Eczacılar 14 yıl sonra alanda: Dur de! Tükeniyoruz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 13:40

Eczacılar 14 yıl sonra alanda: Dur de! Tükeniyoruz

Aralarında Hatay Eczacılar Odası’nın da olduğu çok sayıda ilden eczacı Ankara’da bir araya gelerek mesleklerine sahip çıkmak için seslerini yükseltti.

reklam
Eczacılar 14 yıl sonra alanda: Dur de! Tükeniyoruz
Son Güncelleme :

28 Kasım 2022 - 21:12

119 views

Eczacılar 14 yıl sonra alanda: Dur de! Tükeniyoruz

Aralarında Hatay Eczacılar Odası’nın da olduğu çok sayıda ilden eczacı Ankara’da bir araya gelerek mesleklerine sahip çıkmak için seslerini yükseltti.


Artan ekonomik sorunlar karşısında seslerini duyurmak isteyen eczacılar, ‘Dur de! Tükeniyoruz’ sloganıyla 14 yıl sonra miting yaptı. Ekonomik koşullar, yüksek ilaç fiyat farkları ve ilaç yoklukları gibi sorunlar karşısında seslerini duyurmak isteyen eczacılar, 14 yıl sonra alana çıktı. Türkiye’nin 81 ilinden sabahın erken saatlerinde Ankara’ya gelen eczacılar, Anıtpark’ta toplandı.


BİNLERCE ECZACI ALANI DOLDURDU
“Dur de! Tükeniyoruz” sloganıyla gerçekleşen miting öncesi eczacılar, iki farklı arama noktasından geçerek alana giriş yaptı. Alanı dolduran eczacıların yaşadıkları sorunlara ilişkin talepleri ellerinde taşıdıkları dövizlerle yansıdı. Eczacılar, ‘İlaç yokluğuna dur de’ ‘Eczanelerdeki ekonomik çıkmaza dur de’, ‘Kontrolsüz açılan fakültelere dur de’, ‘İlaç fiyat farklarına dur de’, ‘Kamu eczacılarının hak kayıplarına dur de’ yazılı afişler taşıdı.

Mitingin yapıldığı alanda kurulan platforma da ‘Eczacıların yok sayılmasına’, ‘İlaç yokluklarına’, ‘İlaç fiyat farklarına’, ‘Eczanelerdeki ekonomik çıkmaza’, ‘Kamu eczacılarının hak kayıplarına’, ‘Kontrolsüz açılan fakültelere’ ‘Dur de! Tükeniyoruz’ yazıldı. Türk Eczacıları Birliği’nin düzenlediği mitingde 46 bin eczacının yaşadığı sorunlara çözüm ve ilaca erişim kolaylığı için talepler dile getirildi.


TEB BAŞKANI ÜNEY: HAKETTİĞİMİZ DEĞERİ ALANA KADAR DURMAYACAĞIZ
Kürsüye eczacıların ıslıklarıyla çıkan Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, “Bugün sesimizi duyurmak için buradayız” sözleriyle başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


BİZLERİ GÖRMEYENLERE BERABERLİĞİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIZ
Sizler Ankara’ya umut getirdiniz, dayanışma getirdiniz, birliğin gücünü getirdiniz, aydınlık bir gelecek getirdiniz. Sizler Ankara’ya bu ülkenin cefakâr eczacılarının sesini, soluğunu, gücünü getirdiniz. İyi ki geldiniz, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün on binlerle buradayız. Bugün büyük bir umutla bu meydanı doldurduk. Peki, neden buradayız? Bugün neden buradayız? Sesimizi duymayanlara duyurmak için. Bizleri görmeyenlere birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek için buradayız. Mesleğimize karşı yapılan tüm haksızlıklara dur demek için buradayız. Alanlardayız, başkentimiz Ankara’dayız.

BU MÜCADELEDEN YİNE GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ
Bizler, tüm bölge eczacı odalarımızla, birliğimizle mesleğimiz, meslektaşlarımız için her zaman buradaydık. Tek ses, tek yürek hep burada olmaya da devam edeceğiz. Biz eczacılar, mesleğimiz, meslektaşlarımız ve daha sağlıklı bir toplum için bugün buradayız. Bizler, bu yola hep birlikte çıktık. Bizler, aynı okullardan mezun olduk. Aynı kurumlarda, aynı üniversitelerde çalıştık. Biz eczacılar; “Asla yalnız yürümeyeceksin” sözünü en iyi bilenleriz. Biz eczacılar; bugüne kadar mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan tüm haksızlıklara karşı omuz omuza hep birlikte dur dedik. Geçit vermedik. Biz eczacılar; odalarımızdan aldığımız güçle, bu mücadelelerden hep birlikte güçlü çıktık, yine güçlü çıkacağız.


BU YAĞMURLAR BİZİ ISLATMAZ
Bu çamur ayağımıza bulaşmaz arkadaşlar. Çünkü bizler, mahallelerde, köylerde, kentlerde bu ülkede her yerdeyiz. Uzakları yakın edeniz biz. Zorlukları kolay edeniz biz. Kesintisiz sağlıksız hizmeti için, pandemide sağlık yolunda öleniz biz! Canımız pahasına sağlık hizmeti vereniz biz.

Halkımıza, maskeleri ve aşıları ulaştıranız biz. Çalıştığımız her yerde, ilaç ve eczacılık hizmetlerini kesintisiz sunanız biz. Bizler, sokağa çıkma yasaklarında, hiç kimse sokaklarda değilken tüm sağlık çalışanları ile birlikte hizmet verdik. Pandemi sürecinde çok büyük kayıplarımız oldu. 77 meslektaşımızı 24 eczane teknisyenimizi 2 eczacı odası çalışanımızı görevleri başında kaybettik.

Reklam

MESLEĞİMİZE YAPILAN HAKSIZLIĞA DUR DİYORUZ
Bizler; sadece meslektaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek için mücadele etmiyoruz. Bugün buradayız arkadaşlar! Hep beraber buradayız. Ve biz eczacılar hep birlikte dur diyoruz! Mesleğimize yapılan tüm haksızlıklara dur diyoruz! Çünkü, eczacılık mesleği değersizleştiriliyor. Çünkü, mesleğimizin sorunları görmezden geliniyor. Çünkü; sağlık sisteminin vazgeçilmezi eczacılar her geçen gün daha fazla yok sayılıyor.

Reklam

TALEPLER NELER?
Eczacılar taleplerini şöyle sıraladı:
İlaç yoklukları son bulsun istiyoruz. Halkımız her ilaca her eczaneden kolayca ulaşsın istiyoruz.
İlaç fiyat farkları olmasın, hastalarımızın cebinden para çıkmasın istiyoruz.
Artık daha fazla eczacılık fakültesine ihtiyacımız yok diyoruz.
Kamu eczacılarını görmezden gelemezsiniz, onları yok sayamazsınız diyoruz. Kamu eczacılarına hak ettiği değer verilsin diyoruz.
Eczanelerde çok ciddi ekonomik çıkmaz var. Yapılan düzenlemeler yeterli değil diyoruz.
SGK ilaç alım protokolünde, yaşadığımız ekonomik darboğaza çözüm üretecek iyileştirmeler istiyoruz.
İlaç fiyat kararnamesindeki güncellemeler artık bir standarda bağlansın diyoruz.
Birinci basamak sağlık çalışanları olarak meslek hakkımızı istiyoruz.
Herkes bilsin ki biz eczacılar, hak ettiğimiz değeri alana kadar durmayacağız. Buradan bir kez daha hep birlikte haykırıyoruz. Artık sözün bittiği yerdeyiz! Son kez alanlardan haykırıyoruz. Eczacıya hak ettiği değer verilsin diyoruz.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.