CHP’nin Hatay’daki umut ışığı: “Nermin Yıldırım Kara” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 20:23

CHP’nin Hatay’daki umut ışığı: “Nermin Yıldırım Kara”

Ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve çevre mücadelesine adayn Hatay’ın tanınmış simalarından CHP Hatay 2. sıra milletvekili adayı Nermin Yıldırım Kara, kent genelinde seçim çalışmalarını hızlı şekilde sürdürüyor.

reklam
CHP’nin Hatay’daki umut ışığı: “Nermin Yıldırım Kara”
Son Güncelleme :

12 Nisan 2023 - 21:48

688 views

CHP’nin Hatay’daki umut ışığı: “Nermin Yıldırım Kara”

Ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve çevre mücadelesine adayan Hatay’ın tanınmış simalarından CHP Hatay 2. sıra milletvekili adayı Nermin Yıldırım Kara, kent genelinde seçim çalışmalarını hızlı şekilde sürdürüyor.


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile sürekli irtibat halinde olan ve verdiği çevre mücadeleleriyle adını Türkiye’ye duyuran Kara’nın adının listede 2. sırada yer alması Hataylılar tarafından beğeniyle karşılandı. Hatay’da sivil mücadelenin simgesi haline gelen Kara’nın TBMM’nin en renkli simalarından biri olacağını düşünen Hataylı vatandaşlar da çalışmaları sırasında Kara’ya büyük destek veriyor.


İLK ZİYARET DEPREM ŞEHİTLERİNE
CHP Hatay 2. sıra milletvekili adayı Nermin Yıldırım Kara, adının açıklanmasının ardından ilk ziyaretini yakın zamanda meydana gelen depremde hayatını kaybeden deprem şehitlerine gerçekleştirdi. Kara, bu kapsamda depremde vefat eden başta Cumhuriyet Halk Partili isimler olmak üzere basın emekçileri, Burak Milli, Neşet Alkan, ve Haluk-Figen Arlı ile tüm deprem şehitlerinin mezarlarını ziyaret ederek ruhlarına dua okudu. Depremde yitip giden canların hatıralarını yaşatmak için TBMM’de mücadele edeceğini belirten Kara, felaketin sorumlularından hesap sorulacağını ifadelerine ekledi.


SON ZİYARET İSKENDERUN ŞEHİTLİĞİNE
Son olarak İskenderun şehitliğini ziyaret eden CHP Hatay 2. sıra Milletvekili adayı Nermin Yıldırım Kara burada yaptığı açıklamada; “Seçim çalışmalarına hayatını kaybeden vatandaşlarımız, partililerimiz ve basın emekçileri ile şehitlerimizin mezarlarını ziyaret etmekle başlamak istedik. Deprem felaketinde çok canımız yandı, çok canlarımız gitti. Partimize emek vermiş bir çok ismi kaybettik, gazeteci dostlarımızı yitirdik. Çok üzgünüm. Allah bir daha bizlere bu acıları yaşatmasın. Rabbim vatan uğruna canını veren şehitlerimize rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.


BELEN’DEN TÜRKİYE’YE SESLENDİ: “YİNE BAHARLAR GELECEK”
CHP’de mücadelenin ete kemiğe bürünmüş hali olan CHP Hatay 2. sıra Milletvekili adayı Nermin Yıldırım Kara, seçim çalışmları kapsamında Belen İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Belen’de İlçe Başkanı Fevzi Yüksel öncülüğünde partililerle istişarelerde bulunan Kara, yaptığı konuşmayla Türkiye’ye umut aşıladı. Kara konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bugün Belen ilçemizde ilçe başkanımız sayın Fevzi Yüksel, yönetim kurulu üyelerimiz ve partililerimiz ile bir araya gelerek, 14 Mayıs seçimlerinin ülkemiz için ne derece önemli olduğunu konuştuk. Daha sonra Belenli esnaf ve vatandaşlarımızla kucaklaşarak hayırlı işler temennisinde bulunduk. “Sana Söz Belen! Yine Baharlar Gelecek…” 15 Mayıs sabahı yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. #Hatay’ın hakkını aldığı, yalnız bırakılmadığı, depremin yaralarının hızla sarıldığı ve güzel şehrimizin ayağa kalktığı aydınlık yarınlar için Genel Başkanımız, Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde birleşelim.”


CHP Hatay 2. sıra Milletvekili adayı Nermin Yıldırım Kara, seçim çalışmalarını 14 Mayıs’a dek her gün farklı noktalarda yoğun şekilde sürdürecek.

Haber: Levent AŞKAR

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.