HAMOK: Saldırı,  Cumhuriyet’in temel değerlerine karşı yapılmıştır! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 07:43

HAMOK: Saldırı,  Cumhuriyet’in temel değerlerine karşı yapılmıştır!

Kısa adı HAMOK olan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu, Samsun’da Atatürk heykeline yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

reklam
HAMOK: Saldırı,  Cumhuriyet’in temel değerlerine karşı yapılmıştır!
Son Güncelleme :

05 Şubat 2022 - 11:13

142 views

Kısa adı HAMOK olan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu, Samsun’da Atatürk heykeline yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

reklam

HAMOK’tan yayınlanan kınama mesajında; “Samsun’un İlkadım ilçesinde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadele’yi başlatmak için kente ayak bastığı noktada bulunan Atatürk Anıtı’na dün gece yarısı saldırı gerçekleştirilmiştir.  Bu saldırı aslında Atatürk’ümüzün bizlere kazandırdığı bu ülkenin tüm değerlerine yapılmış bir saldırıdır. Böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olması üzücü ve üzücü olduğu kadar da düşündürücüdür. “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” , Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” , Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir.”, diye, bunları yaşam biçimi olarak pratikte uygulayan, emperyalist ülkelerin Anadolu’yu paylaşım savaşında onları bozguna uğratan, Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden yeni ve modern bir Cumhuriyet yaratan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ e son zamanlarda yoğun bir saldırı yapılmakta olduğuna üzülerek tanıklık etmekteyiz.  Bu saldırıları, bilinç yoksunu “ Karanlık Odakların” davranışı ve söylemi olarak değerlendiriyor, bu cahillik ve karanlık dönem özlemcilerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

AZMETTİRİCİLER BİR AN ÖNCE ORTAYA ÇIKARILMALI

Unutulmamalıdır ki, bu ülkenin vatanını seven insanları 19 Mayıs 1919 ruhunu ve inancını aynı heyecan ve kararlılıkla taşımaya devam etmektedirler. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve özgürlüğü söz konusu olduğunda üzerlerine düşeni tekrar yapacaklardır. Hatay Meslek Odaları olarak bir kez daha söylemek isteriz ki,  gücünüz bu kadarına yetebilecek, saldırabileceğiniz ancak heykelleri olabilecek… UNUTMAYALIMKİ Ezelden Ebede kadar bu Anıt tüm şehirlerimizin Kalbinde Gurur abidesi olarak bir rozet gibi hep parlayacaktır. Bu alçak eylemin sorumlusu olarak yakalanan faillerin yargı önünde acilen hesap vermelerini, azmettiricilerin ve işbirlikçilerinin de bir an önce ortaya çıkarılmasını HAMOK (Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu) olarak yetkililerden bekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.