ATSO BAŞKANI HİKMET ÇİNÇİN PROJELERİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞTI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 03:31

ATSO BAŞKANI HİKMET ÇİNÇİN PROJELERİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞTI

reklam
ATSO BAŞKANI HİKMET ÇİNÇİN PROJELERİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞTI
Son Güncelleme :

29 Mart 2018 - 20:33

214 views

ATSO BAŞKANI HİKMET ÇİNÇİN PROJELERİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞTI

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet ÇİNÇİN Nisan Ayında gerçekleşecek oda seçimleri öncesi hayata geçirmeyi düşündükleri projeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

ATSO Başkanı ÇİNÇİN:’’Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerinde son dönemece girilirken profesyonel ekibimle beraber aylardır üzerinde durarak gerekli hazırlıkları ve fizibilite çalışmalarını yaptığımız uygulanabilirlikleri konusunda hiçbir kuşku duymadığımız projelerimizi de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Komşumuz Suriye’de yıllardır süregelen iç savaşın bölgemiz ekonomisine verdiği zarar ortadadır. Bölgemiz üreticisini, bölgemiz ihracatçısını yeniden ayağa kaldırmak için elimizden gelen çalışmaları olabildiğince yapmaya çalıştık ancak “Yeni Dönem” olarak adlandırdığım ve kurmaylarımla beraber Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimine talip olduğum üçüncü dönemimde daha küresel, daha etkin ve daha etkili çalışmalar ortaya koyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın’’ dedi.

Bölgemizin ekonomik ilerleme için yeni pazarlara, yeni bağlantılara ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Hikmet ÇİNÇİN;’’ Uluslararası finans piyasalarının ticari hamlelerini kaydırdıkları yeni pazarlardan birisi de Körfez Bölgesi ve Ortadoğu’dur. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz günlerde yaptığımız hamleler sayesinde Katar Havayolları’nın Hatay’dan Katar’ın Başkenti; Doha’ya direkt seferlere 4 Nisan 2018 tarihi itibariyle başlayacağının müjdesini vermiştik. Katar Havayolları bilindiği üzere kıtalararası uçuşlarda dünyanın sayılı şirketlerinden birisi konumundadır. Doha üzerinden aktarmalı uçuşlarla üzerindeki 7,5 milyonluk nüfusun yaklaşık yarısı olan 3,5 milyonluk bölümüne bu uçuşlar sayesinde ulaşma şansımız olacak. Uluslararası tanınırlığımızı ve gücümüzü arttırmak için bu başarıyı hem Katar hem bölge ülkeleri hem de dünyanın geri kalanı ile ticari işbirliklerini arttırmak üzere kuracağımız “Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret ve İşbirliği Ofisi” aracılığıyla taçlandıracağız.

Ticaretin, bankacılığın ve inovasyonun yeni merkezi olan, uluslararası sivil toplum kuruluşlarının bölgede üs olarak kullandığı Doha’da gerçekleştireceğimiz bu girişim bölgemiz işadamlarının ve girişimcilerinin yüzünü güldürecek. Başkanlığımı sürdüreceğim önümüzdeki 4 sene boyunca inanıyorum ki benzeri girişimleri Rusya’da; Moskova ya da St Petersburg, Çin’de; Guangzhou, Pekin ya da Şangay, İran’da; Tahran, Tayland’da; Bangkok, Japonya’da; Tokyo, Hindistan’da Bombay, Kazakistan’da Astana, Romanya’da Bükreş ve İsviçre’de; Zürih gibi şehirlerde de gerçekleştireceğiz.

Amacımız, Hatay’ı Ortadoğu’nun yeni finansal merkezlerinden birisi haline getirmek ve ben de ekip arkadaşlarımla beraber bu mücadeleye varım. Siz de var mısınız?’’ İfadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.