Yıldırım: Destekler bizi kapsamıyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 21:26

Yıldırım: Destekler bizi kapsamıyor

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım, KOSGEB yardımlarından daha çok işverenin faydalanmasını istedi.

reklam
Yıldırım: Destekler bizi kapsamıyor
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2021 - 14:36

213 views

Yıldırım: Destekler bizi kapsamıyor

 

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım, KOSGEB yardımlarından daha çok işverenin faydalanmasını istedi.

Yıldırım, konuyla ilgili TOBB’a da dilekçe ile başvurduklarını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldırım, “Bildiğiniz üzere KOSGEB imalatçı mikro ve küçük işletmelere destek için çağrıya çıktı. Üyelerimizden ve esnaflarımızdan gelen yoğun talep üzerine bu açıklamayı yapmak ihtiyacında bulunduk. 2019 Eylül ayında kurulan, Covid-19 pandemisine rağmen öz sermayesi ile imalata devam eden ancak 2020 Nisan-Haziran döneminde ciddi zarar eden ve 2021 Mayıs ayına kadar geçen sürede tertemiz bir sicil, itibar ve satış profili olan bir Firmalarımız bu destekten yararlanamıyor. Koyulan Kriterler Rasyonel değil ve Üyelerimizin nace kodu ile uyuşmuyor. Bu durumda hem Mali Müşavirlerimize hem de Vergi Dairesine ekstradan bir iş Gücü gerektirmekte. 23 Mayıs’ta sona erecek olan KOSGEB desteklerinin Smart yani Akılcı bir şekilde iş dünyamız adına hafifletilmesini istiyoruz. KOSGEB yaptığı açıklamada 130.000 Firma hedeflediğini beyan etti. Lakin bu Kriterler de 10.000 Firma bile faydalanamayacak gözükmektedir.

reklam

Bu durumda bizi esnaflarımız ve İş Dünyası adına endişelendirmektedir. Kuralları NET BELLİ olsun şeffaf olsun. Esnafımıza ne yapıldığını bilelim görelim güvenelim. Hepimiz çok dikkatli olalım. Bu güzel coğrafya hepimizin. Zaman siyasi ayrışma zamanı değil Daha çok ülkemiz için üretelim. Esnafımız kazansın ki yüce devletimize daha çok vergi verelim. Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz bu durumu çatı kuruluşumuz TOBB a bir üst yazı ile bildirdik. Umarım esnafımıza can suyu olacak sonuçlar alınır. Sürecin yakın takipçisiyiz. Gelişmelerden tüm üyelerimizi bilgilendiriyor olacağız. Bu vesile ile Doğanın yeniden uyanışı, Baharın müjdecisi, bolluğun ve bereketin simgesi Hıdırellez’in ülkemize sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Haber: Levent AŞKAR

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.