Yeşildal: HBB halkın kaynaklarını heba ediyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 10:57

Yeşildal: HBB halkın kaynaklarını heba ediyor

AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, ilçe belediye başkanlarının da katıldığı basın toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a eleştirilerde bulundu.

reklam
Yeşildal: HBB halkın kaynaklarını heba ediyor
Son Güncelleme :

07 Haziran 2021 - 21:16

142 views

Yeşildal: HBB halkın kaynaklarını heba ediyor

AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, ilçe belediye başkanlarının da katıldığı basın toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a eleştirilerde bulundu.

reklam


Basın toplantısına Başkan Yeşildal’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve partili vatandaşlar katıldı.
Başkan Yeşildal, yaptığı konuşmada, “AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak toplantılarda vurguladığımız bir şey var. Bizler şehrimizi çok seviyoruz. Bugüne kadar Cumhur İttifakı olarak şehrimize yapılan ve planlanan hizmetlerle ilgili desteklerimiz şunlardır. Antakya Kemal Şeyhoğlu Caddesi ile ilgili 100 Milyon TL’lik bir kredi izni verdik. Ama atılmış hiçbir adım yok. Yine EXPO meselesi ile ilgili yaşanan acı tecrübeleri biliyoruz. Ama madem böyle bir niyet var AK Parti grubu olarak destek verelim denilmiş. Bu konuda da hiçbir talep geri çevrilmedi. Burada da 100 Milyon TL kredi için oy birliği ile karar alındı. Bununla yetinilmedi. EXPO için 175 Milyon TL, 95 Milyon TL de 15 ilçeye yapılacak asfalt, parke ve diğer yatırımlar için tahsis edilmiş. Yine 40 Milyon TL’lik kredi onayı verildi. Bu bütçe HBB bütçesinin dışında alınan detekler. HBB ve HATSU’nun da 2 Milyar TL kaynağı var.
ŞEHRE KATMA DEĞER KATACAK HİZMETLERE ONAY VERİRİZ
Bununla da yetinmedik. Yerel yönetime destek olmak amacıyla HADO projesi ile ilgili Madenli’deki balıkçı barınağını tahsis ettik. Buranın uygun zemine kavuşması için oraya su sporları merkezi ihalesine çıktık. Milletvekillerimizi zan altında bırakmak için izin alamıyorlar dedi. Eski bakanı da işin içine katarak o olsaydı bir telefonla alırdı dedi. 26. günde izin alındı. Buyrun yapın dedik. Henüz adım atılmadı. Bu şehre katma değer sağlayacak her hizmete cevabımız evet olur. Ama muallakta olan sözlere cevabımız ret olur.
ŞEHRİN ÖNCELİKLERİ DOĞRU PLANLANMIYOR
Araç kiralama raporlarını sizinle paylaşacağım. Kiralanan 521 aracın 1’ini satın alsa 112 Bin TL, ancak kiralama bedeli olarak 300 Bin TL verildi. Bir belediye kamu yararı görürse aracı satın alabilir. Ama kendisi hükümet bana kiralama dışında yetki vermedi diyerek halkı kandırıyor. Arkadaşlarımız bu konuyu dile getirğinde “Ben 521 aracı total olarak kiraladım. 521 araç içinde pahalı denilebilecek kiralamam var, ama ucuza da var. Onları söylemiyorlar. Ben totalde doğru iş yapmışım dedi. 521 araca ödediğim toplam rakam önemli” dedi. Toplamda araç kiralamalarına 80 Milyon TL’dir. Satın alınsaydı 56 Milyon TL olacaktı. Sağlanan desteklerbu şekilde çarçur ediliyor. Şehrin öncelikleri doğru planlanmıyor.
İNSANLAR SİZE GÜVENİP OY VERDİLER
EXPO inşaatlarının durumu ortada. Pandemi şartlarından dolayı yapamadık deniyor ama özel şirketler kısıtlamalardan muaftı. Defne Turunçlu’da kanayan bir yara var. 3 meclis üyesi de partisinden istifa ederek sivil bir eylem başlattılar. Arıtma tesisi kanayan bir yaradır. Oradaki insanlar HBB Başkanı’nın sözüne itibar etti. Ortada bir iddia var. Burasının kot farkından dolayı bir terfi istasyonu yardımıyla kanalizasyon atıklarının alınıp arıtılması lazım. Ödenek alındığı, ancak terfi istasyonunun yapılmadığı, kanalizasyon sularının da Asi Nehri’ne bırakıldığı iddiaları var. Buradaki insanlar 12 yıldır bu insana güvenip oy verdiler” ifadelerine yer verdi.

BELEDİYE BAŞKANLARI İLÇELERİNDEKİ PROJELERİ AKTARDI
İl Başkanı Adem Yeşildal’ın konuşmasının ardından ilçe belediye başkanları da söz alarak ilçelerindeki sorunları aktardı. İlk olarak söz alan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, “Sporcularımız Nazım Koka Stadı yıkılınca ilçeye 11 adet saha yapıyoruz. Karlısu’daki tesisimizi de büyütüyoruz. Sporcularımızı mağdur etmeyeceğiz. Antakya’mızın en büyük ihtiyacı kültür merkezi ve millet bahçesiydi. Haziran sonuna kadar ihalesi yapılacak. HATMEK’in karşısına 1500 kişilik bir tesis yapacağız” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar, yapılması planlanan ve takip edilen projeleri aktardı.
Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan ise, “4 aylık sürede 22 projenin temelini attık. HBB tarafından ilçemize yapılma sözü verilen kilometrelerce asfalttan henüz 1 metre bile yapılmadı. En mağdur olan ilçelerden biri olarak hizmet bekliyoruz” dedi.
Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, 2 yılı aşkın görev süresi boyunca gerçekleştirmeyi düşündükleri projelerin devam ettiğini belirtti.
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş da ilçelerin HBB’den hizmet alamadıklarını belirterek, ilçe belediyelerinin imkanlarıyla çok sayıda projeyi gerçekleştirdiklerini kaydettiler.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.