YAPAR: ANTAKYA’YA GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ GETİRECEĞİZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 11:40

YAPAR: ANTAKYA’YA GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ GETİRECEĞİZ

Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, gerçek belediyecilik sloganı ile Antakya’da desteklerini çığ gibi büyüterek yoluna emin adımlarla devam ediyor.

reklam
YAPAR: ANTAKYA’YA GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ GETİRECEĞİZ
Son Güncelleme :

09 Mart 2024 - 4:37

76 views

YAPAR: “ANTAKYA’YA GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ GETİRECEĞİZ”

Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, gerçek belediyecilik sloganı ile Antakya’da desteklerini çığ gibi büyüterek yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Yapar, her gün farklı projelerle karşılarına çıktığı vatandaşlardan tam not alıyor. Başkan Adayı Yapar, hükümetin kentte yürüttüğü inşa ve ihya çalışmalarına paralel olarak kente yerel belediyecilik eliyle yapacakları projeleri açıklıyor. STK’ların fikirleri ışığında kenti ayağa kaldırma yolunda STK’ların da çatısı olsun diyerek dernek toplum merkezini hayata geçireceklerini kaydetti.

DERNEK TOPLUM MERKEZİ KURACAĞIZ

Başkan Adayı Yapar, bu projeyle ilgili açıklamasında; “Antakya’nın zengin ve çeşitli sosyal dokusunu desteklemek ve derneklerin faaliyetlerine daha uygun bir ortam sağlamak amacıyla Dernek Toplum Merkezi kuracağız. Bu merkez, Antakya’da faaliyet gösteren derneklerin çalışmalarını gerçekleştirebileceği modern ve işlevsel bir mekan olacaktır. Dernek Toplum Merkezi, her bir derneğin kendine ait bölümlerde toplanabileceği ve faaliyetlerini sürdürebileceği bir ortam sunacaktır. Merkezde, toplantı odaları, eğitim salonları, seminer alanları, kütüphane, sosyal alanlar ve ofisler bulunacaktır. Dernekler, kendi alanlarında toplantı ve seminerler düzenleyebilecek, eğitimler gerçekleştirebilecek ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapabileceklerdir. Bu merkez, dernekler arasında işbirliğini artırmak, bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek ve Antakya’nın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak için bir platform oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.

ANTAKYALILAR DOĞA PARKLARI & PİKNİK ALANLARINDA STRES ATACAK

Depremle sarsılan Antakyalı vatandaşları eser siyaseti ile buluşturarak kentin dört bir yanını yeşillendireceklerini belirten Yapar, doğa parkları ve piknik alanlarının sayısını arttıracaklarını ifade etti. Yapar, bu projeyle ilgili; “Antakya halkının sosyal etkileşimini artırmak ve doğayla iç içe kaliteli hizmetlere erişimini sağlamak amacıyla şehirden uzak alanlarda doğayla bütünleşen sosyal tesisler kurulacaktır Bu tesisler, Antakya’nın her kesimine ulaşılabilir olacak ve halkımızın sosyalleşme ihtiyacını karşılayacak nitelikte tasarlanacaktır. Bu tesisler, vatandaşlarımızın doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri, çeşitli etkinliklere katılabilecekleri ve kültürel-sanatsal faaliyetlere destek verebilecekleri özel alanlar olacak. Burada, şehir hayatının karmaşasından uzaklaşarak huzurlu bir ortamda kaliteli zaman geçirebileceklerdir” dedi.

KONTEYNER KENTLER İÇİN SOSYAL ALANLAR

Yapar, 250 binden fazla vatandaşın yaşamını sürdürdüğü konteyner kentlerde vatandaşların sosyal hayatına dokunacak projeleri de duyurdu. Yapar, konteyner kentlerde yapmayı planladığı projeleri şu ifadelerle duyurdu; “Antakya’da, deprem sonrası konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın kalıcı konutlara geçiş sürecinde yaşadıkları alanları daha yaşanabilir hale getirmek için çalışmalar başlatıyoruz. Konteyner kentlerde yeni yaşam alanları oluşturarak, etüt salonları, emekliler ve yaşlılar için lokaller, kadınlarımız için atölyeler ve çocuklarımız için oyun alanları gibi hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Bu projeler, küçük kompleksler halinde planlanacak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla hayata geçirilecek.”

YAŞLI VE EMEKLİLERİMİZ İÇİN “VEFA EVLERİ”

Ahde vefanın imandan olduğunu kaydeden Yapar, kentte 7’den 77’ye her yaştan vatandaşı hizmetlerle kucaklayacaklarını kaydetti. Yaşlı vatandaşlara yönelik projesini de açıklayan Yapar; “Vefa Evleri, emekli ve yaşlılar için özel olarak tasarlanmış yaşam alanları olacaktır. Bu merkezlerde yaşlılarımız, kaliteli zaman geçirebilecekleri, çeşitli etkinliklere katılabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir ortam bulacaklardır. Çeşitli etkinliklerin yanı sıra ilgi alanlarına göre kurslar da düzenlenecektir. Bu merkezlerde uygun fiyatlı kafeteryada harcama yapabileceği harcama kartları verilecektir. Psikologlar, diyetisyenler ve uzmanlar tarafından desteklenen bu merkezlerde, açık alanlar ve hobi bahçeleri gibi imkanlar da bulanacaktır. Vefa Evleri, yaşlılarımızın hayatlarının her alanında desteklenmelerini ve daha sağlıklı, aktif bir yaşam sürmelerini sağlamak için önemli bir adım olacaktır” şeklinde konuştu.

İŞ DÜNYASI DESTEĞİNİ GERÇEK BELEDİYECİLİKTEN YANA KULLANACAK

Antakya’yı kenetleme hedefi ile yoluna devam eden Yapar, iş dünyasının sorunlarını dinlemeye ve çözümlerini iletmeye devam ediyor. Başkan Adayı Yapar bu kapsamda Cumhur İttifakı teşkilatlarıyla birlikte Yapıcıoğlu Tekstil işletme sahibi Mehmet Yapıcıoğlu’nu, Ballı çerez Omak Gıda işletme sahibi Beşar Arslan’ı ve firma çalışanlarını, Elektrikçiler Odası Başkanı Vahip Sultanoğlu ev sahipliğinde değerli yönetim kurulu üyelerini, Defne Akdeniz mahallesi muhtarı Murat Sertel ve SSYD Başkanı Mehmet Sultanoğlu’nu, Teksin Tarım ürünleri işletme sahibi Mevlüt Gümüş ve çocuklarını, Güneş fırını ve unlu mamulleri işletme sahibi Hamit Topal ve çalışanlarını, Umut motor işletme sahibi Hamit Usta ve çalışanlarını, Helena center mobilya işletme sahibi Davut Kazar ve çocuklarını, Cemali Petrol ve inşaat işletme sahibi Mehmet Cemali ve Ecem yapı inşaat malzemeleri işletme sahibi Metin Cemali kardeşleri, kentin ekonomisine değer katan iş insanlarından Ali Özbuğday ve Aykut Özbuğday kardeşleri, Karlısu Mahallesinde Cemil Sipahi ev sahipliğinde muhtar Mehmet İncecik ve mahalle sakinlerini, Kuzeytepe Geçici uzun çarşıda bulunan esnafları ziyaret etti. İş dünyası mensuplarını ziyaretlerde tek tek isteklerini dinleyerek projelerden bahseden Yapar, Antakya’da iş dünyasının ayağa kalkmasının kentin ayağa kalkışını hızlandıracağını belirterek iş insanlarının yanında olacaklarını kaydetti.

YAPAR’DAN FİLİSTİN’E DESTEK VERDİ İSRAİL’İ LANETLEDİ

Antakya Belediye Başkan Adayı Yapar, Hayrat Vakfı tarafından Akasya Mahallesi’nde düzenlenen kermese katıldı. Ramazan ayı öncesinde İsrail’in zulmünü lanetleyen Yapar, Filistin’in bir an önce özgürlüğüne kavuşması için kermese destek verdi. Vakıf yöneticilerine girişimlerinden dolayı tebrik eden Yapar, Cumhur İttifakı ilçe teşkilatıyla birlikte kermese destekte bulundu.

GENÇLERİN ENERJİSİ YAPAR’A GÜÇ KATTI

Başkan Adayı Yapar, gençliğe verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Yapar, gençlerin ilerici fikirlerinden istifade etmek, gençlere yönelik projelerini duyurmak adına İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programda Cumhur ittifakı Antakya İlçe Başkanları Mustafa Boyacıoğlu ve Metin Taşçı’nın da katılımıyla gençlerle buluştu. Geleceğin yönetici ve idarecileri olacak gençlerle her daim gurur duyduğunu kaydeden Yapar, gençlerin fikirleri ışığında kente yön vereceklerini belirterek, sık sık bir araya gelerek isteklerini dinleyeceklerini gençlere müjdeledi. Başkan Adayı Yapar’a Antakya gençliği tam destek verirken, ortaya konulan birlik tablosu gelecek adına umut verdi. Yapar, bu programın ardından Akasya Mahallesi sakinlerimiz ile bir araya geldi. Programa Cumhur ittifakı Antakya İlçe Başkanları Mustafa Boyacıoğlu ve Metin Taşçı ile beraber katılan Yapar, mahalle halkının isteklerini dinledi. Diğer mahallelere göre daha az yıkımın yaşandığı mahallede yeniden imar faaliyetlerinin eksik edilmeyeceğini kaydeden Yapar, sık sık bir araya geleceğiz diyerek mahalle halkına güven aşıladı.

Cumhur İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı İbrahim Naci Yapar, 95 mahallede ve 50’den fazla konteyner kentte ziyaretlerini 31 Mart’a dek sürdürecek.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.