2. HEROD BİLİM ŞENLİKLERİ SONA ERDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 11:24

2. HEROD BİLİM ŞENLİKLERİ SONA ERDİ

Herod Bilim ile Aydınlanıyor 2. Bilim Şenlikleri ” 6-7-8 Ekim tarihlerinde renkli görüntüler, atölyeler, deneyler ve gökyüzü gözlemleri ile coşkulu bir şekilde sona erdi.

reklam
2. HEROD BİLİM ŞENLİKLERİ SONA ERDİ
Son Güncelleme :

10 Ekim 2022 - 12:26

266 views

2. HEROD BİLİM ŞENLİKLERİ SONA ERDİ

Antakya Belediyesinin ev sahipliğinde, TÜBİTAK, MKÜ, Hatay BİLSEM, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birlikleri ile hayata geçirilen ve Türkiye’de desteklenen 49 projeden biri olan “Herod Bilim ile Aydınlanıyor 2. Bilim Şenlikleri ” 6-7-8 Ekim tarihlerinde renkli görüntüler, atölyeler, deneyler ve gökyüzü gözlemleri ile coşkulu bir şekilde sona erdi.

Antakya Belediyesinin ev sahipliği yaptığı 2. Bilim Şenliklerine açılış sonrasında da ziyaretler gerçekleştiren Başkan Yılmaz, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik ve AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen’in de katılımıyla öğrencilerle bir araya geldi, deney ve gözlemler gerçekleştirdi.

Bilim Şenliği’ni ziyaret eden ve bu tür şenlikleri geleneksel hale getirmenin önemine vurgu yapan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz: “Bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasının amaçlandığı bilim şenliği, 3 gün boyunca kapılarını ziyaretçilerine açık tuttu. Şenlikte okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, lisans düzeyi öğrencilerinin yanında tüm bölge halkının bilim faaliyetlerine olan ilgisini ve hedef kitlenin eğitime sağladığı desteğin arttırılması için kurulan 30’u aşkın atölye ile eğlenceli deney, konferanslar, teleskoplarla gökyüzü gözlemi, fen, mühendislik, matematik, kodlama, teknoloji ve tasarım konularına uygun uygulamalı eğitimler verildi.

Bilim Şenliğimizi, ilçemizde artık geleneksel hale getirdik. Bilim Şenliğimize 28 bini akredite ile kayıt olmuş çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Bu öğrenciler, düşüncelerini, becerilerini, hayallerini gerçekleştirme noktasında atölye ve deneylere katıldı. Binlerce vatandaşımız burayı ziyaret etti. Bizlerde ziyaret ettiğimizde öğrencilerimizin çok güzel çalışmalara imza attığına şahitlik ettik. Buradaki öğrencilerimizin arasında Türkiye’ye aydınlık yarınlarına ışık tutacak öğrencilerimiz mevcut. Bunu görünce mutlu oluyoruz, içimizdeki umutlar hep taze kalıyor. Bizlerin gençlerimizden beklentimiz vatanına, bayrağına, milletine, ailelerine ve sevdiklerine hayırlı evlatlar olmalarıdır. Sorumluluk sahibi bireyler olmalarıdır. Antakya Belediyesi olarak bizler gençlerimiz için elimizden geleni bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Öğrencilerimizin yeteneklerini açığa çıkarmak için düzenlediğimiz Bilim Şenliği de bunlardan bir tanesi. Antakya’mızda gençler bizim için her zaman kıymetlidir, öyle de kalacak. Bilim Şenliğimizi geleneksel hale getirdiğimiz içinde çok mutluyuz.

Şehrimizin tarihi değerlerini gençlerimizle böylesi bir projede bir araya getiren, alandan hiç ayrılmayarak projeye büyük destekleri olan Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Tecimen başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay BİLSEM, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, projede yer alan eğitmenlerimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Reklam

Reklam

 

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.