Ünsal: ÖSYM Başkanı’nın Görevden Alınması Yetmez « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:35

Ünsal: ÖSYM Başkanı’nın Görevden Alınması Yetmez

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, KPSS sınavının iptal edilmesinin ardından ÖSYM Başkanı’nın görevden alınmasının yeterli olmadığını belirten bir açıklama yayınladı.

reklam
Ünsal: ÖSYM Başkanı’nın Görevden Alınması Yetmez
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2022 - 16:53

425 views

Ünsal: ÖSYM Başkanı’nın Görevden Alınması Yetmez

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, KPSS sınavının iptal edilmesinin ardından ÖSYM Başkanı’nın görevden alınmasının yeterli olmadığını belirten bir açıklama yayınladı.

Reklam

Ünsal açıklamasında; “KPSS üzerine ortaya atılan iddiaların “asılsız” olduğunu sosyal medya paylaşımıyla duyuran ÖSYM Başkanı Halis Aygün, gece yarısı Cumhurbaşkanı tarafından görevinden alındı. Geçmişteki skandallar sonrasında ÖSYM’nin teşkilat yapısını değiştiren, kurumun kontrolünü doğrudan kendisine bağlayan siyasi iktidar, “bir daha benzer sorunların yaşanmaması” için bunların yapıldığı iddiasına yaslanmaktaydı. Ancak gelinen durum gerçeklerin hiç de söylenildiği gibi olmadığını kanıtlamıştır. Adaylardan fahiş tutarlarda sınav parası alan bir kurum, “güvenilir” bir sistem yaratmaktan aciz kalmıştır. Şüphesiz ki bu durumun siyasal sorumluluğu tek başına ÖSYM Başkanı’nda değildir.

Reklam

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki ÖSYM Başkanı’nın gece yarısı görevden alınmış olması KPSS üzerindeki şaibeleri derinleştirmiştir. Bu nedenle ÖSYM Başkanı’nın tek başına görevden alınması yetersizdir! Bu kapsamda; Devlet Denetleme Kurulu’nun konuya dair araştırma yapacağı kamuoyuyla paylaşılmıştır. Devlet Denetleme Kurulu’nun iddiaları tüm yönleriyle araştırması ve sürecin telafisi imkânsız sonuçlara yol açmaması için hızlı, şeffaf ve etkili bir soruşturma yürütülmesi gerekmektedir. KPSS soru kitapçıklarındaki soruların tamamı yayınlanmalı, başka yayınevlerinin sorularının da kitapçıklarda yer alıp almadığı araştırılmalıdır! Söz konusu skandallarla ilgili araştırma derinleştirilmelidir. Bu nedenle ÖSYM’nin işini gereğiyle yapamamasına neden olan atamalar, yürütülen ihale süreçleri ve yapılan mevzuat değişiklikleri de TBMM’de kurulacak bir araştırma komisyonu tarafından incelenmelidir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmalı, geçmişte olduğu gibi “şifre var ama kopya yok” gibi gerekçeler üretmek yerine, aklımızla dalga geçmeyen, gerçeklerin tüm yönleriyle kamuoyuyla paylaşıldığı adli bir süreç işletmelidir. Sendikamız, geçmişte olduğu gibi bugün de hakikat ortaya çıkana kadar bu konuyu yakından takip edecek, söz konusu şaibeler nedeniyle kamuyu zarara uğratan, görevinde ihmali bulunan ve görevini kötüye kullananların hukuk önünde de hesap vermesi amacıyla suç duyurusunda bulunacaktır!” ifadelerini kullandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.