3.HATAY MOBİLYA FUARI AÇILDI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 13:03

3.HATAY MOBİLYA FUARI AÇILDI

reklam
3.HATAY MOBİLYA FUARI AÇILDI
Son Güncelleme :

25 Ekim 2018 - 11:12

215 views

  3.HATAY MOBİLYA FUARI AÇILDI

Bu yıl 3. düzenlenen Hatay Mobilya  Fuarı, görkemli bir törenle açıldı.

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret Borsası, Antakya Ticaret ve Sanayi  Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile birçok ilgili kurum ve kuruluşun desteğiyle ve Elka Fuarcılık organizasyonuyla 5 bin metrekare alanda açılan fuarda 40 firma stant kurdu. Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan fuar açılışında yaptığı konuşmada, mobilya üretiminin Hatay ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi. Hali hazırda inşası devam eden mobilya ihtisas sanayisinin tamamlanması ve 100 iş yerinin hizmete açılmasıyla Hatay mobilyacılık sektörünün ivme kazanacağını söyleyen Özkan, “Mobilya ihtisas sanayinin bitimi ile üretimin ve dolayısıyla ihracatın büyük oranda artacağını ümit ediyoruz. Bu yıl, 3.’sünü düzenlediğimiz mobilya fuarının, mobilya üreticilerimizin gerek dünyada gerekse ülkemizdeki yerini pekiştireceğini, mobilyacılık sektöründen aldıkları payı arttıracağını düşünüyorum. Ümit ediyorum ki bu yılki fuarımızda, geçen yılki 100 bin ziyaretçi hedefini aşarız.”dedi.

ALİ RIZA ERCAN; ‘’MOBİLYA SEKTÖRÜ İHRACAT ŞANSI EN YÜKSEK SEKTÖRDÜR’’

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu başkanı Ali Rıza Ercan da konuşmasında, mobilya sektörünün Türkiye’deki ihracat şansı en yüksek sektörlerden bir tanesi söyledi. 2017 yılında Türkiye’nin sabit ve metal mobilyaları dahil olmak üzere ihracatının 2.8 milyar dolar olduğunu söyleyen Ercan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Biz, el imalatı mobilyada İtalya’nın çok çok önündeyiz. Bir iddiamız var, önümüz açarlarsa ihracat ve ithalat rejimindeki aksaklıklar giderilirse, mobilya sektörüne hak ettiği değer verilirse, yaşadığımız ham madde sorunları aşılabilecek bir stabil bir duruma getirilebilirse, biz orta vadede 20 milyar dolar ihracatı gerçekleştirebilecek durumdayız” ifadelerine yer verdi.

LÜTFÜ SAVAŞ: ‘’HATAY ÇOK DEĞERLİ MESLEKLERE SAHİPTİR’’

Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Lütfü Savaş, ise Hatay’ın çok önemli bir coğrafyada, çok değerli mesleklere sahip olan bir il olduğunu söyledi. Mobilya Fuarının 3.’sünü yapmanın onurunu yaşadığını ifade eden Savaş, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hatay’ın kalkınmasına, marka kent olmasına el birliği ile destek vermemiz gerekiyor. Hatay bu arada çok mesafe aldı. Hatay şu anda dünyadaki 26  gastronomi şehirlerinden bir tanesidir. Ayrıca Hatay kısa bir süre önce EXPO 2021’i yapmaya hak kazandı, bunun çalışmasını yapıyoruz. Bunun dışında Hatay’da ticaret ve turizm gelişsin diye hem Ortadoğu’ya hem Kuzey Kıbrıs’a hem de Akdeniz’e açılacak, deniz seferleri HADO projemiz var. İnşallah, bunu da hayata geçirdiğimizde Hatay’da hem turizm de hem ticarette büyük bir ivme kazanacak.” Dedi.

Açılışta ayrıca kısa birer konuşma yapan Antakya Belediye başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye başkanı İbrahim Yaman, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Abdulkadir Teksöz, Antakya Mobilyacılar Odası başkanı Mehmet Ali Yapar, fuarın hayırlara vesile olmasını dileyerek, esnafa bol kazançlar dilediler.

Fuar, 28 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak. (Haber/Fotoğraf: Levent AŞKAR)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.