CHP DEFNE’DE İSTİFA DEPREMİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:16

CHP DEFNE’DE İSTİFA DEPREMİ

CHP DEFNE’DE İSTİFA DEPREMİ
Cumhuriyet Halk Partisi Defne Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Soydinç, partisinden istifa ederek Türkiye İşçi Partisi’ne katıldı. Soydinç’in istifası CHP Defne İlçe Teşkilatı’nda deprem etkisi yarattı. Soydinç’in TİP’e katılmasıyla mecliste gruplarda değişim yaşandı. Soydinç’in TİP üyesi olmasının ardından Defne Belediyesi Meclisi’nde 2 bağımsız ve 1 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi oldu.

reklam
CHP DEFNE’DE İSTİFA DEPREMİ
Son Güncelleme :

25 Şubat 2021 - 1:00

3.682 views

CHP DEFNE’DE İSTİFA DEPREMİ

Cumhuriyet Halk Partisi Defne Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Soydinç, partisinden istifa ederek Türkiye İşçi Partisi’ne katıldı. Soydinç’in istifası CHP Defne İlçe Teşkilatı’nda deprem etkisi yarattı. Soydinç’in TİP’e katılmasıyla mecliste gruplarda değişim yaşandı. Soydinç’in TİP üyesi olmasının ardından Defne Belediyesi Meclisi’nde 2 bağımsız ve 1 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi oldu.

SOYDİNÇ: ÜLKEYE DAİR HAYALLERİM VE İDEALLERİM VAR

Soydinç, istifasıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Soydinç, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Herseyden önce şunu söylemek istiyorum.bir ülke gerçeği,klasiği ve geleneğine uygun. Bu konuda böyle davranmayacağımı bilmenizi isterim. Ayrıldığı partiyi bombalayarak terk etmenin marifet sayıldığı ve sayanlarla aynı olmayacağımı belirtmek isterim. Bu ülkeye dair gerçekleşmesi zor ama mümkün siyasi ideallerim var. Bunlardan birisi nezaket dili,nezaket ve hoşgörü siyaseti..aykırı fikirlere tahammül ve tevazu.. Diğeri ise yaşadığımız yüzyılın utançlarından,siyasi kahırlarından görebileceğimiz temsiliyet hakkı.. Fikirlerimizin, siyasi ve sosyal hayatımızın,yaşam tarzımızın ve ideolojilerimizin yüzde 10 takılmasıdır. Bu ülkenin en büyük siyasi linç yüzde 10 barajıdır. Yüzde 10 altında olan herkesi yok saymanın adıdır. Ülkeye dair hayaller ve meseleler çok uzun sürecek yazılara konu olur.uzun yazıları sonuna kadar okuyan insan sayısı ne yazıkkİ azalıyor gerçeğini bu yazımda gözönünde tutmam gibi bir durum sözkonusu. Cumhuriyet Halk Partisinden geçtiğimiz hafta itibariyle istifa ettim. Ve hemen akabinde aynı gün Türkiye işçi partisine üye oldum.ideolojim,siyasi görüşümle örtüşen, göğsümü kabartan geleceğe dair umutlarımı diri tutan bir partide siyasi hayatıma devam etme kararı aldım. Peki neden CHP ve neden CHP de geçen 2 yıl sorularına yanıt verip ardından istifa nedenlerime gireceğim.

AKIN PARLAKYILDIZ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Birincisi bundan önceki belediye yönetiminin başarsız görülmesi ve Meclis üyelerinin hatırı sayılır kısmının “emlakçı” olarak toplumda yankı bulmasının ve eleştilerinin ayyuka çıkmasıyla başlayan bir süreç..nitelikli ve dürüst insanlar görev almazsa emlakçılar ve rantçılardan belediyeyi kurtaramazsınız gibi söylemlerin bende karşılık bulması..diğeri ve önemlisi ise mecliste salt bir çoğunluk olacağımızı ve mecliste etkin kollektif bir yapının olacağı ve bu yapının belediyeyi şeffaf ve güvenilir yöntemlerle be ilkelerle yöneteceğine dair bir grubun olacağı konusunda ikna olmam.. malesef böyle bir grup seçim henüz gerçekleşmeden dağıldı..liste savaşlarının gölgesinde hayallerimin yıkıldığı an oldu..Meclis üyesi seçileceğim bu partiye üye olma kararım bir siyasi nezaket gereği sonucu olarak gerçekleşmiştir..2 yıl gibi uzun bir süreye de sayın ilçe başkanı Akın Parlakyıldız ve ekibinin emeği ve rolü sayesindedir.. konu gelmişken kendisine şahsina ve ekibine teşekkürü borç bilirim..istifa nedenlerime gelince bunları maddeler halinde sıralayacağim..

1-Belediyenin şeffaf ve güvelinir bir yönetim metodlarına sahip olmayışı yada bundan uzak bir pratiğin varlığı..

2-Belediye yönetiminde Meclis üyelerinin etkin bir rol oynamamaları..etkin olan Meclis üye sayısının çok az oluşu..yönetimin daha kollektif bir yapının aksine dar bir grup tarafından yönetilmesi..belediye dışından olupta Meclis üyesinden daha etkin insanlar olduğu gerçeğinin varlığı..bu aynı zamanda Meclis iradesine ve Meclis üyesi arkadaşlarıma haksızlık edildiği kanaatindeyim..

3-Borçlu devralınan belediye ekonomisinin iyi yönetilmediği ve şeffaf olunmadığı..değil halkın, Meclis üyelerinin harcama ve giderlerlerden yeterince bilgilendirilmediği bir iletişim ve bilgi akış sorunlarının olduğu..belediyeye ait taşınmazlarla ilgili tasarrufunda başarsız olduğu..belediyenin harcama ve masraflarıda bu kapsam içine gireceği konusu..

4-Seçim çalışmasında vaadedilen 36 projenin gerçekleşmesine dair yönetim ve vizyondan uzak bir pratik gerçeğinin varlığı.. belediyenin bunlarla değil farklı gündemlerde olduğu gerçeği..

5-Geçtiğimiz dönem Başkan ve ekibinin Büyükşehir belediyesi ile kavgalı oluşunu eleştirip,şimdilerde ise ahbap çavuş ilişklerle bir ilçenin yönetilemediği gerçeğini  burda defnenin isteklerinden ziyade büyükşehirlerin istedikleri ve emelleri gerçekleşiyor..”lütfu bey” yerine “lütfu abi” nin gelişi defneye bir yarar sağlayamaması..

6-Halk içinde çok konuşulan ve halkın dilinden düşmeyen belediyenin gücünü karanlık dehlizlerden aldığını ve birtakım çıkar gruplarının etkisinde olduğu dedikodularının ayyuka çıkması..

VEFALI OLACAĞIMDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Söylenecek ve yazılacak elbette daha şeylerde var.ama özetlemek gerekiyordu. Sözkonusu maddeler belki bir parti istifasından ziyade bir Meclis üye istifası gerektirebilir..ama ben kalıp mücadele edeceğim. Defne halkının vermiş olduğu bu yetkiyi defnenin çıkarlarını korumak amacıyla sonuna kadar bu görevimi sürdüreceğim. Parti istifamda buna denk düşmektedir daha Özgür ve gür defnenin haklarını savunmak ve korumak için. Bugüne kadar belediyenin hiçbirseyinden en ufak kar elde etmedim,etmeyeceğimde. Bilakis defne için yararlı ve kalıcı projeler sözkonusu olursada cebimden koyacak kadar da gönüllü ve vefalı olacagımdan kimsenin şüphesi olmazsın” ifadelerini kullandı. (Haber: Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.