YANLIŞ BİNAYI YIKIP PARDON DEDİLER İHMALİN HESABINI KİM VERECEK? « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 10:27

YANLIŞ BİNAYI YIKIP PARDON DEDİLER İHMALİN HESABINI KİM VERECEK?

Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkım ekipleri, yanlış binada yıkım işlemine başladı, ancak yanlışın farkına vardıklarında özür dilemekle yetindi.

reklam
YANLIŞ BİNAYI YIKIP PARDON DEDİLER İHMALİN HESABINI KİM VERECEK?
Son Güncelleme :

19 Şubat 2024 - 15:42

491 views

YANLIŞ BİNAYI YIKIP PARDON DEDİLER
İHMALİN HESABINI KİM VERECEK?

Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkım ekipleri, yanlış binada yıkım işlemine başladı, ancak yanlışın farkına vardıklarında özür dilemekle yetindi.
Edinilen bilgiye göre kentte altında otopark olan 2 binanın bulunduğu, yıkımına karar verilen binanın yerine, yanlışlıkla Atatürk Caddesi üzerinde bulunan az hasarlı Mahfel Sosyal Tesisleri’nde yıkım işlemi gerçekleştirildi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından sorumluluk üstlenmeyen firma yetkilileri, durumu özür dileyerek kapatmak istedi.


İHMALLER DEPREMZEDELERİ KAHREDİYOR
Asrın felaketini en acı biçimde yaşayan şehrimizde yıkım ekiplerinin sorumsuzca davranışlarda bulunmaları depremzede vatandaşları derinden üzmeye devam ediyor. Atatürk caddesinde bulunan Mahfel Sosyal Tesislerinin hafif hasarlı raporu bulunmasına rağmen iş bilmez yıkım ekiplerinin sorumsuzca bir tavır ile yıkım girişimleri işyerlerini yeniden açma hazırlığında bulunan esnaf için büyük üzüntü yarattı.


BİNADA BULUNAN İŞLETMELERİN ZARARI ÇOK BÜYÜK
Bir an önce işyerlerini yeniden faaliyete geçirerek istihdam üretme derdinde olan binadaki işletme sahipleri, gerçekleşen ihmal ile adeta yıkıldı. Yaşanan yanlışlığın özrünün olamayacağını belirten işletmeciler, yaşadıkları şaşkınlık neticesinde olayın sorumluları için suç duyurusunda bulunmak adına soluğu emniyette aldı.


ŞİMDİ ORTA HASARLI OLDU YİNE YIKACAĞIZ DEDİLER!
Az hasarlı binada gerçekleşen yıkımın ardından zararlarının telafi edilmesini bekleyen işyeri sahipleri yıkım ekiplerinin; “Burası az hasarlıydı, şimdi orta hasar oldu. Yine de yıkacağız” şeklindeki yaklaşımları ile bir kat daha kahroldu. Bunun üzerine olay yerine gelen farklı bir ekip ise yıkım ekibini uyararak yıkılacak otoparkın farklı bir otopark olduğunu söylemesi bu olay ancak fıkralarda olur dedirtti.


Kent ekonomisine destek sağlamak üzereyken böyle bir talihsiz olay yaşamanın derin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyleyen Mahfel Sosyal Tesislerinde bulunan işyeri sahipleri tam bir sorumsuzluk örneği olan olay ile ilgisi olan şahıslar hakkında şikayetçi olduklarını söylediler.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.