Türkiye art arda kazalarla yıkıldı: 31 ölü, 60 yaralı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 09:56

Türkiye art arda kazalarla yıkıldı: 31 ölü, 60 yaralı

Türkiye’nin güneyi art arda 2 feci kaza ile kana bulandı.

reklam
Türkiye art arda kazalarla yıkıldı: 31 ölü, 60 yaralı
Son Güncelleme :

20 Ağustos 2022 - 22:38

219 views

Türkiye art arda kazalarla yıkıldı: 31 ölü, 60 yaralı

Türkiye’nin güneyi art arda 2 feci kaza ile kana bulandı.


Önce Gaziantep’in Nizip ilçesinde kaza meydana geldi. Yolcu otobüsü, bir ambulans, bir itfaiye aracı ve gazetecilerin canlı yayınaracının karıştığı kazada 15 kişi hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybeden İHA muhabirlerinin kimlikleri belli olurken Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada ” Kazalarda toplamda 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli, 2 ajans muhabiri ve 7 yolcu olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanarak Nizip ve Gaziantep’te bulunan çeşitli hastanelere kaldırılmıştır.” denildi. Öte yandan kazaya sebep olan otobüs şoförü gözaltına alındı.


YOLCU OTOBÜSÜ AMBULANS İTFAİYE ARACI VE CANLI YAYIN ARACI KARIŞTI
Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahaleye gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracı ile bölgede bulunan İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına yolcu otobüsü çarptı.


KAZA BÖYLE MEYDANA GELMİŞ
KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gaziantep’te meydana gelen kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.


GAZİANTEP VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “20.08.2022 tarihinde Gaziantep- Nizip Otoban yolunda, Nizip’e 10 km kala bir binek aracın uçuruma yuvarlanması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Trafik kazasına müdahalede bulunan itfaiye, 112 ambulans ve polis araçları ile olay anında orada bulunan İhlas Haber Ajansı haber ekibine ait aracın emniyet şeridinde bekledikleri esnada kaza yerine 400 metre mesafeden zikzaklar çizerek 150 metre kala devrilen yolcu otobüsünün kayarak araçlara çarpması sonucu ikinci bir kaza daha meydana gelmiştir.

Kazalarda toplamda 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli, 2 ajans muhabiri ve 7 yolcu olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanarak Nizip ve Gaziantep’te bulunan çeşitli hastanelere kaldırılmıştır. Olaya 15 adet ambulans, 1 UMKE timi ve 48 personel müdahalede bulunmuştur. Saat 19.15 itibariyle yaralanan vatandaşlarımızdan 6’sının durumu ciddiyetini korurken 12 vatandaşımızın tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir. Kazanın meydana gelişi ile ilgili soruşturma sürmektedir. ”


MARDİN’DE DE CAN PAZARI YAŞANDI
Türkiye’yi hüzne boğan Gaziantep’teki feci kazanın ardından bir başka facia da Mardin’de meydana geldi. Derik ilçesi Üçyol mevkiinde tır ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere ve vatandaşlara, bir başka tır çarptı. Katliam gibi kazada 16 kişinin öldüğü, 8’inin ağır 29 kişi de yaralanırken görüntüler savaş alanını hatırlattı.

Mardin’in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Kazaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 8’i ağır olmak üzere 29 kişinin yaralandığını açıkladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise kazaya ilişkin Derik Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat başlatıldığını duyurdu. Gaziantep’te meydana gelen feci trafik kazasının ardından benzer bir facia da Mardin’de meydana geldi. Derik ilçesinde akşam saatlerine doğru kaza yapan araçlara müdahale eden vatandaşlara tır çarptı. 3 aracın karıştığı trafik kazası sonrası olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu sırada yaralı vatandaşlara ilk müdahale yapılırken, Mardin-Derik kara yolundan hızla gelen bir tır kalabalığa daldı. Freni patladığı belirtilen tır, pek çok vatandaşı ezdikten sonra kıraathaneye çarparak durdu. Bu sırada Mardin-Derik kara yolundan hızla gelen bir tır kazaya müdahale edenlere çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 16 kişi yaşamını yitirdi.


BAKAN SOYLU AÇIKLADI: BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’de meydana gelen kazaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kazada 10 kişinin can verdiğini belirten Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:
“Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin.”


BAKAN KOCA SON BİLANÇOYU AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin’deki kazanın bilançosuna ilişkin son durumu şu sözlerle paylaştı: “İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı.”
MARDİN’DEKİ KAZAYA SORUŞTURMA
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin’de meydana gelen kaza hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bozdağ paylaşımında, “Mardin Derik İlçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.