AÇIKALIN:”Biz Halk İçin Halkla Beraber Yeniden Hatay Diyebilmek İçin Bu Yola Çıktık” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 21:31

AÇIKALIN:”Biz Halk İçin Halkla Beraber Yeniden Hatay Diyebilmek İçin Bu Yola Çıktık”

Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığını koyan renkli isim Hatay baro başkanı Av. Cihat Açıkalın CHP İl binasında resmi başvurusunu yaptığı sırada açıklama yaparak “Biz halk için halkla beraber yeniden Hatay diyebilmek için bu yola çıktık” mesajı verdi.

reklam
AÇIKALIN:”Biz Halk İçin Halkla Beraber Yeniden Hatay Diyebilmek İçin Bu Yola Çıktık”
Son Güncelleme :

05 Aralık 2023 - 11:22

216 views
AÇIKALIN:”Biz Halk İçin Halkla Beraber Yeniden Hatay Diyebilmek İçin Bu Yola Çıktık”
Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığını koyan renkli isim Hatay baro başkanı Av. Cihat Açıkalın CHP İl binasında resmi başvurusunu yaptığı sırada açıklama yaparak “Biz halk için halkla beraber yeniden Hatay diyebilmek için bu yola çıktık” dedi.

Sevilen hukukçu Cihat Açıkalın barodan avukat arkadaşlarıyla, Zeytinlikler için mücadele veren Dikmece halkı ile birlikte başvurusunu yaptı. Konuşmasında hukuk, adalet ve halk için Hatay vurguları olan Açıkalın, adaylık için karar verme sürecinin zorluğundan bahsetti.

Açıkalın: “Bugün bu güzel günde benim için çok anlamlı çok onurlu bugünde beni yalnız bırakmayan değerli dostlarım karar süreci çok zor oldu çünkü 30 yıldır ifa ettiğim avukatlık mesleğini ve yine yaklaşık 3 yıldır onurla sürdürdüğüm Baro başkanlığını bırakıp geldim ve biz aslında Avukat arkadaşlarımızla beraber burada halkımıza bir söz vereceğiz. Bu sadece bir adaylık değil burada bulunanlarla beraber burada bulunmayıp yüreği Hatay için atan tüm yurttaşlarımızla beraber çaresizliğe, yıkımlara bir meydan okumadır.

Yeniden Antakya yeniden Hatay diyebilmek için Hatay’ın yeniden daha güçlü bir şekilde inşa edilmesi için Hukukçularıyla, yurttaşlarıyla, esnafıyla hep beraber bir meydan okumadayız. Atatürk’ün vasiyeti bu şehri yeniden inşa etmeye ve bu vasiyeti doğru muhafaza etmeye bir söz veriyoruz. Cumhuriyetin evlatları olarak Asla pes etmeyeceğiz” Dedi.

“MÜCADELEMİZ ARTIK SİYASET ZEMİNİNDE DE DEVAM EDECEK”

Açıkalın adaylığını koyduğu Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında belediyecilik faaliyetlerini daha da ileriye taşıyacağını ve önceden yapılan güzel hizmetlerin üzerine hukukçular olarak daha güzel işler ilave edip şehri yeniden ayağa kaldıracaklarını kamuoyu ile paylaşarak mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini söyledi.

Açıklın adaylık kararının deprem sürecinde oluştuğunu aktararak “Kararım deprem sürecinde oluştu. Aslında gördüm ki bu süreç içerisinde Doktorlar kadar avukatlara da ihtiyaç var. Bugün burada Dikmece’nin onurlu halkı da var yanımızda biliyorsunuz Biz Baro olarak da zeytinliklerimize sahip çıkma konusunda onlarla bir ve beraberdik. Biz de aynı zamanda Mileyha’daydık. Biz aynı zamanda rezerv alan ilanı altında mülksüzleştirmeye karşı direnenlerdik ve bu hukuk mücadelemiz anlaşılıyor ki biraz da siyasetle desteklenmesi halinde yerel yönetimlerle birlikte güçlü sahiplenilmesi bakımından sonuçlar getirecek ve sizlerle burada başlayan bu yolculuk bizler için Elzem bir Cumhuriyet ödevi oldu.

Bu büyük davayı biz alıp başımızın üstüne koyduk. Dolayısıyla aynı zamanda ben meslektaşlarım adına da bu sözü veriyorum. Biz halk için halkla beraber yeniden Hatay diyebilmek için sonuna kadar Adalet sağlanıncaya kadar, kayıplarımızın hesabı soruluncaya kadar daima meydanlarda alanlarda olacağız.

Çiftçimizin yüzü gülene kadar esnafımızın yüzü gülene kadar bu mücadelemiz, bu hukuk mücadelemiz artık siyaset zemininde de devam edecek. Bu hem benim sözüm olsun hem de Hatay barosu avukatlarının halka bir sözü olsun” Açıklamasında bulunarak adaylığı kesinleştiği takdirde yapacaklarını anlattı.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.