HESOB BAŞKANI YILMAZ: ANKARALILARIN DEPREMZEDE ESNAFIMIZA DESTEK OLMASINI İSTİYORUZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 01:45

HESOB BAŞKANI YILMAZ: ANKARALILARIN DEPREMZEDE ESNAFIMIZA DESTEK OLMASINI İSTİYORUZ

Depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’daki esnafa destek olmak amacıyla düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri, Ankara’da başladı.

reklam
HESOB BAŞKANI YILMAZ: ANKARALILARIN DEPREMZEDE ESNAFIMIZA DESTEK OLMASINI İSTİYORUZ
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2023 - 22:40

409 views

BU ETKİNLİK VALİMİZİN OLURLARIYLA TAMAMEN ESNAFIMIZIN KAZANMASI İÇİN YAPILIYOR
Depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’daki esnafa destek olmak amacıyla düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri, Ankara’da başladı.
Hatay Valiliğinin düzenlediği, Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği tarafından organizasyonu yapılan ‘Ankara’da Hatay Günleri’ 05-09 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek
“Ankara’da Hatay Günleri” etkinliği, Millet Bahçesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de düzenleniyor.

ANKARA’DA HATAY GÜNLERİ’ DEPREM ŞEHİTLERİNE SAYGI AMAÇLI AÇILIŞI YAPILMADAN BAŞLADI

6 Şubat’ta yaşadığımız deprem ve kaybettiğimiz canların anısına saygı amaçlı ‘Ankara’da Hatay Günleri’nde açılış düzenlenmedi, müzik yayını, davul-zurna ve halkoyunları gösterisi yapılmadı.
Etkinliğe Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkan Vekili ve Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın, Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Rıza Tekin, Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan ve vatandaşlar katıldı.
HESOB Başkan Vekili Aziz Fatih Yılmaz, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın ile birlikte stantları gezerek, künefeden çökeleğe, kağıt kebabından tuzlu yoğurda, peynirden, sabundan, zeytinyağı ve nar ekşisine kadar yöresel ürünlerin satışını yapan esnafa ‘hayırlı satışlar’ temennisinde bulundu.
Hatay’ın ilk tescilli ve coğrafi işaretli künefenin ve Saray Organizasyonun sahipliğini yapan Tevfik Akar, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın’a sürpriz yaparak adını taşıyan künefeyi konuğuna ikram etti.
Künefenin şerbetini döken Apaydın, ardından stanta gelen davetlilere ikram etti.

YILMAZ: DEPREMZEDE ESNAFIMIZ ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR
Etkinlikte konuşan HESOB Başkan Vekili Aziz Fatih Yılmaz, Hatay esnafının zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Asrın felaketi nedeniyle şehirde bulunan yüzde 70 esnafımızın işyerleri büyük zarar gördü. Yıkılan işyerleri ile birlikte, araç-gereçleri, sermayelerini kapsayan eşya ve ürünlerini kaybettiler. Sayın Valimizin destekleriyle Ankara’da Hatay Günleri etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinliğin tek amacı var o da depremzede esnafımıza destek olmak. ‘Ankara’da Hatay Günleri’ ni eğlence amaçlı düzenlemedik, esnafımıza hem kazanç sağlamasını hem de moral ve motivasyonlarını güçlendirmek için düzenlemiş bulunuyoruz. Depremde kaybettiğimiz canların anısına saygı amaçlı da açılış yapılmadı. Protokolden kimse davet edilmedi. Ankara’da bulunan hemşerilerimizi ve Ankaralıları alışveriş yapmaları ve esnafımıza katkı sunmaları için davet ettik. İlk gün havanın da sıcak olmasıyla isteğimiz buluşma olmadı. Ama inanıyoruz ki, Ankaralılar Hataylı depremzede esnafına sahip çıkacaktır” diye konuştu.

APAYDIN: HATAY’IN ZENGİN BİR KÜLTÜRÜ VAR
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın, Hatay’ın zengin bir kültürel yapıya sahip şehir olduğunu söyledi.
6 Şubat’ta 11 ilde yaşanan depremde 50 binden fazla insanımızı kaybetmenin üzüntüsünü ülke olarak yaşadıklarını belirten Apaydın, “Evet acımız gerçekten çok büyük. Hatay’ımız da büyük mağduriyet yaşadı. Şehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak için hepimiz üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Hatay benim için her zaman özel bir il olmuştur. Çünkü beni kültürel ve coğrafi yapısıyla cezbetmiştir. İnanılmaz bir mutfak kültürü ve damak tadı var. Bu çok çeşitli tadı başka yerde bulmanız mümkün değildir. Acısı henüz taze olan depremzede esnafımıza destek olmak amacıyla Ankara’da açmış olduğu stantlara herkesi bekliyoruz” dedi.

SALTAN: ‘ANKARA’DA HATAY GÜNLERİ’NE 100 ESNAFIMIZ KATILDI
Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan da, UNESCO tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na alınarak tescillenen Hatay mutfağının künefe, içli köfte, kağıt kebabı, peynir, kömbe, nar ekşisi, zeytinyağı, salça gibi ürünlerin stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunulduğunu söyledi.
Mehmet Saltan, deprem nedeniyle Hatay’da çok sayıda esnafın iş yerinin yıkıldığına dikkati çekti.
Hatay Tanıtım Günlerinin de esnafa destek olmak amacıyla, Altındağ Belediyesinin katkılarıyla düzenlendiğinin altını çizen Mehmet Saltan, şöyle devam etti:
“İş yerleri yıkılan ve yakınlarını kaybeden esnafa destek vermemiz gerekiyordu. Öncelikle manevi bir desteğe, motivasyona ihtiyaçları vardı. Buraya gelerek bir nebze sağlanmış oldu. Onun haricinde ekonomik daralma içerisindeler. Tekrar hayatlarını devam ettirmeleri, teçhizatlarını, malzemelerini tekrardan almaları için onları ayağa kaldırmamız gerekiyor.”
HATAY TANITIM GÜNLERİ, 9 TEMMUZ’A KADAR DEVAM EDECEK
Bu lezzetlerin devam etmesinin gerektiğini vurgulayan Saltan, Başkentlileri etkinliğe davet etti.
Başkent Millet Bahçesinde 10.00-22.00 arasında ziyaretçilerini bekleyen Hatay Tanıtım Günleri, 9 Temmuz’a kadar devam edecek.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.