Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal: İKİ İTTİFAKA DA MECBUR DEĞİLİZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 00:32

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal: İKİ İTTİFAKA DA MECBUR DEĞİLİZ

reklam
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal: İKİ İTTİFAKA DA MECBUR DEĞİLİZ
Son Güncelleme :

21 Ocak 2019 - 8:40

180 views

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal: İKİ İTTİFAKA DA MECBUR DEĞİLİZ

 Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal Hatay temasları kapsamında Samandağ Kültür Merkezi’nde partili vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada toplantının açılış konuşmasını yapan Aksakal, “’Cumhuriyet Kent Umudu Projesi’dir. Kentlerimizi artık cumhuriyet değerleriyle yoğrulmuş insanlarla donatmalıyız” dedi.

Aksakal, Samandağ Kültür Merkezi’nde düzenlenen halkla buluşma toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde Hatay’da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçelerde belediye başkan adayı çıkaracaklarını belirtti.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nı eleştiren Aksakal, “Böyle bir ittifakın içerisine toplumu zorla oy vermeye mecbur ediyorlar. Biz buna mecbur muyuz arkadaşlar? Biz bunların söylediği iki ittifaka oy vermek zorunda mıyız? Değiliz. Biz devleti yönettik, devlet yönetmenin ne olduğunu biliyoruz” dedi.

Aksakal, devlet yardımı almamalarına rağmen bugüne kadar güçlerinin yettiğince, partililerin katkılarıyla DSP’yi bugüne taşıdıklarını kaydetti.

Yerel seçimlere yönelik çalışmalarda hamasi hiçbir söylemlerinin olmadığını vurgulayan Aksakal, “Demokratik Sol Parti’nin yerel seçim bildirgesinin adı ‘Cumhuriyet Kent Umudu Projesi’dir. Kentlerimizi artık cumhuriyet değerleriyle yoğrulmuş insanlarla donatmalıyız. İnsanlarımızı bu duygulardan uzaklaştırdılar. Halkçılık, milliyetçilik, devrimcilik, laiklik, cumhuriyetçilik yok oldu. Hepsini yok ettiler” dedi.

KARAÇAY: SAMANDAĞ ÖRNEK BİR İLÇE OLMALIDIR

DSP Hatay İl Başkanı Mehmet Karaçay yaptığı konuşmada, “Meslek yaşamım boyunca büyük saygıyla karşıladığım kitle Samandağlılardır. Böyle bir siyasi potansiyelin olduğu yerde bizim beklentimiz yaşanılabilir bir ilçe olmaktır. Ama yıllardır çok güvendiğimiz yöneticiler Samandağ’a hiçbir şey verememiş. Bu gelenekten gelen insanlar Samandağ’a nasıl bu kadar kötülük yapabilir diye düşünüyorum. Umuyorum ki bizim siyasi hareketimiz ile Samandağ yeniden kalkınacak, Hatay’a ve Türkiye’ye örnek olacaktır” şeklinde konuştu.

ÜBEYİTOĞULLARI: YOLA KENDİ ADAYLARIMIZLA ÇIKACAĞIZ

Karaçay’ın ardından DSP Samandağ İlçe Başkanı Faruk Übeyitoğulları kısa bir konuşma yaptı. Übeyitoğulları konuşmasında, “Biz bu yola Bülent Ecevit’in temiz siyaset ilkesini sürdürmek için çıktık. Ülkemizin istihdam eksikliği, altyapı sorunları, turizm cenneti olmamıza rağmen gerekli teşvikin verilmemesi, işsizlik olgusundan gençlerin uyuşturucu batağına sağlanması, tarımsal faaliyetlerin desteklenmemesi, evlilik kurumunun yeterince desteklenmemesi ve erkeklerin mecburi göç etmesinin önüne geçilmemesidir. DSP İlçe Teşkilatı olarak başkan adayı ve meclis üyeleriyle yolumuza devam etmeye karar verdik. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KARA: SAMANDAĞ İÇİN 50 PROJE GELİŞTİRDİK

Ayhan Kara Vakfı Başkanı Ayhan Kara konuşmasında, “Nerede hangi kimlikle doğacağımız elimizde değildir. Ancak, insan olmak elimizdedir. Biz bir çağrıda bulunduk. Çağrıya olumlu dönüşler oldu. İnsanlar memnun değil, bu yönetimi değiştirmemiz lazım dediler. Sözümüz var meclisi bu amaçla kuruldu. Memleket adına nefes alan, yüreği atan insanlar bir araya geldi. Samandağ için 50 proje geliştirdik. En az 45’ini hayata geçirebilecek potansiyeldeyiz. Bu meclis bir siyasi parti ciddiyetiyle çalıştı. DSP kapılarını bize açtı. Kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. (Haber/Fotoğraf: Levent AŞKAR)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.