Yaya Yoluna Araçla Girdi, Sosyal Medyada Paylaştı: 30 Bin TL Ceza Kesildi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

15 Nisan 2026 - 13:04

Yaya Yoluna Araçla Girdi, Sosyal Medyada Paylaştı: 30 Bin TL Ceza Kesildi

Hatay’da sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüler, trafik kuralı ihlalini ortaya çıkardı. Yaya yoluna aracıyla giren sürücü, sanal devriye ekiplerince tespit edilerek 30 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Yaya Yoluna Araçla Girdi, Sosyal Medyada Paylaştı: 30 Bin TL Ceza Kesildi
Son Güncelleme :

15 Nisan 2026 - 15:42

reklam

Yaya Yoluna Araçla Girdi, Sosyal Medyada Paylaştı: 30 Bin TL Ceza Kesildi

Hatay Emniyeti’nin sanal devriye çalışmaları sonucu tespit edilen sürücüye ağır yaptırım uygulandı

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI ELE VERDİ

Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen sanal devriye ve denetim faaliyetleri kapsamında, sosyal medya platformu Instagram’da paylaşılan görüntüler üzerine inceleme başlatıldı. Görüntülerde, bir şahsın araç trafiğine kapalı olan İskenderun Ulu Cami Caddesi üzerindeki Ayakkabıcılar Çarşısı içerisine aracıyla girdiği ve bu anları kayda alarak paylaştığı tespit edildi.

KURAL İHLALİ KAMERADA

Yaya güvenliği için trafiğe kapalı olan alana araçla girilmesi, hem çevredeki vatandaşlar açısından risk oluşturdu hem de trafik kurallarının açık ihlali olarak değerlendirildi. Paylaşılan görüntüler, ihlalin açık şekilde belgelenmesini sağladı.

KİMLİĞİ KISA SÜREDE BELİRLENDİ

Ekiplerin yaptığı detaylı çalışmalar sonucunda, görüntüleri paylaşan ve kural ihlalini gerçekleştiren şahsın A.K. olduğu belirlendi. Emniyet birimleri tarafından gerekli yasal işlemler hızlıca başlatıldı.

30 BİN TL CEZA UYGULANDI

Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında şahsa toplam 30 bin TL idari para cezası kesildi. Yetkililer, benzer ihlallerin tespit edilmesi halinde gerekli yaptırımların kararlılıkla uygulanacağını ifade etti.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

Hatay Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini tehlikeye atan ve kamu düzenini bozan davranışlara karşı hem sahada hem de dijital ortamda denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurgulayarak, vatandaşları kurallara uymaya davet etti.

Haber: Levent AŞKAR

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.