Midyat şehitlerini binler uğurladı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:31

Midyat şehitlerini binler uğurladı

Mardin’de gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis ve 3 vatandaşın cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

reklam
Midyat şehitlerini binler uğurladı
Son Güncelleme :

09 Haziran 2016 - 16:46

338 views

Midyat Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı araçla yapılan terör saldırısında şehit olan polis memurları Şerife Özden Kalmış (31) ve Nefize Özsoy (32) ile hayatını kaybeden siviller Fahrettin Ekici (31), Bekir Sayan (61) ve Hayriye Sayan (59) için Midyat’ta tören düzenlendi. Midyat Adliye Sarayı Bahçesi’nde düzenlenen törene, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehitlerin aileleri ve binlerce vatandaş katıldı. Törene katılan vatandaşlar, slogan atarak, teröre tepki gösterdi.

“HEPİMİZ ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ”

Cenazelerin alana getirilmesi ile başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okundu. Törende konuşan Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, “Hepimiz meslektaşlarımız gibi, askerimiz, polisimiz, korucularımız gibi, vatanını seven vatandaşlarımız gibi şehit olmaya hazırız. Caniler şunu iyi bilsinler ki, 70 milyon kişi şehit olmak için sırada bekliyorlar. Bunun iyi bilsinler ve hesaplarını ona göre yapsınlar” dedi. Tören, konuşmanın ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un şehitler için dua okumasıyla sona erdi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.