BAŞKAN ERYILMAZ, ALMANYA BASININDA GÜNDEM OLDU « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 01:47

BAŞKAN ERYILMAZ, ALMANYA BASININDA GÜNDEM OLDU

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’ın memleketi için mücadelesi Almanya basınında geniş yer buldu.

reklam
BAŞKAN ERYILMAZ, ALMANYA BASININDA GÜNDEM OLDU
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2023 - 12:24

126 views
BAŞKAN ERYILMAZ, ALMANYA BASININDA GÜNDEM OLDU
Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’ın memleketi için mücadelesi Almanya basınında geniş yer buldu.
Almanya ve Hollanda’da temaslarını tamamlayan Başkan Eryılmaz yurda döndü.
Yurda dönüşünün ardından Alman basınında geniş yer alan Başkan Eryılmaz’ın çabası gündem oldu.
Alman basınındaki haberlere göre Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz  ve beraberindeki Heyet Stuttgart’ta Başkonsolos Makbule Koçak’ı makamında ziyaret ederek iş birliği olanaklarını değerlendirdi.
Başkan Eryılmaz, Başkonsolos Makbule Koçak ile yapılan görüşmede, iki şehir arasındaki iş birliği olanaklarını değerlendirdi.
Görüşmede, Başkan Eryılmaz ve Başkonsolos Koçak, iki şehir arasındaki ortak alanlarda iş birliği yapma fırsatlarını ele alarak, Kültür, turizm, ticaret ve eğitim gibi konularda yapılabilecek ortak projelerin potansiyelini değerlendirdiler. İki taraf arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve karşılıklı anlayışın artırılması amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Başkan Eryılmaz, görüşmede yaptığı açıklamada, Hatay Samandağ’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini vurgulayarak, Stuttgart ile turizm alanında iş birliği yapma potansiyelinin olduğunu belirtti. Ayrıca, tarım, eğitim ve kültürel değişim gibi alanlarda da iki şehir arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar atılmasının önemine değindi.
Stuttgart Başkonsolosluğunun sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkonsolos Koçak;
“Hatay Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve heyeti Stuttgart’a gerçekleştirdikleri seyahat kapsamında Başkonsolosluğumuza da nezaket ziyaretinde bulunmuştur. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz” dedi.
Öte yandan, Başkan Eryılmaz konsolosluğun yanı sıra, Nico Baumgart (Bun der Selbstständigen Baden Württemberg e.V. Hauptgeschäftsführer), Otmar de Riz (Bun der Selbstständigen Baden Württemberg e.V. Dipl.-Ökonom Geschäftsführer), Fabien Knaus (Parlamentarischer Berater. CDU-Landtagsfraktion BW) ve Sabine Hartmann-Müller (Mitglied des Landtags von BW) ile de bir dizi görüşme yaptılar.
reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.