Adem Kaya:”SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİP SİYASETÇİLER İÇİN BİR UYARIDIR” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 11:05

Adem Kaya:”SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİP SİYASETÇİLER İÇİN BİR UYARIDIR”

Zafer Partisi Hatay il başkanı Adem KAYA 14 Mayıs pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimleri ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

reklam
Adem Kaya:”SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİP SİYASETÇİLER İÇİN BİR UYARIDIR”
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2023 - 17:38

346 views

Adem Kaya:”SEÇİM SONUÇLARI ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİP SİYASETÇİLER İÇİN BİR UYARIDIR”

Zafer Partisi Hatay il başkanı Adem KAYA 14 Mayıs pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimleri ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Başkan KAYA açıklamasında: “Pazar günü Türkiye seçimini yapmış, Türk milleti Cumhurbaşkanı seçimini de ikinci tura bırakmıştır.


Seçimi Akp kazanamamış, şimdilik kaybetmemiştir. Türk milleti seçimi ikinci tura bırakarak ülkeyi yönetmeye talip olan adayları tekrardan değerlendirmeye almıştır. Sonuçlar ülkeyi yönetmeye talip siyasetçiler için bir ihtardır. Ortaya çıkan seçim sonuçlarına göre; Türk milleti kandil dağı ile domuz bağı arasında tercih yapmak yerine siyasetteki yol ve rol arkadaşları konusundaki çekincesini ortaya koymuştur. Tıpış tıpış sandığa gidip oy kullanmak yerine hassas bir seviyede bırakmıştır.Tercihi yapacak siyasetçilerdir. Son sözü de söyleyecek asil Türk milletidir.
Mevcut sonuçlara göre sayısal verileri okuyarak kazandığını düşünen partiler şimdilik kazançlı görünse de esasında kaybetmiştir. Akp 2002 seçim sonuçlarındaki ilk oranlarına geri çekilmiştir. Kaybettiği oylar ittifak ortaklarının hanesine yazılmıştır.
Akp den ayrılan siyasetçilerin oy olarak bir varlık gösteremediği de ortada olmakla beraber elde ettikleri vekillikler bir kazançtır. Bu partilerin siyasette ne yapabilecekleri de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan sonra görülecektir.

Ülkemizde konut almaları karşılığında dört eşi ve ondört çocuğu ile ülkemizin vatandaşlığını elde eden başta Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile diğer ülke vatandaşlarının ülkemiz ve milletimizin geleceğini belirleyen seçimlerde oy kullanması kabul edilemez bir durumdur.
Konut alma karşılığı başka ülke vatandaşlarının tüm aile mensuplarına Türk vatandaşlığı verilmesi ile ilgili kanun ve mevzuat ivedi olarak iptal edilmelidir. Sığınmacı ve diğer göçmenlerin almış olduğu vatandaşlıklar ile elde edilen başta seçme ve seçilme haklarına yönelik zorlaştırıcı düzenlemeler yapılmalıdır.
Siyaset ve ticaret baronlarının tüm blokajlarına rağmen seçimin kazananı % 2.5 luk oy oranına erişen Zafer Partisi ve % 5.5 lik 2.829.733 oy ile ATA İTTİFAKI’NIN Adayı Dr. Sinan OGAN’dır. Türk milleti kendisine dayatılan iki tercihli yolu reddetmiş ve Atatürk’ün izinde ki Türk milliyetçilerini bağrına basmış kilit noktaya getirmiştir.
ZAFER Partisi, tıpkı kurtuluş savaşında kuvay-ı milliyeciler de olduğu gibi davranmış, diğer partilerin devasa seçim harcamalarına karşılık gönüllü partililerin küçük bütçeleri ve harcamaları ile seçim çalışması yapmıştır.


Tv ekranları haber amaçlı dahi de olsa ZAFER PARTİSİ ve Sinan OGAN’a açılmamıştır. Eşit olmayan şartlar altında yapılan seçim bitmiştir.
ZAFER PARTİSİ bugünden itibaren önümüzdeki yıl yapılacak mahalli seçimlere yönelik çalışmalara başlayacak ve başarılı olmak için hazırlanacaktır.
Seçimlerde Prof Dr. Ümit Özdağ liderliğinde ki ZAFER PARTİSİNE ve ATA İTTİFAKI Cumhurbaşkanı adayımız Sinan OGAN‘a oy veren vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Oy verenlerimizin varlığı, partimizin varlığıdır. Türk siyasetinde artık ZAFER Partisi ve Atatürk çizgisinde ki Türk Milliyetçileri vardır. Türk milletinin ve devletinin yüce menfaatlerini gözetme ve korumaya yönelik çalışmalarıyla ve izlediği milli politikalar ile halkımızın iradesini göstermeye devam edecektir.

ZAFER PARTİSİ 13 milyon sığınmacı ve kaçak göçmenin varlığının gelecekte bir milli güvenlik meselesi olacağını her platformda dile getirmesine rağmen, verilen genel mesajlar kutuplaştırılan seçmenin parti tercihinde geri planda kalmıştır. Ekonomik ve sosyal problemlerin ana sebeplerinden biri olan sığınmacılar ve kaçak göçmenler bir an önce ülkelerine geri gönderilmeli ve bu konuda politikalar geliştirilmelidir.
Seçim meydanlarında depremzede olan vatandaşlarımıza yönelik çok sayıda vaat dile getirilmiş, siyasetçiler tarafından sözler verilmiştir.Verilen sözlerin karşılanması ve yerine getirilmesi Türk milletinin beklentisini. Hatay’ın yeniden yaşanabilir olması için verilen sözleri geciktirmeden, henüz Hatay’a dönmemiş vatandaşlarımızı bıktırmadan yerine getirilmelidir.
Seçim önerisinde ertelenen ve ötelenen temel sorunların çözümü için vakit geçirmeden harekete geçilmelidir. Depremin yerle bir ettiği Hatay’da yaşam daha da zorlamış, önünde hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı daha da artmıştır. Halen enkazlar kaldırılmış, Konut ve barınma problemi devam etmektedir. İstihdam ve üretim sorunu vardır. Nitelikli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim problemleri vardır. Ülkemizin sınır güvenliği ve sığınmacı / kaçak göçmen sorunu vardır. İç ve dış borç problemi vardır. Alarm veren tarım ve hayvancılık sektörününe ait istihsal sorunları vardır. Bu meseleler çözüm beklemektedir. Hamasetin çare ve çözüm olmadığı da aşikardır. Karnı tok olup şikayet edenlerin talep ve beklentilerini değil, karnı aç olup açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verenlerin sorun ve ihtiyaçları acilen karşılanmalıdır”dedi.

 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.