UMAROĞLU: DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN « Hatay Yeni Haber Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 01:37

UMAROĞLU: DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadriye Umaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

reklam
UMAROĞLU: DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Son Güncelleme :

07 Mart 2021 - 21:49

297 views

UMAROĞLU: DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadriye Umaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Umaroğlu açıklamada, “Tarihten günümüze kadın, ailenin temel taşı, ana olarak önemli bir eğitici, eşinin yardımcısı ve destekleyicisi, ailedeki kolektif yaşamın ağır yükünün omuzlayıcısıdır. Kadın anadır, bacıdır, eştir. Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin kuruluş yıllarında kadının fedakârlığını takdir eden Büyük Önder Atatürk; onun erkeğin yanında onurlu, güvenli, bilgili ve sosyal bir varlık olarak yaşamına yön vermesi hususunda çeşitli hak ve özgürlüklere kavuşmasını sağlayarak kadının toplumda aktif rol almasına imkân sağlamıştır. “Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk Kadınını çalışmamıza ortak kılmak.” veciz sözünü şiar edinen Türk kadını bilimden sanata, eğitimden sağlığa, ekonomiden ticarete, spora ve siyasete kadar birçok alanda başarısını ispatlamıştır.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN HİÇBİR TÜRLÜSÜNÜ KABUL EDEMEYİZ
Günümüzde Türk kadını sosyal, siyasi ve ekonomik hayatın her kademesinde yer almaktadır. Ancak kadının toplumdaki yeri ve önemi konusunda hâlâ birtakım sorunların yaşandığını görmekteyiz. Ne yazık ki günümüzde kadının yaşamına eşitliğin çok fazla yansımadığı görülmektedir. Kadınlar zaman zaman fiziksel, psikolojik, sözlü şiddete maruz kalmakta hatta cinayete kurban gitmektedirler. Oysa dünyanın yarısını kadınlar oluşturur; diğer yarısını da onlar yetiştirirler. Bu nedenle kadın kutsal, gerekli ve vazgeçilmez bir varlıktır. “Cennet anaların ayakları altındadır.” diyen bir medeniyetten geliyor olmamız ile bugün kadına yöneltilen şiddete dair aldığımız üzücü haberler arasında kabul edilemez bir çelişki vardır. Kadına yönelik her türlü şiddet, taciz ve istismara karşı yeterince önlem alınması ve Türk kadınının toplumdaki statüsünün yükseltilerek hak ettiği değeri görmesi temennisiyle, tüm emekçi kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü” kutlu olsun. “Ey Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.