Başbakan’a karargahta kozmik brifing « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 23:50

Başbakan’a karargahta kozmik brifing

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay karargahına önemli bir ziyarette bulundu.

reklam
Başbakan’a karargahta kozmik brifing
Son Güncelleme :

03 Haziran 2016 - 9:06

175 views

Nezaket ziyaretini aşan karargah ziyareti yaklaşık 3 saat sürdü. Yeni Başbakan Yıldırım’a, PKK terörüyle mücadele ve askeri konularda karargahta önemli bilgi sunumunda bulunuldu.

Binali Yıldırım, 22 Mayıs’taki Ak Parti’nin olağanüstü kongresinde genel başkan seçildi. Ardından da Cumhurbaşkanı tarafından önce hükümeti kurmakla görevlendirildi. Daha sonra yeni kabine listesiyle birlikte Başbakan olarak atandı.

KOMUTANLAR KÖŞK’E ÇIKMIŞTI

Yıldırım’ın başbakan olarak atanmasının ardından kendisine ilk ziyarette bulunanTSK’nın komuta kademesi oldu. GenelkurmayBaşkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, 26 Mayıs Perşembe günü Başbakan tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edildi. Bu ziyaret 30 dakika sürdü. Bu, komuta kademesinin birlikte çalışacakları yeni Başbakan’a bir nezaket ziyaretiydi.

Binali Yıldırım’ın kurduğu hükümet, 29 Mayıs Pazar günü Meclis’te güvenoyu aldı.

3 SAAT SÜREN BRİFİNG

Binali Yıldırım’ın başbakan olduktan sonra ilk ziyaret ettiği önemli yer, Genelkurmay karargahı oldu.

Yıldırım, 2 Haziran Perşembe günü karargaha ziyarette bulundu.

Bu ziyaret, ilk başta yeni Başbakan’ın TSK’ya nezaket ziyareti olarak algılandı. Ancak ziyaret, yaklaşık 3 saat sürdü.

Alman Federal Parlamentosu’nun sözde soykırım kararı nedeniyle bu ziyaret gözlerden kaçtı. Ancak akşam, bu ziyaret kulislerin konuşulan konularından biri haline geldi.

3 saat süren karargah ziyaretinde Yıldırım’a, öncelikli olarak Güneydoğu’da hem yerleşim birimlerinde hem de kırsalda terör örgütü PKK ile yürütülen mücadeleyle ilgili kapsamlı bilgi sunumunda bulunuldu.

Bunun yanı sıra Irak ve Suriye sınırındaki askeri gelişmeler ve alınan önlemler konusunda da, Yıldırım bilgilendirildi. Kulislerde konuşulan yeni Başbakan’a, karargahta, askeri açıdan çok gizli mahiyette bir brifing verildiği

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.