BAŞKAN DENİZ EZER:”KARMA EĞİTİM ESASTIR,TARTIŞILAMAZ” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 10:17

BAŞKAN DENİZ EZER:”KARMA EĞİTİM ESASTIR,TARTIŞILAMAZ”

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Adına Genel Başkan Deniz EZER Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Kız okulları kurulması gerekiyorsa kurulabilir” ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

reklam
BAŞKAN DENİZ EZER:”KARMA EĞİTİM ESASTIR,TARTIŞILAMAZ”
Son Güncelleme :

21 Temmuz 2023 - 16:23

423 views

BAŞKAN DENİZ EZER:”KARMA EĞİTİM ESASTIR,TARTIŞILAMAZ”

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Adına Genel Başkan Deniz EZER Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Kız okulları kurulması gerekiyorsa kurulabilir” ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

Başkan Ezer konu ile ilgili açıklamasında: ”Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada “Kız okulları kurulması gerekiyorsa kurulabilir” ifadelerine yer vermiştir. Buna gerekçe olarak da erkek öğrencilerin olduğu yere ailelerin kızlarını göndermeyi istememelerini göstermiştir. Bu; laikliğe aykırı, gerici zihniyeti süsleyerek dayatmaya çalışmalarına şiddetle karşı çıkıyoruz.

Öncelikle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e hatırlatmak isteriz, kız çocuklarının eğitime eşit biçimde ulaşamama sebebi siyasi iktidarın üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmemesidir. Velilerin çocuklarını erkeklerle aynı okula göndermek istememelerini iddia etmek  cemaatların sözcülüğünü yapmak demektir. Gerekirse kız okullarını da açabilmeliyiz.” diyerek karma eğitimin hedef alınması, siyasi iktidarın Suudi veya Talibancı, bir eğitim sistemini örnek aldığını göstermektedir.

Biz biliyoruz ki Siyasi iktidar seçimde kurduğu ittifak partileri ile birlikte toplumu siyasal İslam temelinde yeniden inşa etmek istemektedir. Milli Eğitim Bakanı, cumhuriyet değerlerini, laikliği ve demokrasiyi hedef alarak Anayasayı yok saymakta, eşitlik ilkesini çiğnemektedir.

Belirtmek isteriz ki bu açıkça anayasal bir suçtur! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin belli ki güç sarhoşluğu içerisindedir. Eğitimde bunca yapısal sorun varken, deprem bölgelerinde eğitim süreci belirsizliğini korurken gelir gelmez karma eğitimi hedef almak amacın ideolojik bir amaç olduğunu göstermektedir. Halkımıza sesleniyoruz İdeolojik kaygılar ile evrensel bir hak olan çocuk haklarını bir kenara itebilme cesaretini gösterenlerin karma eğitim düşmanlığı planlı bir adımdır. Yandaş sendikalarıyla, ittifak kurdukları tarikat ve cemaatlerle toplumsal yaşamın her alanı dinselleştirme hedeflenmektedir.

Ekonomik kriz sonucu sağlıklı gıda’ya ulaşamayan çocukları sorun bile etmeyenler, sömürüyü, yoksullaştırmayı, zulmü, açlığı, eşitsizliği, ayrımcılığı dinselleştirme politikalarıyla normalleştirmeye çalışmaktadır.

Laik ve Bilimsel Eğitimi Yok Sayanlara Karşı Bilimsel Eğitim Mücadelesini Yükselteceğiz

Cumhuriyet değerlerini, laikliği, demokrasiyi ve yaşam özgürlüğünü hedef alan, haklarımızı yok sayan, yoksullaşmayı ve eşitsizliği derinleştirmek isteyenlerin karşısında, direneceğimizi belirtmek istiyoruz. Karma eğitimi kaldırmak isteyenlere halkımızla birlikte karşı duracağız.

Eğitim her çocuğun doğal olarak hakkıdır ve bu eğitim hakkını ailelerin inisiyatifine göre şekillendiremezsiniz.
Sayın bakan, sizin göreviniz ailelerin inisiyatifine göre hareket etmek değil yasalara uygun davranmaktır.Ayrıca sayın bakan ve söylemlerine destek veren diğer siyasiler, karma eğitimi kendinize dert edineceğinize bu ülkede hâlâ eğitim hakkından mahrum kalan, hâlâ okula hiç gitmeyen çocukların hakları için mücadele etme gayretinde olun!
Bu ülkede yıllardır en çok kanayan yaralarımız; çocuk yaşta evlilikler, çocuğa kadına şiddet ve cinayetler iken sizler bu söylemlerinizle kız çocuklarını ve en nihayetinde kadınları ayrıştırıyor ve ötekileştiriyorsunuz.
Bugüne kadar ülkece karma eğitim ile bugünlere nasıl gelebildiysek bundan sonra da kız ve erkek çocuklarımız birlikte çağdaş, laik bir geleceği omuz omuza inşa edeceklerdir. Hiç şüpheniz olmasın”dedi.

 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.