YOĞUN KATILIMLI KONGREDE NADİR KİMYON GÜVEN TAZELEDİ  « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 16:03

YOĞUN KATILIMLI KONGREDE NADİR KİMYON GÜVEN TAZELEDİ 

CHP Genel Merkezinin aldığı karar doğrultusunda Tüm ilçelerde olduğu gibi Samandağ’da da  CHP ilçe kongresi  gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen kongrede İlçe başkanlığına yeniden Nadir Kimyon seçildi. Kongrenin Divan başkanlığını Hasan Akgöl, Tamer Apiş ve  Munip Fırıncıoğulları yaptı. 

reklam
YOĞUN KATILIMLI KONGREDE NADİR KİMYON GÜVEN TAZELEDİ 
Son Güncelleme :

06 Ağustos 2023 - 23:28

173 views

YOĞUN KATILIMLI KONGREDE NADİR KİMYON GÜVEN TAZELEDİ 

 CHP Genel Merkezinin aldığı karar doğrultusunda Tüm ilçelerde olduğu gibi Samandağ’da da  CHP ilçe kongresi  gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen kongrede İlçe başkanlığına yeniden Nadir Kimyon seçildi. Kongrenin Divan başkanlığını Hasan Akgöl, Tamer Apiş ve  Munip Fırıncıoğulları yaptı. 

 Gerçekleşen kongrede güven tazeleyerek başkanlığa Nadir Kimyon ve  Asil Üyeler; Öner Bakımcı, Seyran Çiçek, İlhan Maruf Dağ, Ğanim Doğru, Nadir İpek, Erdal Kabasakal, Garbis Kuş, Kemal Miçooğulları, İbrahim Özben, Erkan Özçelik, Salim Sağaltıcı, Tuncay Sahillioğulları, Nebil Şat, Necati Tiryaki, Sibel Yaylagül ve Sibel Eryılmaz Yüksek seçildi. 

 Truva Life Otel Balo salonunda gerçekleşen kongrede konuşan Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz: “ Hepimizin içinde hala 100 yılın depremi dediğimiz felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. 

 Biz göreve geldikten sonra sel felaketi ile karşılaştık. Ardından pandemi süreci, ardından yangın süreci ve şimdi de bir deprem felaketi ile karşılaştık. 

Yani 4 yıldır ne yazık ki biz felâketlerle, yıkımlarla uğraşıyoruz. İşimiz kolay değil. Bunun acısını da sıkıntısını da hepimiz yaşadık. Bizler yeniden yaralarımızı sarmak ve ayağa kalkmak zorundayız. Bunu da ancak birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde yapabiliriz. 

 Normalde deprem felaketlerinde belediye depremzede olduğu için sorumluluk daha çok bakanlıklara verilmiştir. Tarım Bakanlığı’nın bir işi var, Devlet Şu İşlerinin , Çevre ve Şehirciliğin, İçişleri Bakanlığı’nın görev ve tanımı ayrı ayrı ifade edilmiş ve orada ilçe belediyesine hiçbir sorumluluk verilmemiştir. Ama geldiğimiz noktada bütün her şeyden Belediyenin sorumlu tutulduğu ve her şeyin sorumlusunun belediye olduğu gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu doğru değil. Biz de depremzedeyiz. Belediye binamız yıkıldı, araçlarımız gitti, birçok belediye çalışanımızın evi yıkıldı, çoğu şu anda çadırlarda kalıyor. Ayrıca bütçe ile ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. 

Dolayısıyla biz de depremzedeyiz. Ama bunun arkasına saklanmadan ilk saatten itibaren siz değerli halkımızın yanında durmaya çalıştık, durmaya da devam edeceğiz. 

Yalnız şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki burada devletin desteği olmadan, büyükşehirlerin desteği olmadan bizim bu yaralarımızı sarmamız mümkün değil. 

Şu anda iki büyük temel sorunumuz var. Bir barınma, kalıcı konut, ikincisi de eğitim. Bu iki konuda da aradan altı ay geçmesine rağmen yeterince somut adım atılmadı. Ama buna yönelik çalışmalar olduğunu söylediler. Bizler devlet kurumlarımız ile işbirliği içerisinde, dayanışma içerisinde olacağız ve bu sorunları ancak bu şekilde çözeceğiz. 

Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Belediye binamız 15 gün içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine girecek. 15 gün içinde inşallah açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz.  

Almanya ve Hollanda ziyaretlerimizde yardım kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmelerden de yavaş yavaş neticeler almaya başladık. 5-6 projenin hibe protokolünün altına imza attık. Samandağ’ın yeniden dönüşümü, kültür ve sanat alanındaki eksikliklerin giderilmesi konusunda bize yardımcı olacaklar. Hem gençlerimize yönelik, hem kadınlarımıza yönelik hem istihdam noktasında hem de kültür sanat anlamında önemli projelere imza attık. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor, bir katkı sunmaya çalışıyoruz.  

Ama sizlerden de bizimle bu süreçte dayanışma içinde olmanızı rica ediyorum. Bu kadar zor bir süreçten geçerken birbirimize köstek olmaya, birbirimize zarar vermeye hiçbirimizin hakkı yok.” dedi 

Açıklamasının devamında Gastronomi Köyü ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Eryılmaz; “ Gastronomi Köyü ile ilgili bir şey söylemedim, buradan birkaç bir şey söylemek istiyorum. Gastronomi Köyü bizim Kadın Dayanışma Kooperatifinin %75 hissesinin olduğu bir Kooperatif, Belediye de %25 oranında ortak. Bu kooperatif bünyesinde bir hibe başvurusunda bulunduk ve TKDK’ dan hibe aldık. Belediye de %25 dolaylarında katkı payı sundu. Geri kalanı da üye olan 48 paydaşın koyduğu hisseler oranında bu Gastronomi Köyünü kurduk. 2 tane büyük birincilik ödülü aldı. Bizim bu Gastronomi Köyü ile hedefimiz Samandağ’ın kültürel ve turizm noktasındaki potansiyelinin tanıtımını yapmak, kadınlarımıza ve gençlerimize istihdam sağlamak ve şehrin gastronomisini bütün dünyaya tanıtmak. Önemli bir aşamaya geldik, izinlerimizi aldık, donattık, tam açılışımızı yapacakken depreme yakalandık. Binalar depremde zarar gördü. İlçemizde barınma ile ilgili sorun yaşanınca vatandaşlar bize geldi. Biz de oturulabilecek yerlere aileleri yerleştirdik. 6 aydır orada oturuyorlar. Elektrikleri, suyu ve diğer ihtiyaçları Kadın Kooperatifi yani dolaylı olarak bizim tarafımızdan ödenecek, çünkü böyle bir ödenekleri yok. Birileri bunu provoke etmeye kalktı. Sanki biz onları oradan çıkarıyormuşuz, mağdur ediyormuşuz gibi lanse etmeye çalıştı. 

Net söylüyorum, ben kimseyi arayıp buradan çıkın, niye burada oturuyorsunuz diye bir şey söylemedim. Ankara’dan yeni gelmiştim, gece biri beni aradı, elektriği, suyu niye kesiyorsun diye hakaret etti, ben de haberim olmadığını söyledim. Bu basına öyle bir yansıtıldı ki sanki biz belediye olarak oradaki vatandaşlarımızı mağdur ediyoruz gibi yansıtılmaya çalışıldı. Oysa ki oradaki vatandaşlarımızı orada biz koruma altına almışız ,barınmasına, ihtiyaçlarına biz yardımcı olmuşuz. Dolayısıyla o vatandaşlarımızın yeni kurulan Konteynerlere taşınması konusunda bir talebimiz oldu. Yerleri ayrıldı, bir kısmı çıktı, bir kısmı da şunu söyledi; ‘ 3 bin lira kira yardımı alıyorum, bu yardımdan vazgeçmek istemiyorum, bu yerden de çıkmayacağım dedi. Peki bizim KEDV ve OXFAM’a yaptığımız ve Gastronomi Köyü’nün yeniden onarılıp hazır hale getirilmesine yardımcı olacak milyonlarca liralık hibe ne olacak, hep boşa gidecek. Çünkü hibeyi verecek olan KEDV ve OXFAM oranın tadilata hazır hale gelmesini istiyorlar, hibeyi ancak bu şekilde verebilirler. Biz bu hafta içerisinde Gastronomi Köyü’nün tadilatına başlıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. 

Vatandaşlarımızdan talebimiz bizlere yardımcı olmaları engel olmaları değil. Biz bu acılı günlerimizi de aşacağız Samandağ’ı yeniden inşa edeceğiz. Bu zor değil bunu hep birlikte el ele vererek yapabiliriz. 

Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Bu yerel seçime de çok iyi hazırlanmak lazım. Samandağ olarak biz Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde elimizden gelenin fazlasını yaptık. Bu yerel seçimde de aynı başarıyı bekliyoruz. İlçe yönetimine çok büyük bir görev düşüyor. Onlar bu süreci çok iyi atlattılar. Çok büyük bir mücadele verdiler. Aynı başarıya devam edeceklerine inanıyorum. Bizde belediye olarak halkımızın ve partimizin arkasındayız.  

Ben tekrardan bu kongrenin ilçemize ve partimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçilen yönetimi tekrar tebrik ediyorum. Siz değerli katılımcılara da teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. İfadelerini kullandı. 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.