BEBEK: ADALETTEN, HUKUKTAN, HAKLIDAN, HALKTAN VE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’DEN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 18:15

BEBEK: ADALETTEN, HUKUKTAN, HAKLIDAN, HALKTAN VE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’DEN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Muş Temsilcisi Serkan Bebek, sona eren eğitim öğretim sezonunun ardından bir basın açıklaması yaparak eğitim camiasının sorunlarını dile getirdi.

reklam
BEBEK: ADALETTEN, HUKUKTAN, HAKLIDAN, HALKTAN VE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’DEN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!
Son Güncelleme :

18 Haziran 2022 - 0:10

332 views

BEBEK: ADALETTEN, HUKUKTAN, HAKLIDAN, HALKTAN VE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’DEN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!
Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Muş Temsilcisi Serkan Bebek, sona eren eğitim öğretim sezonunun ardından bir basın açıklaması yaparak eğitim camiasının sorunlarını dile getirdi.


Bebek, yaptığı açıklamada; “Değerli eğitim emekçileri bir eğitim öğretim yılını daha geride bırakıyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi bu senede öğretmenlerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunmamış üstelik sorunların üzerine yeni sorunlara gebe olacak ısmarlama öğretmenlik meslek kanunu ile öğretmene dair somut anlamda hiç bir kazanımın olmadığı bir yılı daha geride bıraktık. Türkiye’de atama bekleyen yüz binlerce öğretmen varken ücretli kölelik dediğimiz ücretli öğretmenlik bu senede devam etmiştir.Öğretmenler atama beklerken 70 bine yakın ücretli öğretmen bakanlığa bağlı olarak görev yapmıştır.Atanamayan öğretmenlerin tarlada fabrikada çalıştığı atanamayan öğretmenlerin intihar ettiği yüksek enflasyondan dolayı eğitim emekçilerinin maddi sıkıntılar çektiği kredi kartı borçlanmasının rekor seviyeye çıktığı bir yılı geride bıraktık.Bu yıl da önceki seneler gibi cemaat ve tarikatların vakıf ve derneklerle eğitimin içine girmiştir.Eğitim sistemi gericileştirilmiş tekçi , cinsiyetçi eğitim öğretim programlarından vazgeçilmemiştir.Liyakat yerine ahbap çabuş ve biat ilişkileri devam etmiş idareci atamalarında bir çok insan haksız yere mülakatlardan elenmiş başarı belgeleri yine siyasi referans üzerinden belli kesimlere verilmiştir.Proje okullarında yaşanan adaletsizlik , emeklilikte yaşa takılanlar , öğretmenlik meslek kanunun öğretmenden bir haber şekilde ısmarlama yapılması , uzman ve başöğretmenlik sınavı ve sayamayacağımız nice sorunlara yeni sorunlar eklenerek öğretmenin toplumda özellikle pandemi döneminde öğretmenler yatarak maaş alıyor diye itibarsızlaştırıldığı , eğitim içinde öğretmene yönelik şiddetin daha da arttığı eğitim öğretim yılını geride bırakıyoruz.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

TEK ŞİARIMIZ ÖĞRETMENİMİZDİR
Özlük , sosyal ve demokratik haklarımızın günden güne eridiği bir ortamda bu faturanın en büyüğünü biz haklı olarak belli yerlerden ve siyasetten emir alan bağımsızlığını yitirmiş bürokratik yapıya kavuşmuş halktan ve tabanından uzaklaşmış siyasi sendikalara bağlıyoruz.Yetkili sendika ve küçük ortağı özlük , sosyal ve demokratik haklarımıza yönelik yapılan saldırılarda ve eğitim camiasının içinde yaşanan bu sorunlara karşı sendika olma görevini yerine getirmemiştir. Siyasi sendikalara karşı bağımsızlık direnişini başlatan Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası olarak gerek Türkiye gerek Muş ve Bulanık özelinde yaptığımız çalışmalarla her görüşten ve kesimden insanın desteğini saygısını alarak sendikacılık ne demek herkese bunu gösterdiğimize inanıyoruz. Bu sene 60 a yakın iş yeri gezisi yaptık seneye bütün Bulanık’ı ve Malazgirt’te yer alan okullara da sendika olarak ulaşmaya çalışacağız. Sendikal anlamda bir önceki yetkili sendikadan vaatlerle yetkiyi alan sendika ilçemizde uykuya yattığı bir dönemde o sendikanın üyelerinin de sorunlarını haklarını dile getiren bu yönde mücadele geliştiren bir sendika olarak karşımızda kim olursa olsun ilkeli bir sendikacılığı bu memlekette ortaya koyduk ortaya koymaya devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki iktidar kim olursa olsun biz kimselerin emir eri ya da kulları olmayacağız. Bizim tek şiarımız öğretmenlerimizdir.

Reklam

TÖB-SEN SİZİN SENDİKANIZDIR
Yerelde sendikalardan maaş zammı ya da bütün ülkedeki öğretmenleri ilgilendiren konularla alakalı mücadele üretmeyi beklemek hayalci olur.Bu yönde çalışmalar Genel Merkezin kararı ile bütün il ve ilçelerde şube temsilciliklerin ortak mücadelesi ile elde edilecek kazanımlardır.Yerelde sendikalar daha özel yereldeki sorunlara çare arayan öğretmenleri özlük sosyal demokratik hakları konusunda bilinçlendiren sosyo-kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyen ve yerelde eğitimcilerin hakları üzerine mücadele geliştirir. Bunun da burada en güzel örneği somut çalışmaları ile TÖB-SEN’dir. Bulanık’ın resmiyette olmasa da gerçek anlamda manevi anlamda tek yetkili sendikası olan TÖB-SEN olarak 2022-2023 yılında özveri ile çalışan çocuklarımıza ışık olan ufuklarını açan toplumu şekillendiren bilimsel ,laik , demokratik eğitimin kavgasını ve haklılığının mücadelesini veren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.Bulanık’ta yürüttüğümüz bu haklı ve onurlu mücadele de sizlere değer vermeyen sizleri önemsemeyen , mülkiyet duyguları yüksek, başkanlık koltuk için kendini yiyen sendikalar yerine sizleri var olmanız gereken sizin sendikanız TÖB-SEN’e bekliyor bizle beraber çalışmak isteyen bu mücadelemizi büyütmek isteyen arkadaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Bağımsız , Halkçı , Demokratik Sendika TÖBSEN sizin sendikanızdır” ifadelerine yer verdi.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.