YAR. DOÇ DR. NECMETTİN ÇALIŞKAN, GENÇLERE SESLENDİ; “GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLERİNİZ OLSUN” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:25

YAR. DOÇ DR. NECMETTİN ÇALIŞKAN, GENÇLERE SESLENDİ; “GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLERİNİZ OLSUN”

reklam
YAR. DOÇ DR. NECMETTİN ÇALIŞKAN, GENÇLERE SESLENDİ; “GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLERİNİZ OLSUN”
Son Güncelleme :

23 Ağustos 2017 - 1:05

219 views

YAR. DOÇ DR. NECMETTİN ÇALIŞKAN, GENÇLERE SESLENDİ; “GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLERİNİZ OLSUN”

Milli Gazete Yazarı, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği’nin İskenderun’daki “Yaz Kampı” etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Anadolu Gençlik Derneği’nin yaz kampında eğitim gören öğrencilere “Hedeflerimiz” konulu bir konuşma yapan Dr. Necmettin Çalışkan çocuklarla karşılıklı muhabbet etti.

Öğrencilere ilerde ne olacaklarını soran Çalışkan, aldığı cevap sonrasında hangi mesleği yaparsak yapalım mesleğimizin en iyisi olalım” dedi.

AİLE BAĞLARINI KORUMALI

Çalışkan konuşmasının devamında hedeflerimizden bahsederken şunları söyledi;

Büyük hedefleriniz olsun. Rüzgârlı bir okyanusta hedefsiz gemi ne işe yarar? Bir işe yaramaz. Hedeflerimizde başarıyla ulaşmak için çok çalışmakla beraber aile bağlarını korumalı, sorumluluk sahibi olunmalı ve manevi yönden Allah ile bağını kesmemeli, namazlarını kılmalı, ibadetleri, dualarını aksatmamalıdır.

Çalışkan, Geleceğe dair planları içerisinde bir genç, derslerinde başarılı olmalı ve ideali olmalıdır. Mutlaka en az bir üniversite diploması olmalıdır. Erken yaşta İngilizceyi Arapçayı öğrenmeli yoksa yabancı dil ileriki yaşlarda da öğrenilmesi çok zorlaşıyor.

YEDİKLERİMİZ HELAL Mİ HARAM MI?

Bir insanın gençliğinde bilgi yapısı ve karakter yapısı oluşur diyen Çalışkan, “Karakter yapısı insandan silinmez, yirmisinde neyse yetmişinde de odur. Gençliğinde bir adam ideolojik yapısı neyse hayat boyu öyle devam eder. Onun için gençliğimizde yaptıklarımız çok önemlidir. Takıldığımız yerlere, harcamalarımıza, yediklerimiz helal mi haram mı? Bunlara çok dikkat edeceğiz.

OYUNLARIN ESİRİ OLMAYACAĞIZ

Teknolojik aletlere karşı duyarlılığımıza da dikkat etmemiz gerektiğini belirten Çalışkan, Tamamen de bilgisayardan akıllı telefonlardan uzak durun demiyorum. Ama nasıl kullanmamız gerektiğine, internette girdiğimiz sitelere dikkat edeceğiz. Oyunların esiri olmayacağız. Her konuda aşırıya kaçmayacağız gevşeklikte göstermeyeceğiz. Kur’an-ı Kerimde Allah bize vasat ümmet olmamızı emrediyor. Onun için de aşırılıklardan uzak durmak hedeflerimiz arasında olacak” diye konuştu. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.