Defne Değişim Hareketi’nden arıtma tesisi eylemi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:28

Defne Değişim Hareketi’nden arıtma tesisi eylemi

Defne Değişim Hareketi, arıtma tesisi başta olmak üzere Defne’nin kronikleşen sorunlarının çözümü için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

reklam
Defne Değişim Hareketi’nden arıtma tesisi eylemi
Son Güncelleme :

02 Haziran 2021 - 22:15

257 views

Defne Değişim Hareketi’nden arıtma tesisi eylemi

Defne Değişim Hareketi, arıtma tesisi başta olmak üzere Defne’nin kronikleşen sorunlarının çözümü için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.


Açıklamaya vatandaşlar, Akdeniz Mahalle Muhtarı Murat Sertel, DİSK Başkanı Yusuf Berkyürek, DİSK Yöneticisi Mehmet Emin Doğruel, TÖBSEN ( Tüm Öğretmenler Birliği sendikası)yönetici ve üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri Nazmi Altınöz, Ertan Öztürk, Ahmet Bilgin, Ahmet Soydinç ,Deva Partisi Defne İlçe Teşkilatı, Tip Hatay il ve ilçe örgütleri ve Defne halkı destek verdi. TİP Hatay il ve ilçe örgütleri ile Tip Hatay Milletvekili Barış Atay da basın açılması sonunda Turunçlu arıtma tesisi önüne gelerek basın açıklamasına destek verdi.


Defne Değişim Hareketi sözcüsü Serdal Hasırcı tarafından yapılan açıklamada, “Bugün burda toplanmamızın nedeni sürekli oyalama takitiği ile bir türlü çözülmeyen sorunlar karşısında artık yeter diyerek sorunun çözümü için inatla sürdüreceğimiz mücadelemizi ve taleplerimizi burada ilan etmektir. Öncelikle belirtmek isteriz ki bugün çadır eylemimizin ilk günü olacaktı, fakat yetkililerin bizimle yaptığı görüşme sonunda pandemiden dolayı çadır kurulmasının doğru olmadığı ve taziyeler için dahil çadır kurulamadığı dönemde çadır eylemimizin ertelenmesi gerektiği yönündeydi.

Biz de toplumun pandemiden dolayı olan bu hassasiyetini göz ardı etmeyerek çadır eylemimizi erteleme kararını aldık. Ama her hafta aynı gün ve saatte yine aynı yerde ısrarla basın açıklaması ve basın açıklamasının yanında farklı etkinlikler yaparak eylemimiz devam edecektir. Yıllarca seçim meydanlarında bizlere verilen vaadlerin gerçekleşmemiş olmasına sessiz kaldık. Söz verdiler inandık yapacağız dediler oy verdik. Bir yandan HBB bir yandan Defne Belediyesi bizi yok sayarak Defnemizde at koşturdular. Oyalandık yine de sabrettik. Seçim meydanlarında halkçı görünen ama halktan kopuk siyasetçilerden,meclis üyelerinden biktik.

Defne talan edilirken kendi çıkarları için sessiz kalanları da gördük. Daha önce almış olduğumuz eylem kararımız kamuoyu tarafından yoğun bir biçimde desteklenmesi üzerine dün Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, HBB başkanı Lütfi Savaş, Meclis üyeleri ve Chp Defne ilçe Yönetimi apar topar ve topluca bir basın açıklaması yaptılar. Arıtma sorunu ve Barinak sorunu basin açıklamasının konusuydu. Toplantı sonunda yapılan açıklamada Defne Değişim Hareketinin dinlendirdiği halkın haklı talebi olan Barinak sorunun 3 ay içinde çözüleceği belirtilmiştir.


KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Defne Değişim Hareketi olarak bu sonucu olumlu bulduğumuzu ve takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Yine Defne Değişim Hareketi olarak daha önce israrla beyanda bulunduğumuz “hobi evlerinin” gereksiz ve halka danışılmadan yapıldığı, Defne’nin ihtiyacıyla alakası olmadığı konusu toplantıda görüşülmüş ve HBB başkanı sayin Lütfi Savaş gerekirse kaldırılabileceğini ifade etmiştir. Tabi bu beyan aynca burda harcanan bunca paranın boşa gittiğininde açık bir itirafıdır. Bu toplantının özellikle arıtma önünde yapacağımız etkinliğimizin bir gün önceden reflesksif bir toplanti olduğunu hepimiz biliyoruz.Temel amaç’ta bugün yapacağımız etkinliği kırmak bununla ilgili basin açıklaması yaparak sorunların çözülmesi konusunda adım atılacağını kamuoyuna paylaşmaktı. Kamuoyu ile paylaşılan arıtma tesisi sorununun çözüleceği noktasındaydı.Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfi Savaş her ne kadar “Kimsenin kuşkusu olmasin, Turunçlu Arıtma Tesisi için en ideal çözüm alternatifleri üzerinde çalışıyoruz.

Tesisin bulunduğu alanı yeşil alan olarak düzenlemek nihal hedefimizdir, dese de bizim anladığımız kadarıyla çözüm olarak birleştikleri nokta var olan Arıtma Tesisinin yenilenmesi ve geriye kalan 25 metrekarelik alanın park’a dönüştürülmesi üzerinde olduğudur. Daha öncede kamuoyuna Arıtma sorunu hakkında defalarca vaadlerde bulunulmuş ve çözüm önerileri sık sık farklılık göstermişti. Önce kesin kaldıracağız denilmiş daha sonra kaldırmayacağız yenileyip yarısını park yapacağıza getirilmiş tepkiler üzerine Türk Mimarlar ve Mühendisler Odasından rapor istedik rapora göre hareket edeceğiz denilmiş gelen rapor kesin kaldırılması gerektiği yönündeyken rapor es geçilmiş ve farklı çözüm yoluna gidilmiştir. Halk ise bu ağır kokular ve hastalıklar içinde yaşamaya mecbur bırakılmiştir.


AMA ARTIK YETER DİYORUZ
Yerel yönetimler halka hesap vermelidir. Halk söz ve karar yetkisine sahip olmalıdır, diyoruz. Öte yandan Defne’de yapılan veya yapılmayanlara hiçbir fikri olmayan, halkın rahatsızlıklarına karşı itirazı olmayan Defne Belediye Başkanı ve bazı meclis üyeleri Defne Belediyesinde yönetememe krizi yaratmışlardır. Bu yönetememe krizinin temel sebebi belediye başkanının iradesinin kaybolmuş olmasidir. Defne Belediyesi’ni rant ihale ve imar hesaplanı içinde olanlar yönetmektedir.

Defne Belediye Başkanı ben yönetiyorum diyorsa da sorumluluğu üzerine alıp derhal istifa etmelidir. Çünkü halk artık Defne’nin yağmalanmasına, 36 projeden bahsedip 1 projeyle dogru dürüst gercekleştiremeyen yönetimden bıkmış durumda. Hizmetsizliğin ve halkı kandırmanın önüne geçmek ancak açıklık, katılımcılık ve hesap verebilirlik ilkelerini Çok net olarak söylemek gerekirse Defne’nin bütününde Hizmet zaten yok. Defne’de başta imar ve esas alan bir yönetim ile mümkündür.

reklam


SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Konularında denetimin olmamasından dolayı birçok konuda zaafiyet oluşmus durumdadır. Temelde ihale sorgulanması gereken konu, kararlı bir siyasi irade ortaya konulup konulmadığı yani CHP Defne il ve ilcenin bu durumu sorgulayıp sorgulamadiği olması gerekirken Kendisini seçen halka sorumluluk duyup halk adına soru soran kişilere “disiplin tehdidinde bulunduklarına hepimiz şahit olduk. Ayrıca burdan meclis üyelerine sesleniyoruz. Önceden lobilerle yürüttüğünüz çıkar amaçlı çalışmalarınızdan,sizi eleştiren halka hakaret etmenizden dolayı Defne Halki sizden hesap soracaktır. Defne halkı bu hizmetsizliğe çanak tutan herkesten hesap soracaktır ve bunu yapan herkes gidecektir. Defne halkı kendisine ihanet edenleri afetmeyecek. Kendi Çıkan uğruna, kariyeri uğruna halkına ihanet eden içimizdeki siyasiler ve bundan nemalanan insanlar hesap verecek. Defne halkı ilk seçimde sizleri tarihin çöplüğüne gömecektir. Burdan taleplerimizi yeniliyoruz;
1 Aritma sorunu kaldırılsın
2.Barinak sorunu derhal çözülsün
3.Hizmetsizlik son bulsun
Defne Değişim Hareketi olarak Defne halkını taleplerimize ortak olmaya çağırıyoruz. Defne Değişim Hareketi partiler ve siyasetler üstü bir oluşumdur. Sorunların çözümü için bir araya geldik ve sorunların çözümü için sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.