR BÜTÜNDÜR, PARÇALANAMAZ”
Son Güncelleme :

15 Haziran 2023 - 16:49

1.101 views

LEVENT AŞKAR: “HATAY BİR BÜTÜNDÜR, PARÇALANAMAZ

Yıllardır sürdürdüğü ilkeli habercilik anlayışıyla Hatay’a değer katan haberlere imza atan Hatay Yeni Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Yazı işleri müdürü deneyimli gazeteci Levent AŞKAR, İskenderun’nun il olması ile ilgili ortaya atılan iddialara noktayı koydu.
Hatay’ın bir bütün olarak ATA yadigarı olduğunu ve parçalanamayacağını söyleyen Aşkar, Hatay üzerinde oyun kurmak isteyenlere cevap niteliği taşıyan tarihi yazısında şu ifadelere yer verdi.

AŞKAR:”İSKENDERUN İL OLURSA, KENDİSİNİ DE HATAY’I DA BİTİRİR”

Hatay, bizlere Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir.
Siyasi ömrünün sonuna gelen Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin giderayak ortaya attığı emperyalist güçlerin ülkeleri bölerek 1000 ülke ve vatansız milyarlarca insan yaratma idealine benzeyen İskenderun’u il yapmayı kapsayan 1000 ilçe, 100 il projesi, ölü doğacak bir bebeği andırmaktadır. Hatay, İskenderun’u, Belen’i, Yayladağı’sı, Hassa’sı ile bir bütündür. 15 ilçe, birbirinden aldığı güç ile Türkiye’de aldığı yatırım miktarının 2-3 katı vergi vermeyi gelenek haline getirmiştir. Bu alanda Türkiye’de her yıl ilk 10’da yer alan Hatay’ın gelirinin büyük bir kısmının İskenderun bölgesinden geldiği de göz ardı edilmemelidir. İskenderun’un il olması, hem İskenderun’un, hem de Hatay’ın geri kalanının idam fermanının imzalanması niteliği taşımaktadır. Bu kadük fikir, eminim ki aklıselim hiçbir Hataylı hemşerimin istemeyeceği bir projedir.
BU PLAN HATAY’I HAKKARİ’YE ÇEVİRME PLANIDIR
Hatay’ımızın Türkiye ile birleştiği nokta olan İskenderun, nüfus potansiyeli, ekonomik özellikleri ile Hatay’a büyük katkılar sağlamaktadır. Bahçeli’nin sözleri eğer hayata geçirilir ise Hatay’ın kalbine adeta hançer vurulacak, Hatay, Kırıkhan’dan itibaren elinde kalan bölge ile adeta Hakkari’vari bir ile döndürülecektir. Hataylı vatandaşların bu halde dahi aldığı hizmet çok sınırlı iken, İskenderun’un il yapılması halinde ödeyeceği vergi de azalacağından, alacağı hizmet de asgari seviyede kalacaktır.
HATAY’DAKİ DEMOGRAFİK YAPI SURİYELİLER LEHİNE DEĞİŞECEK
Hatay’ın çalışan nüfusunun büyük kısmını barındıran, bu haliyle de kentin en gözde ilçesi konumunda olan İskenderun’un ayrılması, Hatay’daki demografik yapıyı da son derece olumsuz etkileyecektir. Suriyeli nüfusun çoğunluğunu barındıran Altınözü, Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa ve Antakya, Suriyelilere terk edilecek. Bu ilçelerde nüfus yoğunluğu Suriyeliler lehine değişecektir. Hataylı nüfusu azınlığa düşecek, Suriyeliler seçimlerde kendi adaylarını rahatça seçebilecek konuma geleceklerdir.
HATAY’IN EKONOMİSİNİN %75’İ İSKENDERUN’DAN GELMEKTEDİR
Demir-Çelik sanayisi, Limakport başta olmak üzere çelik sanayi ve filtre sanayisinin büyük çoğunluğunun yer aldığı, istihdamın en fazla olduğu, dolayısıyla vergi miktarına da en fazla katkıyı yapan İskenderun ilçemiz ve yanı sıra Payas ilçelerimiz, İskenderun’un il olması halinde Hatay’a katkıda bulunamayacak, bu da Hatay ekonomisinde %75’e varan kayba yol açacaktır. İskenderun’un tarım ve turizm potansiyeli de kente önemli gelir kazandırmaktadır. Hatay’da iş imkanlarının fazlalığından dolayı kentteki potansiyel İskenderun’a ve beraberindeki ilçelere kayacağından Hatay işsizlik ile birlikte suç oranlarının arttığı, Suriyeli nüfusun egemen olduğu, karanlık bir vilayet haline gelecek, adeta Hatay’ın boğazı düğümlenecektir. Ayrıca Hataylı iş dünyası ile İskenderunlu iş dünyası arasında küskünlüklere yol açabilecek olan bu proje, Hatay’ın ürünlerinin denizaşırı ülkelere pazarlanmasına da büyük engel olacaktır.
İSKENDERUN’UN DA SONU BU AYRILIK OLACAKTIR
İskenderun’un Hatay’dan kopartılarak çevresindeki bazı ilçelerle birlikte il yapılması, İskenderun’un da sonunu hazırlayacaktır. Gaziantep’ten kopan Kilis örneğinde olduğu gibi İskenderun’un nüfusunun büyük çoğunluğunu Antakya ve çevresindeki ilçelerden vatandaşlar oluşturmaktadır. İskenderun’un il olması, Hatay ile bağlarının kopartılarak adeta kimliksiz, tarihsiz bir kent oluşmasına neden olacaktır.
HİÇBİR HATAYLIYA FAYDA GETİRMEYECEĞİ AÇIKTIR
Hatay’ın birliğini, bütünlüğünü zedeleyecek, ata yadigarı toprakların değersizleşmesini sağlayacak olan bu projenin hiçbir Hataylıya fayda sağlamayacağı açıktır. HADO gibi Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Arsuz’dan hizmete sunduğu dev projeye büyük darbe vuracak bu proje, çoğu hizmetin de yarıda kalmasına neden olacaktır. İskenderun’un il yapılması durumunda oluşacak başıboşluk, kentteki tüm vatandaşları olumsuz etkileyecektir. Vatandaşlara ek masraflar çıkartılacak, vatandaş külfet ve zahmet içine sokulacaktır. Bu projenin hiçbir Hataylıya katkı sağlamayacağı açık iken, bu noktada asıl sorulması gereken, bu projeyi kimlerin istediği ve kimlerin desteklediğidir. İskenderun’un ve Hatay’ın geri kalanının asla yararına olmayan bu durumun, kimin yararına olacağı ve kimlerin dirsek teması içinde olduğu da sorgulanması gereken başka bir noktadır. Hataylı olmayan bir başkan tarafından desteklenen bu proje ile Hatay tarihi, gastronomisi, tarımı ile tarihe gömülecek, binlerce yıllık medeniyet, ihtirasa kurban verilecektir.
BU PROJE EMPERYAL GÜÇLERİN HEDEFLEDİĞİ PROJEDİR
Emperyalist devletlerin dünyada 1000 ülke oluşturma ve milyarlarca göçmen yaratma idealine benzeyen, bölerek yönetme zihniyetinin ürünü olan bu proje Hatay’ın ölüm fermanı olacaktır. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan Hatay’ı korumak, Türkiye’nin en güneyinin Türk yurdu olarak kalmasını sağlamak, Antakyalı hemşerilerim kadar İskenderunlu, Payaslı, Belenli, kısacası tüm Hataylı hemşerilerimin atamıza olan borcudur.
Hatay bir bütündür, bölünemez.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.