Hatay’da Adaylık Meselesi Giderek Karışıyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:17

Hatay’da Adaylık Meselesi Giderek Karışıyor

reklam
Hatay’da Adaylık Meselesi Giderek Karışıyor
Son Güncelleme :

13 Ocak 2019 - 1:48

170 views

Hatay’da Adaylık Meselesi Giderek Karışıyor

Hatay’da Adalet ve Kalkınma Partisinin bazı ilçelerde Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhur ittifakı çerçevesinde MHP adayını destekleyeceği konusu giderek netleşiyor.

Özellikle Altınözü, Kumlu, Kırıkhan ve Belen’de ittifak adaylarının MHP’den çıkması söylentileri üzerine mevcut belediye başkanlarının destekçileri toplanarak, kendi adaylarını görmek istediklerini belirtiyorlar.

 

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun aday gösterilmeyeceği, yerine Milliyetçi Hareket Partisinden İbrahim Gül’ün aday olacağı söylentileri, ilçeyi karıştırdı.

Belen’de halkın beklentisinin, ittifakın adayı olarak Başkan Adnan Vurucu’nun  gösterilmesi gündem oluştururken, bir yandan da MHP ve AK Parti Aday Adaylarının hiçe sayıldığını savunuyor.

Büyük çoğunluktaki Belenliler, Twitter’da “#BelenAdnanVurucuyuİstiyor” etiketi ile Başkan Vurucu, Twitter’daTrendTopik listesinde ikinci sıraya yükseltti. Başkan Vurucu’nun Twitter’daTrendTopik listesinde birinci sıraya yükselmesi de ilçede gündem oluşturdu.

 

Twetter’daki 1. Sıra başarısı; Başkan Adnan Vurucu’ya olan desteğin de bir kanıtı olduğunu söyleyen Belen sakinleri, Belen Belediyesi’nin kısıtlı imkanlara rağmen Belediyecilik hizmetlerini başarılı bir şekilde yürüttüğünü, Belen’e sosyal tesisler, yollar, parklar, başta kadınlar ve çocuklara yönelik yaptığı çalışmalarla Başkan Adnan Vurucu’nun halkın takdirini topladığını ifade ediyorlar.

Asfalt konusunda da HATSU’yu suçlayan sosyal medya hesapları, altyapı bitmeden yapılamayan asfaltın tek suçlusunun Büyükşehir Belediyesinin olduğunu ifade ediyorlar.

Belen’de ilkleri başaran  Başkan Adnan Vurucu’nun “neden AK Partiden tekrar aday gösterilmediğini” ya da “illa bir MHP adayı olacaksa bunun neden Belen’li bir aday olmadığı” sitemlerini yüksek sesle dile getiren Belenliler, gelişmeleri yakından takip ediyor.

Başkan Vurucu’nun destekçileri Hatay Milletvekillerine ilettikleri mesajlarda; “Belenliler olarak tekrar Adnan Başkanı Aday olarak görmek istediklerini, hem AK Parti hem de MHP cephelerinin dışardan gelecek bir adayı istemediklerini, gerekirse bağımsız aday çıkarıp onu destekleyeceklerini” belirttiler.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.