VATANDAŞA ‘ÇAKAL’ DİYEN KAYMAKAM MECLİS GÜNDEMİNDE « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:29

VATANDAŞA ‘ÇAKAL’ DİYEN KAYMAKAM MECLİS GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, 14 Mart günü Hatay‘ın Dörtyol ilçesinin kaymakamı Ali Murat Kayhan’ın bir dolmuş sürücüsünü azarlayıp çevredeki vatandaşlara ‘çakal, lan’ gibi sözler söylediği görüntülerin ortaya çıkması üzerine konuyu TBMM gündemine taşıdı.

reklam
VATANDAŞA ‘ÇAKAL’ DİYEN KAYMAKAM MECLİS GÜNDEMİNDE
Son Güncelleme :

23 Mart 2021 - 11:25

246 views

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, 14 Mart günü Hatay‘ın Dörtyol ilçesinin kaymakamı Ali Murat Kayhan’ın bir dolmuş sürücüsünü azarlayıp çevredeki vatandaşlara ‘çakal, lan’ gibi sözler söylediği görüntülerin ortaya çıkması üzerine konuyu TBMM gündemine taşıdı.

14.03.2021 günü Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yolcu minibüslerinde olması gerekenden fazla yolcu çıkmasına sinirlenen kaymakam Ali Murat Kayhan’ın vatandaşlara hakarete varan kelimeler kullanası, devlet adabına uymayan tavrı ve üslubu sosyal medyada vatandaşların tepkisini çekmişti. Karşısındakilere hakarete varan kelimeler kullanılmasını eleştiren Şahin, ‘‘Minibüs yetkilileri ve güvenlik birimlerinin olduğu kalabalığa karşı; “Bu çakallara niye böyle yapıyorsunuz? Nerede lan buranın sorumlusu? Terbiyesiz herifler sizi” gibi ifadeler kullanan kaymakamınız Ali Murat Kayhan minibüs sürücüsüne ve güvenlik birimlerine bu tür ifadeler sarf etmiş ayrıca “Ben gösteririm bundan sonra görürsünüz. Bir kişi olsa bile men edeceksiniz” gibi tehditlerde de bulunmuştur. Devlet adabına uymayan bu tavır ve üslup asla kabul edilemez. Kaymakamın vatandaşa hakaretler edip tehditler savurması ancak dikta yönetimlerinde olur. Kaymakam derhal özür dilemeli ve görevden alınmalıdır.’’ dedi.

YILIN EN İYİ KAYMAKAMI SEÇİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı tarafından İçişleri Bakanlığının seçimine göre 2018 yılında “yılın en iyi kaymakamı” ödülünü verilen Kaymakam Ali Murat Kayhan’ın, basında yer alan videolarda tartıştığı minibüs şoförünün üzerine yürüyerek; “Terbiyesizlik yapma. Terbiyesiz adam gelmiş bana akıl veriyor bilmem ne yapıyor. Sana mı sordum ben? Ne yaptın lan, indir elini. Sana ne, ben bilmiyor muyum? Gelmiş buraya milletvekili gibi hava atıyorsun” gibi ifadeler kullandığı, minibüs şoförünün, “Yaşınıza ve makamınıza hürmetim, saygım sonsuz. Terbiyesizlik yapmak istemem” diye karşılık vermesine rağmen. “Sus” diyerek vatandaşa yanıt verdiği ve “Haddini bileceksin, kenarda duracaksın” sözlerinden sonra arkasını dönüp gittiği görülmüş, bunun üzerine minibüs şoförü esnafın ise “Peki, özür dilerim” dediğinin kayıt altına alındığı video görüntüleri sonrası CHP’li Suzan Şahin, İçişleri Bakanına şu soruları sordu;

reklam

  1. Mülki idari amirlerin vatandaşlara hakaret ve tehdit içeren sözlerini onaylıyor musunuz? Onaylamıyor iseniz hala göreve olan kaymakamınızın bu sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir kaymakamın, kendisine ve üçüncü bir şahsa karşı bir saldırı yok iken vatandaşa ‘lan, çakal, terbiyesiz’ gibi sözler kullanması suç değil midir? Bahsi geçen şahıs bu davranışlardan dolayı özür dilemeli midir?
  2. Söz konusu hakaret ve tehditlerin sahibi şahıs hakkında daha önce benzer iddialar olmuş mudur?
  3. Devletin saygınlığı ve vatandaşlara yapılan bu hakaretlere ilişkin Bakanlığınız tarafından etkin bir soruşturma yürütülecek midir? Soruşturma tamamlanana kadar söz konusu şahıs hakkında herhangi bir yaptırım uygulanacak mıdır?
  4. Bakanlığınızın “yılın en iyi kaymakamı” ödülünü hangi kriterlere göre belirlemektedir? Bakanlığınızın tarafından 2018 yılında “yılın en iyi kaymakamı” ödülünü alan kaymakam Ali Murat Kayhan hangi kriterlere göre diğer tüm kaymakamları geride bırakarak bu ödüle hak kazanmıştır?

5.            14.03.2021 günü Hatay’ın Dörtyol ilçesinde vatandaşlara hakaret ve tehditler savuran bu şahsın aldığı “yılın en iyi kaymakamı” ödülü geri alınacak mıdır?

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.