Bucak: Ekmek zammı kaçınılmaz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 14:27

Bucak: Ekmek zammı kaçınılmaz

Hatay Fırıncılar Odası Başkanı Nasır Bucak, artan maliyetlerin ardından ekmeğe zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirti.

reklam
Bucak: Ekmek zammı kaçınılmaz
Son Güncelleme :

04 Aralık 2021 - 14:17

310 views

Bucak: Ekmek zammı kaçınılmaz

Hatay Fırıncılar Odası Başkanı Nasır Bucak, artan maliyetlerin ardından ekmeğe zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirti.

 

UHA mikrofonuna konuşan Başkan Bucak, yapılan zammın maliyetleri karşılamadığını söyledi. Ekmeğin 2.25 kuruştan satılacağını belirten Bucak, önümüzdeki günlerce maliyetlerin artma durumuna göre bir zam daha yapılabileceğini ifade ederek, vatandaşların artan fiyatlardan dolayı fırıncıları sorumlu tutmamalarını istedi.

Bucak: Ekmek Zammı Kaçınılmaz

Başkan Bucak yaptığı açıklamada; “Maliyetler çok yükseldi. Maliyetler karşısında fırıncıların dayanacak gücü kalmadı. 01.08.2021 tarihinde aldığımız unun fiyatı 165 TL idi. Bugün 360 TL’ye alıyoruz. Una yüzde 100 fiyat zammını baz aldığımızda daha mayamıza, doğalgaza yapılan zamları saymıyoruz. 5 litre yağ 65 TL idi şu an 120 TL. Vatandaşlarımız da bunu biliyor. Hepimiz markete geçip de yumurtamızı, yağımızı aldığımızda zamlı alıyoruz. Biz dayanacağımız kadar dayandık. 1 aydır dayandık. Bizim esas tarifemiz 2,5 TL idi. Ancak 2.25 TL çıktı. Önümüzdeki şartlar değişirse yine ekmek fiyatı artacaktır.

REKLAM

Rica Ediyoruz Fırıncıyı Suçlamasınlar

Rica ediyoruz fırıncıyı suçlamasınlar. Biz bu ekmeği bakkalın ayağına kadar götürüyoruz. Oraya götürene kadar 25 kuruş masrafı var. Fırıncı un almazsa, maya almazsa, işçisine para vermezse nasıl üretecek. Bakkalın karı da 25 kuruş. Şu an bize ekmeğin bize maliyeti 2.80 kuruş olmalıdır. Ama biz yine belirlenen fiyattan devam edeceğiz. Fırıncı hiçbir zaman zam istemez. Ancak güncel fiyatlar karşısında yapacağımız bir şey yok. Bizim unumuz ucuz kalsın, biz her zaman kaliteli ve ucuz ekmek yedirelim. Şu anda 200 gram ekmek 2.25 kuruştur. Ancak önümüzdeki günlerde maliyetlerde bir artış olursa ekmek fiyatında da artış söz konusu olacaktır” ifadelerini kullandı.
Haber/Kamera/Fotograf: Levent AŞKAR

REKLAM

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN