Ali Kılıç:19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 17:30

Ali Kılıç:19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür!

Hatay Dernekler Platformu Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeşilpınar MAH. SYDD Başkanı Ali Kılıç’ın 19 Mayıs Kutlama Mesajı

reklam
Ali Kılıç:19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür!
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2022 - 13:50

1.198 views

Hatay Dernekler Platformu Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeşilpınar Mah..SYDD.  Başkanı Ali Kılıç’ın 19 Mayıs Kutlama Mesajı

Kılıç:19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür!

Ali Kılıç yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “19 Mayıs günü, Türk Milleti için önemli bir gündür. Özgürlüğe, bağımsızlığa ilk adım o gün atılmıştır. Kurtuluş savaşı, Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basması ile başlamıştır. Mustafa Kemal, Samsun’a çıkışı ile tüm ülkeyi kurtaracak bir hareket başlatmıştır.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Atatürk’ün milli birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek için çıktığı yolculuk milletin güçlenmesini sağlamıştır. Atatürk bu savaşta gerçekten tüm gücünü, millet sevgisini ortaya koyarak savaşmıştır. Atatürk bir konuşmasında “Ben 19 Mayısta doğdum.” Demiştir. Ulu Önder’in 19 Mayıs’ı doğum günü olarak kabul etmesi, 19 Mayıs’ın tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde açıklamaktadır. Kurtuluş savaşı İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin saldırmasıyla başlamıştır. Ve savaşı Türk Milleti onur ve başarı ile tamamladıktan sonra 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiştir. Biz de Kurutuluş savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs gününü ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI olarak kutluyoruz. Bu vesileyle bu yıl 103.yılını büyük bir heyecan ve mutlulukla kutladığımız Türk gençliğine armağan edilen bu büyük bayramı kutluyorum” dedi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.