Vekil Topal Emeklilerin Sorununu Anlattı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:07

Vekil Topal Emeklilerin Sorununu Anlattı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM’nin önceki günkü oturumunda yaptığı konuşmada, emeklilerin sorunlarını gündeme getirdi. Milletvekili Serkan Topal, emeklilerin artık geçinemediğini söyledi ve maaşlarının asgari ücret kadar olmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

reklam
Vekil Topal Emeklilerin Sorununu Anlattı
Son Güncelleme :

30 Ocak 2023 - 16:05

232 views

Vekil Topal Emeklilerin Sorununu Anlattı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM’nin önceki günkü oturumunda yaptığı konuşmada, emeklilerin sorunlarını gündeme getirdi. Milletvekili Serkan Topal, emeklilerin artık geçinemediğini söyledi ve maaşlarının asgari ücret kadar olmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Reklam

EYT gelsin, hemen destek vereceğiz

Genç yaşta çocukların çalıştığını, staj yaptığını, kimilerinin parmağını kaybettiğini, kimilerinin gözünü kaybettiğini söyleyen Milletvekili Serkan Topal, ama stajyerliğinin SGK başlangıcı olarak görülmediğini, getirilmediğini belirtti ve şunları dile getirdi: “Lütfen, EYT kanun teklifinde bunların da, bu staj mağdurlarının mağduriyetini de giderelim. Bir kez daha söylüyoruz: Kimileri parmağını kaybetti, kimileri gözünü kaybetti; zaten MHP’nin bu konuda da sözü var, destek verecekler. Şimdi EYT’liler sürekli bizi arıyor, artık oyalamayın ya. Kimileri kredi aldı, kimileri ödedi, yeter artık! Lütfen, bu konuda bir an önce girişim yapın, getirin, Veli Ağbaba’nın dediği gibi, biz bir saat içerisinde destek vereceğiz.

Reklam

Emeklilere kulak verilmeli

Mutlaka her 2 evde bir emekli arkadaşımız var. Hani dediniz ya ‘En düşük emekli aylığı 5.500 lira.’ Bakın, 5.500 lirayla Hatay’dan Ankara’ya sadece git gel yapabiliyor bir kişi eşiyle beraber. Bırakın artık elektriğini, suyunu, doğal gazını, emekliler artık hiçbir şeyi ödeyemiyor arkadaşlar. Bu yüzden diyoruz ki: En düşük emekli aylığı en az asgari ücret olmalı. Bunları neden büyüttüm biliyor musunuz? AK PARTİ’li milletvekili arkadaşlarım, bakın, emekliler sizden haber bekliyor, emekliler sizden destek bekliyor. Bu yüzden, her emekli aylığı en az asgari ücret olmalı, artık geçinemiyorlar arkadaşlar, ya, bir kulak verin, bir kulak verin.

Reklam

Uzman çavuşların mağduriyetleri giderilmeli

Bugün gerçekten benim telefonum susmadı. 45 yaşında zorunlu olarak emekliye ayrılan ve 3600 ek göstergeden yararlanamayan uzman çavuş arkadaşlarımız var; gerçekten bugün benim telefonum kitlendi. Lütfen, EYT’yi getirdiğiniz zaman da zorunlu olarak emekliye ayırdığınız bu uzman çavuşları da EYT kanununa bir madde olarak ekleyelim ve bunların bu mağduriyetini giderelim.”

Ataması yapılmayan öğretmeni artık görün

Konuşmasında atanamayan öğretmenlerin sorunlarına da değinen Milletvekili Serkan Topal, şunları dile getirdi: “Birçok yerde şu anda sayısı 700 binin üzerinde ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarımız var. Geçen İstanbul’da toplandılar, bu hafta da Ankara’ya geldiler. Ankara’ya geldiler, bir türlü seslerini duyuramadılar. Ya, Sayın Nebati, siz gözlerinizle ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarımızı Ankara’da görmediniz mi? Eğer Ankara’da görmediyseniz bizim Ankara Milletvekilimiz Sayın Murat Emir’e sizi havale ediyorum, iyi bir göz doktorudur o. Sizi oraya havale ediyorum Sayın Nebati, bir görün bakalım, görün. Yani her şeye para var ama öğretmenlere para yok; her şeye para var, emeklilere para yok; her şeye para var, staj mağdurlarına para yok. Arkadaşlar, bunu kabul etmiyoruz. Sayın Nebati, bu yüzden bir kez daha söylüyoruz: Ataması yapılmayan öğretmenleri bir görün, görün, gözlerinizi bir açın; gözlerinizde bozukluk varsa sizi Murat Emir’e havale ediyorum. Yine, ataması yapılmayan öğretmenler arasında özellikle engelli öğretmen arkadaşlarımız bizi çok aradılar. Gerçekten, bilişim çağındayız, bilişim teknolojileri öğretmenleri atanmıyor.

Reklam

Millet iktidarında sorunları biz çözeceğiz

Son olarak, buradan yüce milletimize şunu söylüyoruz: Bizler sizin sesiniz olmaya çalışıyoruz, bizler sizin sesinizi burada dillendiriyoruz ancak kimileri kulaklarını tıkıyor. Buna emin olunuz ki yürekten de inanınız ki eğer onlar çözmezse Millet İttifakı iktidarında Allah’ın izniyle biz çözeceğiz, biz çözeceğiz.”

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.