Böke çiftçilerle buluştu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 19:49

Böke çiftçilerle buluştu

CHP Genel Sekreteri ve Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke Antakya Ziraat Odası’nda çiftçilerle bir araya geldi.

reklam
Böke çiftçilerle buluştu
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2021 - 22:17

176 views

Böke çiftçilerle buluştu

CHP Genel Sekreteri ve Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke Antakya Ziraat Odası’nda çiftçilerle bir araya geldi.

Antakya Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Okay’ın ev sahipliğindeki buluşmada ayrıca CHP İl Başkanı H. Ramiz Parlar, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve partililer de hazır bulundu.
OKAY: ÇİFTÇİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR
Programda konuşan Başkan Okay, “Hepiniz hoşgeldiniz. CHP İl Başkanımız sağolsun bizlerin her zaman yanındadır. Çiftçiler için zor bir dönemdeyiz. Kredi borçları artıyor, ürünler para etmiyor. Çiftçilerin tamamı borç batağında. Zaman zaman sıkıntılarımızı iletiyoruz, çözüm önerilerini de söylüyoruz. Gübre çok pahalı. Su, elektrik ve ilaç çok pahalı. Çiftçi ürününü sattığında eline para kalmıyor. Tüm para banka faizine gidiyor. Sıkıntımız çok. Bir çözüm bulunmalıdır. Çiftçinin kredi limiti dolduğu için kredi alamıyor. Tarımdaki vatandaşlara sicil affı getirilmelidir. Gübredeki desteklemenin artması gerekmektedir. Pamuk desteklemeleri yetersiz kaldı. Zeytinyağcıların sorunu giderek artıyor. Biberin kilosu tarlada 1 TL. Maydonozcu zararda. Çiftçi üretemiyor, bir kısır döngünün içindeyiz. Tüm bu sorunlara çözüm bulunmalıdır” dedi.


PARLAR: İLK DURAĞIMIZ ZİRAAT ODASI OLDU
CHP İl Başkanı Ramiz Parlar ise, “Selin Sayek Böke önemli bir ekonomist. Bu yüzden ilk durağımız ziraat odası oldu. Ekonomi düzelmezse çiftçiler doğrulamaz. Çiftçiler umutsuz ve çaresiz. Buna çözüm üretilmelidir. Partimizin bu konudaki çözüm önerilerini tartıştık. 1 yıl önce gördüğümüz sorunlar artarak devam ediyor. Biz çiftçinin üretmesini istiyoruz. Çiftçiye verilen desteği yetersiz görüyoruz” şeklinde konuştu.

reklam


BÖKE: ORTAK AKILLA SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ
Türkiye’nin içinden geçtiği bu dönemde bunu bizzat yaşayan çiftçilerin görüşleri çok önemli. Yanlış politikadan dönülüp küçük değişimlerle içinden geçtiğimiz zor dönemler daha da kolaylaştırılabilir. Herkesin her şeyi bilmesi mümkü değil. Ama bilenlerin bir araya gelerek fikir üretmesi mümkün. Bu sadece çiftçi için değil tüm sıkıntıların aşılması için demokrasi kültürünü yaşatmamız gerekiyor. Halkın vergilerinin nereye harcandığını sorgulayabilmesi çok önemli. Tarımda ithalata bağlılık arttı. Tohum, gübre, elektriği üretmek için gereken enerji, su için mekanizmalar dışardan geliyor. TL’nin her değer kaybı çiftçi için ek maliyet oluşturuyor. TL’nin değeri düşünce gübre, mazot, elektrik arttı. Bunlar artınca tüketicinin alacağı ürünün fiyatı arttı. CHP’nin tarım politikası tek adamın karar verdiği bir sistem değil, tartışılarak ortak akılla üretilen bir sisteme dayanır. Dışarıdan alınan ürünler verilecek desteklerle ülke içinde üretilecek. Bunları önceden üretiyorduk. Yeter ki devlet bunu üretenlere destek versin” ifadelerini kullandı.
Böke, konuşmasının ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Haber-Foto: Levent AŞKAR

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN