CHP Hatay’dan Defne çıkarması « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 16:27

CHP Hatay’dan Defne çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar ve Milletvekillerinden oluşan heyet, CHP Defne İlçe Başkanlığı’nda , Kadın sorunlarını dile getirmek ve ortak çözüm önerilerinde bulunabilmek için,  “DEFNE’DE KADINLAR BULUŞUYOR” adlı programa katıldılar.

reklam
CHP Hatay’dan Defne çıkarması
Son Güncelleme :

02 Ekim 2022 - 22:41

435 views

CHP Hatay’dan Defne çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar ve Milletvekillerinden oluşan heyet, CHP Defne İlçe Başkanlığı’nda , Kadın sorunlarını dile getirmek ve ortak çözüm önerilerinde bulunabilmek için,  “DEFNE’DE KADINLAR BULUŞUYOR” adlı programa katıldılar.


CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar’ın öncülüğündeki heyette CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve Suzan Şahin yer aldı. Programa ayrıca CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz ile Defne Belediyesini temsilen Özel Kalem Müdürü Şevleda Uzun da hazır bulundu. Heyeti CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Akpınar karşıladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız, tüm katılımcılara teşekkür etti.

 


AKPINAR: HERKESİ İLÇE BİNAMIZA BEKLİYORUZ
Toplantıda konuşan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Akpınar; “Örgütlü olmak bize güç katacaktır. Biz 99 yıllık bir partiyiz. AKP ise 20 yıllık bir parti ve onların üye sayısı bizden çok daha fazla. İnsanlar üye olmaktan korkuyor, ama örgütlü olursak güçlü oluruz. Buraya herkesi bekliyoruz. Herkesi üye olmaya davet ediyorum” dedi.


HAKSÖZ: GÜZEL GÜNLERE BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ
CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz yaptığı konuşmada; “Bu toplantıların artarak devam etmesini diliyoruz. Defne Hatay’ın aydınlık yüzüdür. Cumhuriyetin 100. yılına iktidar olarak girmek istiyoruz. Burada önemli olan yönetim kadrosunda yer almak değil.

Türkiye’yi bu karanlıktan kurtarmak için hepimizin çalışması çok önemli. Genel başkanımızın aile destekleri sigortası projesi çok önemli. Bu partimizin en büyük projelerinden biri. Son dönemden en büyük zararı gören kadınlardır. Kadınların sorunlarının çözümü her şeyden önemli. Önümüzdeki güzel günlere birlikte ulaşmak dileğiyle hepinizi sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.


GÜZELMANSUR: KADIN TEMSİLİYETİNİN ARTMASINI TEMENNİ EDİYORUM
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur; “Kadınlarımız her kapıyı çalabilir. AK Parti’nin en büyük başarısı kadınların partiyi sahiplenmeleridir. Girmedik ev, sokak kalmadı. Bir erkek her kapıyı çalamaz, ama kadınlar her kapıyı çalabilir. Ben bunu çok önemsiyorum.

Bu parti Atatürk’ün bize emanet olan bir partidir. Ben kadın temsiliyetinin artmasını temenni ediyorum. Türkiye’de ekonomi yönetilmiyor. Ekonomi savruluyor. Hatay’da durumumuz çok iyi. Birlik beraberlik içinde olursak daha başarılı olacağız. Anketlerde şu an CHP Hatay’da %41 ile birinci partidir. Buna hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.


TOKDEMİR: BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ
CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir; “Biz CHP olarak kocaman bir aileyiz. Eksiğimiz var. Ama bunun konuşulacağı zaman var. Türkiye’de büyük bir yangın var. Kurumlarda, ekonomide her yerde. Biz 3 aylık tatilde genel başkanımızın emriyle her Salı günü bir ilde toplantı yaptık.

Biz bu sorunları birlikte aşacağız. Genel başkanımız tek başına yapamaz. 130 milletvekili tek başlarına yapamaz. CHP’nin iktidar olamamasının tek suçlusu CHP’nin ta kendisidir. Bizim genel başkanımız konuşunca 84 milyon konuşuyor gibi. Biz birbirimize sahip çıkarak ülkeyi yöneten kadroya sahip olabiliriz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.


UZUN: KADINLARA YÖNELİK PROJELERİMİZ HAZIR
Defne Belediyesini temsilen programa katılan Özel Kalem Müdürü Şevleda Uzun da konuşmasının başında programa siyaset yapmaya gelmediğini ve Defne Belediye’sinin kadınlara yönelik projelerini anlatmaya geldiğini belirtti. Defne Belediyesini temsilen katılan Özel Kalem Müdürü Şevleda Uzun konuşmasında Defne Belediyesi’nin kadınlara yönelik projelerinden bahsetti. Uzun; “Defne Belediye Başkanımız git ve kadınlar için ne yaptık, kadınlarımıza anlat. Yeni kurulacak olan kadın emeği pazarı projemiz var. Armutlu Semt Pazarı’nda kurulacak pazara 30 kadın başvurdu. Kadın rehabilitasyon ve dayanışma merkezi kurduk.

Birçoğumuzun çocuğu var. Çoğumuzun ekonomisi onların barınmasına yetmiyor. Kız öğrenci yurdu kurduk. 8 kız öğrencimizi barındıracağız. Yol ve yemek masrafları hariç biz onlardan hiç ücret almayacağız. Kadın konukevi için başvurularımızı yaptık. Bakanlık uygun görürse kadın konukevi de hizmete girecek. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.


PARLAR: KADINLARIN DA İKTİDAR İÇİN ÇOK ÇALIŞMASI GEREKİR
Programda son olarak konuşan CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar da; “CHP’ye gönül veren değerli kadınlar. Türkiye’de kadın olmak zor. Kadınların haklarını vermek de zor. Türkiye’nin fotoğrafına baktığımızda kadına şiddet ile ilgili çok sıkıntılı bir süreci görüyoruz. Kadınlar iş hayatında, eğitim hayatında, toplumsal hayatta da zor durumda. Okuma oranı yüksek yerlerde de kadına şiddet görülüyor. Ama temelde cehalet yatmaktadır. CHP’nin kadınları olarak sizlerin de çok çalışmanız gerekir. 1 tek oyumuzu dahi heder etmemek için çok çalışacağız” dedi.


ŞAHİN: KADINLAR EN ÇOK FEDAKARLIK YAPAN KESİMDİR
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin; “Hepimiz kadın ve erkekler arasında eşitlik istiyoruz ama kimse üstüne düşeni yapmıyor. Kadınlar en çok fedakarlık yapan, ama en az alınganlık yapan kesimdir. Kadınların ürettiği insanlar bu ülkeyi yönetecek. Sorgulayan bir toplum yaratırsak o zaman kalkınırız. Kadın mücadelesi 3 günlük bir mücadele değil. Hiçbir kadının siyaset yapma durumu bir siyasi parti genel başkanının iki dudağı arasında kalmamalı bunun yasal güvencesi olmalı. Kadınlar olarak bir arada olmalıyız. Çocuklarımız için bu mücadelede kararlı olmalıyız” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar da vekil ve başkanlara sorularını sordular. Karşılıklı istişarelerin ardından program sona erdi.

Haber-Foto: Levent AŞKAR

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.