GÜNGÖR KARDEŞLERDEN DEV PROJE OTTOMAN AVM « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 15:52

GÜNGÖR KARDEŞLERDEN DEV PROJE OTTOMAN AVM

reklam
GÜNGÖR KARDEŞLERDEN DEV PROJE OTTOMAN AVM
Son Güncelleme :

01 Kasım 2017 - 4:28

545 views

    GÜNGÖR KARDEŞLERDEN DEV PROJE OTTOMAN AVM

Sahipliğini Ali, Murat ve Kenan Güngör’ün yaptığı Güngör Şirketler Grubu, düzenledikleri bir basın toplantısı ile şirketin önemli yatırımları hakkında bilgi verdi.

Güngör Şirketler Grubunun yakın zamanda faaliyete girecek olan yeni hizmeti ise “Ottoman AVM”. Ottoman AVM, 2018 yılı Mart ayında görücüye çıkıyor.

Yeni Devlet Hastanesi karşısında yapımı süren inşaat çalışmasıyla yepyeni bir dönemin kapılarını açacak olan dev proje ile Güngör Ottoman City karma projesi hayat bulmuş olacağı belirtildi ve şu bilgiler aktarıldı: “Bu proje yaşam bulduğunda 8-10 bin kişiye iş imkânı sağlanacağı açıklandı. Karma Proje içerisinde Ottoman AVM, Ofis Katı, Otel katı, Devre tatil bulunmakta. Yapımı sırasında 30 aylık zamanda 10 bin sigortalı personel ile 170 bin iş gücüne ulaşılmıştır. Açılışı ile birlikte AVM katlarında 428, ofis katında 71, üç kat otel ile birlikte 514 bağımsız bölümde 1400 personel, ofis katında 250 personel ve otel- devre katında 350 personel ile toplamda 2 bin kişinin istihdamı hedefleniyor.

Ottoman AVM bünyesinde bölgemizde bir ilk gerçekleşecek ve yatırımcı kısa bir müddet için karlı yatırım fırsatı yakalayacak. Satın aldıkları iş yerinden kiracı sorunu olmadan 10 yıl boyunca kira geliri elde ederek, yapmış olduğu yatırımı 10. Yılın sonunda amorti etmiş olacak. Bu satış modelinde Ottoman AVM işyerlerinin kira garantisinin Güngör Şirketler Grubu tarafından verilecek.”
Tanıtım toplantısında söz alan Güngör Şirketler Grubu yönetim kurulu üyesi Kenan Güngör; “bilinsin ki haklı olduğumuz projelerde yanımızda olundukça Güngör Uydu Kent projesi tamamlandığında 8-10 bin personele iş istihdamı sağlanmış olacaktır. Bugün en gelişmiş ülkelerin bile çektiği en büyük sıkıntılardan biri istihdamdır. İstihdam olmazsa katma değerde olmaz. Günümüzde bir kişiye dahi istihdam sağlayan şahıs, şirket ve yatırımcılardan ALLAH razı olsun. Bu cesareti borçlu olduğumuza inandığımız insanımıza ve ülkemize öncelikle kamu yararı gözetecek yeni sosyal projeler ve istihdam alanları oluşturmayı planlamaktayız” dedi.

KENAN GÜNGÖR: ‘’HASTANE VE AVM ARASINDA YAYA YOLU AÇILMALI’’
Kenan Güngör; yetkili ve sorumlulara da seslenerek; Hastane ve AVM arasındaki bağlantı kısmında üç metrelik bir yaya yoluna ihtiyaç olduğunu; gerekli izinler için başvuru yaptıklarını ve bu önemli hizmete destek açısından yaya yolu için de izin beklediklerini ifade etti.

GÜNGÖR ŞİRKETLER GRUBU KİMDİR?
Güngör Şirketler Grubu ticari faaliyetlerine 1973 yılında şehirlerarası taşımacılık ve oto yedek parça satışı ile başladı. 1980 yılında uluslarası nakliyat sektöründe faaliyet gösteren Güngör Kardeşler, ticari faaliyetlerinin tamamını 28 Şubat 1983 yılında Ali GÜNGÖR, Murat GÜNGÖR, Kenan GÜNGÖR ortaklığında Güntır Uluslararası Taşımacılık Ticaret A.Ş. adı altında bir şirkette topladı. 1987 yılında inşaat sektörüne adım atan Güngör Kardeşler 1987 yılında grup firması olan Defne Turizm Yatırım İşletmecilik A.Ş. firmasını tesis ederek Hatay merkezde yer alan 4 yıldızlı Büyük Antakya Otelini işletmeye başladı ve böylelikle turizm sektörüne girdi. İnşaat ve turizm sektöründe yoğunlaşan Güngör Kardeşler oto yedek parça ve nakliyat alanlarındaki faaliyetlerine son verdi.

Ayrıca Hatay-İskenderun-Konacık 2947 parsel ‘de: GÜNGÖR-1 TATİL SİTESİ 30 dubleks daire, 20 normal daire, 2 dükkân, 1 açık yüzme havuzu. Hatay-İskenderun-Konacık 1780 parsel ‘de;
GÜNGÖR-2 TATİL SİTESİ 8 dubleks daire, 50 normal daire,3 dükkân, 1 cafe, 1 açık yüzme havuzu yatırımları, Antakya merkezde 3 apartman inşaatı ile 30 daire, 24 derslik Nizamettin Özkan İlköğretim Okulu, 36 derslik Güngör Uydu Kent İlköğretim Okulu inşaatları yapıldı.

Güngör Şirketler Gurubu 1997 yılında Türkiye’de ilk Uydu Kent projesinin 1. Etabı olan 316 konutu başarıyla tamamladı.

2003-2008 yılları arasında ise Hatay ilimizde ilk 5 yıldızlı Antakya Ottoman Palace Termal Otel yatırımını gerçekleştirdi. Güngör Şirketler Grubu 2012 yılında Gest Enerji markası adı altında güneş paneli üretimi, satışı ve kurulum mühendisliği alanında faaliyetlerine başladı, 2 yıl içerisinde yaptığı yatırımların ardından yıllık 120 mw panel üretim kapasitesi ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın önemli bir parça hattı fabrikası haline geldi.

Güngör Kardeşler 2014 yılında Ottoman AVM, Ofis, Otel karma projesi ile 963 konutluk Ottoman Thermal Residence projelerinin ruhsatlarını alarak yatırımlarına devam etti. Öncelikle 2014 yılı Ağustos ayında 130.059,00 m2 Güngör Ottoman City projesinin inşaatına başladı.
TOKİ şehir hastanesi ile karşılıklı konumda bulunun Güngör Ottoman City karma projedir. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.